Fyrtårn

Fyrtårn er innhyllet i mystikk og romantikk, og har forbløffet og fengslet fantasien i hundrevis av år, best skildret i denne serien av lerretsbilder. Tradisjonelt var formålet deres Les merå advare skip mot skjær og landmasser, og blinket for å varsle skipets kaptein og navigatør. Men selv når fyrtårnene var der, gikk mange skip og deres mannskap tapt på skjærene i grov sjø og uvær. Som en bakgrunn til denne storslåtte arkitekturen, begynte det moderne fyrtårnets alder i overgangen til 1800-tallet, ved å bruke en prototyp av John Smeaton. Han var banebrytende i bruken av hydraulisk kalk, en form for betong som stivner under vann og vekslende rød og hvite lys som roterer, en design som skulle definere fremtidige konstruksjoner i århundrer. Tidligere var standardlyset et system med stearinlys og veker.

Berømte fyrtårn

Vår samling av lerretsbilder med fyrtårn er laget for å glede vordende sjøfarere. I tegneserieform, sepia, svart/hvitt og full farge, det fins et rikt utvalg for å utfylle interiøret ditt. Et av de mest berømte kanadiske fyrtårnene, avbildet i et lerretsbilde i full farge, er fyrtårnet Peggy’s Point i Peggy’s Cove i Nova Scotia. Det var opprinnelig et trehus med en varde på taket, og ble bygget i 1868, og ble senere til fyrvokterens bolig. Den nåværende konstruksjonen, en 15 meter høy åttekantet bygning, erstattet det i 1914, og var fortsatt i bruk til 2009, bemannet av kystvakten. Selv i dag, blir flere turister skylt på havet hvert år, til tross for mange varselsskilt i nærheten, mange til sin død. Et av de mest berømte fyrtånene i England er Seaham i County Durham, byen der filmen Billy Elliot ble filmet. Beryktet for sitt dårlige vær og tidevansstrømmene fra Nordsjøen, er dette lerretsbildet et av de mest spennende i serien; bølgene dekker nærmest en 10 meter høy bygning fullstendig. Det mest pittoreske fyrtårnet må være Tŵr Mawr på øya Llanddwyn i Wales, ved inngangen til Menaistredet. Dette fyret ble brukt for å guide fartøyer gjennom stredet, og har sammen med mannskapet, æren for å ha reddet 101 liv i 35 skipsulykker. Dette lerretsbildet av fyrtårnet på en praktfull solskinnsdag beskriver neppe de sterke vindene og bølgene som slår inn mot klippene, noe som har skapt så mye ødeleggelse. Omvendt, er et av de mest forlatte fyrtårnene i denne samlingen av lerretsbilder Eigerøy fyr utenfor Egersund, med sin uhyggelige skjønnhet. Selv om flertallet av fyrene er ute av drift, vil det alltid finnes en fascinasjon for disse unike bygningene.
Produktinformasjon
  • Viser 1-85 av 85 motiver

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager, og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.