Inspirasjon og tips til billedveggen din - egne innrammede malerier

Å bestemme hva du skal henge på veggene kan være temmelig vanskelig. Ønsker du en billedvegg fra gulv til tak, en klynge midt på veggen, noen få malerier som kan være litt større eller noe annet? Mulighetene er mange og fra i år kan du bestille innrammede, ferdigmonterte malerier fra Photowall. Du kan velge mellom ferdige design eller egne bilder. Vi ser nærmere på utvalget (det er stort!) Og litt om hvordan du kan tenke å lage din egen billedvegg.

Alle bilder av: Anna María Larsson

Bredt utvalg av innrammede malerier i flere størrelser

Photowall et utrolig stort utvalg av innrammede malerier. For tiden fins det mer enn 13 000 motiver, så det første trinnet er faktisk å begrense deg selv litt. Vil du ha et bestemt tema, stil eller farge på din personlige billedvegg? Her på Photowalls hjemmeside kan du enkelt filtrere eller søke slik at du har et litt smalere sortiment å forholde deg til.

Velg motiv for din billedvegg

Når du har begynt å blæ gjennom alle bildene, vil jeg også hjelpe deg å favorittmerke de motivene du liker litt ekstra, bare ved å trykke på hjertet til tittelen. Det er smart av to grunner, ikke minst fordi du da lett kan huske hvilke motiv du likte (du finner favorittene dine, hjertet, øverst til høyre på hovedmenyen). Men det er også smart, siden du kan se hvordan bildene dine passer sammen på din fremtidige billedvegg. For når du lager en billedvegg er det bra å se alle motivene sammen og på den måten skape en følelse for hvordan sluttresultatet kommer til å se ut. Fungerer farger, motiv osv. sammen med hverandre?

Tenk også på hvordan rommet ditt er innredet på andre områder. Dersom du kan plukke opp en farge, stil eller følelse fra et annet sted i rommet og gjenta denne på veggene, skaper du et mer gjennomtenkt uttrykk. En vegg på soverommet kan for eksempel ha en helt annen stil enn veggen i stuen din. På soverommet er det vanlig å velge litt roligere og mer harmoniske motiver som innbyr til en god natts søvn, mens bildeveggen i stuen kan være mer morsom — eller fortelle en annen historie.

Ulike måter å planlegge en billedvegg på

En vegg kan endre virkeligheten i et rom. Det gir en mer hjemmekoselig følelse, og du kan variere med forskjellige motiver, men også måten du henger maleriene på. Dersom du vil ha en mer strukturert følelse, kan du velge malerier i samme størrelse og henge dem symmetrisk i et strukturert mønster. Dersom du vil ha et mer fritt inntrykk, kan du henge bildene mer hulter til bulter.

Skap din egen personlige billedvegg med dine egne bilder

Det er alltid morsommere å sette et personlig preg på hjemmet, enn å la det se ut som en meglerannonse, ikke sant? I og med at du bruker egne bilder, kan du skape ditt eget formål på billedvegen din. Begynn med å ta fram ett eller flere bilder du liker svært godt og la dette utgjøre sentrum på billedveggen din. Dersom du bare vil bruke egne bilder, går det selvsagt helt fint. Photowalls innrammede bilder fins i åtte ulike størrelser fra 28x36 cm til 70x100 cm - og du kan velge om du vil ha en hvit kant eller ikke rundt hvert enkelt bilde. Rammer fins i tre utførelser, svart, hvit og trehvitt. Mulighetene er legio.

Slik skapte jeg min personlige billedvegg med innrammede bilder

I min stue har jeg en ganske stor vegg som har stått og «gapt» ganske lenge og nå var tiden inne til å få en herlig billedvegg. Som basis hadde jeg et bilde jeg tok da jeg var på ferie i Italia for flere år siden. Vi var på bilferie langs Amalfikysten og reiste gjennom en mengde pittoreske småbyer, det var postkortvakkert i alle retninger hvor jeg pekte kameraet mitt. Et av bildene jeg tok var en av mann som satt og leste avisen på et rosa torg. Siden jeg falt helt for den rosa trenden og tenker å fortsette på det rosa/røde sporet som vi kan se på mange hold i 2020, får bare det hele til å føles enda mer korrekt.

Jeg tilpasset mine egne bilder med motivene Melancholy, Prima Ballerina og Abstract Clouds fra Photowalls store utvalg av innrammede bilder. For å skape et mer personlig preg valgte enda et bilde av et annet hus fra Italiaferien. Jeg valgte deretter å blande både rammer med å ha hvit kant eller ikke på mine innrammede motiver. Jeg synes det gav en herlig følelse å blande med ulike farger på rammene da det ikke ser eller kjennes like stivt oppsatt. Da kan jeg også blande inn andre bilder i fremtiden dersom jeg vil bygge ut billedveggen min.

Kjappe fakta om Photowalls innrammede bilder.

• Moderne og tidløse rammer i tre utførelser — svart, hvit eller tremønstret

• Rammebredde 20 mm, rammedybde 24 mm

• Akrylglass som gir mindre refleks, forbedret UV-beskyttelse og som tåler mer enn vanlig glass

• Baksiden av bildet er forseglet med tape for å forhindre at smuss skal trenge inn i bildet

• FSC-sertifiserte

• 100 prosent syrefrie bilder som verken misfarges eller blekes med tiden

• Bildene leveres ferdigmonterte slik at de lett kan henges opp.

---

Anna María Larsson er skaper, inspirator og DIY-profesjonell. Hun tror fullt og fast at alle er kreative og kan skape, det krever bare litt øvelse. Sees jevnlig på TV, holder workshops og forelesninger. Deler det hun skaper og er inspirert av på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva.