Bringebær hage lyse - Tapet - close-up

Saga Mariah Design

Saga-Mariah Sandberg (født 1983) er en svensk kunstner og illustratør som henter sin inspirasjon fra naturen. Hennes levende og naturtro illustrasjoner er laget for hånd, ofte som akvLes merareller, blyant- eller tusjtegninger, og utmerker seg med sine tekniske kvaliteter.
Hvert tapetmønster i kolleksjonen kjennetegnes av en nøyaktig gjengivelse av farger og former som finnes i den nordiske naturen. Saga-Mariah har stilt ut arbeider i byer som New York og Berlin, og illustrert for en rekke svenske varemerker. Hennes fabelaktige bilder er blitt vist i form av botaniske plakater, postkort og mønstrede tekstiler, og fås nå som tapet hos Photowall.

Som liten vokste Saga-Mariah opp på en gård på Värmland i Vest-Sverige, der familien tilbrakte mye tid ute i skogen. Det er der hennes kjærlighet til naturen stammer fra. Hun begynte tidlig å tegne planter, sopp, dyr og insekter – alt det som befant seg i omgivelsene. Allerede som tiåring ble hun lærling hos en tradisjonell kunstner for å lære seg grunnleggende maleteknikk, og siden den gang har hun fortsatt å la seg inspirere av og tegne naturens skjønnhet og mangfold.

Kolleksjonen DAWN CHORUS – naturinspirerte tapetmønstre

For Photowall har Saga-Mariah Sandberg laget tapetkolleksjonen DAWN CHORUS med åtte naturinspirerte tapetmønstre. Inspirasjonen kommer fra de aller første vår- og sommertegnene som vi alle lengter etter å se; den første blåveisen eller gåsunger på trærne, en nyutsprungen nyperose, eller modne bjørnebær som vi forventningsfullt leter etter i skogen eller hagen. Kolleksjonens tittel DAWN CHORUS referer spesielt til fuglenes sang om morgenen, et etterlengtet vårtegn.

Hvert tapetmønster tilsvarer et bestemt sted i naturen

Hvert tapetmønster i Saga-Mariah Sandbergs tapetkolleksjon DAWN CHORUS, tilsvarer et bestemt sted i naturen og dets særegne plante- og dyreliv. For eksempel forestiller tapetmotivet Skogsglenna (The Forest Meadow), en lysning i en svensk granskog om våren – med sine blomstrende fioler, blåveiser, liljekonvaller, linnea, blåvinger og måltrostegg, som er karakteristiske for svensk natur. Tapetmotivet Mosehagen (The Moss Garden) er inspirert av gamle skoleplakater fra Saga-Mariah Sandbergs skoletid, og med dette ønsker hun å vekke barn og voksnes nysgjerrighet rundt den nordiske naturen og det spennende livet som befinner seg der. Mosehagen skildrer en løvskog og en skyggefull hage, hvor man kan finne bregner og mose som lokker til seg dyr og insekter som trives på slike steder.

Saga-Mariah Sandberg vil at vi skal oppleve naturen og lære den bedre å kjenne

Saga-Mariah Sandbergs naturinspirerte tapetmønstre minner oss ikke bare om naturens biologiske mangfold og skjønnhet, men også om betydningen av å oppleve og bli kjent med naturen rundt oss. Med kunsten sin ønsker Saga-Mariah Sandberg å inspirere oss til å gå ut i skog og mark, og se overfloden og mangfoldet av liv som vi må beskytte og verdsette.
  • Viser side 1 av 1 sider