Washington

Washington, oppkalt etter president George Washington, ble den 42. staten i unionen i 1898. Det er den nordvestligste staten USA og er del av Pacific Northwest-regionen som også omfatLes merter Oregon. Fjellkjeden Kaskadefjellene er oppkalt etter sine utallige fosser, og har en rekke av vulker og 300 isbreer og er ofte kalt Amerikas alper. Selv om alle vulkanene regnes som aktiver, er Mount St Helens den eneste som bryter ut for tiden, med det siste utbruddet i mars 1980. Mount Rainier med sine 4392 meter, avbildes på et modernistisk oljemaleri, i en nasjonalpark som er oppkalt etter fjellet. Her fins mange spektakulære turstier, og du kan se for deg selv der du begir deg opp fjellsiden og ned i dalen gjennom Alpine Forest. Det praktfulle lerretsbildet av Seattle og over bukta til Mount Rainier med sine snødekte topper som et bakteppe som frakter fantasien din dit.

Våt og tørr

Kaskadene deler staten i to, og beboerne kaller den vestlige delen Den våte siden, og den østlige delen Den tørre siden. Vestsiden er kystregionen med sin tempererte regnskogen, men Østsiden av fjellene har et mye tørrere klima, med regnfattige ørkener og halvtørre stepper. Washington har en blomstrende vinkultur basert på Østsiden. Staten er den nest største produsenten i USA etter California. Den har sine egne problemer siden det ikke regner så mye, noe som gjør vanning og vannrettigheter svært viktig.

Seattle

Seattle er en havneby på vestkysten, og er den største byen i både Washington og Pacific Northwest-regionen og administrasjonssentrum i King County. Det futuristiske, psykedeliske lerretsbildet fanger opp essensen av denne moderne byen. Den ligger på Ildringen i Stillehavet som er en stor jordskjelvsone. I 2001 rystet et jordskjelv på 6,8 byen og påførte betydelig skade på bygninger. Klimaet er klassifisert som temperert havklima, med kalde og våte vintre og varme og tørre somre. Seattle er en spektakulær by, og lerretsbildene viser alle maleriske bylandsskap med en imponerende skyline som domineres av Space Needle, med et forbløffende utsyn over bukta. Seattle er hjem til flere innklytelsesrike band som Nirvana og Pearl Jam, men den mest berømte sønnen må være den ikoniske Jimi Hendrix. Byen ble satt på kartet over hele verden av den svært populære TV-serien Grey’s Anatomy.
Produktinformasjon
  • Viser 1-24 av 24 motiver

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager, og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.