Sebraer

Av alle dyrefortellinger for barn må «Hvordan sebraen fikk stripene sine», et ugandisk folkeeventyr, være den den mest kjente. Sebraer tilhører Equus-slekten, sammen med hester og eslLes merer. Akkurat som menneskenes fingeravtrykk er unike, er også sebraens striper, men det er ikke kjent om de kan kjenne hverandre igjen basert på mønstrene til den bisarre pelsen deres. De er svært sosiale dyr som lever i flokk, slik som du ser på gruppebildet. De ser ut til å være svært omsorgsfulle overfor de andre i flokken, og vil til og med stelle hverandre. De vil kun sove når naboene deres er i nærheten for å ha et varselssystem hvis rovdyr skulle komme. Photowall-kunsten er vakkert detaljert, men usedvanlig klarhet, og sebraene avbildes på en rekke forbløffende lerretsbilder. Disse dyrene, kan de mest gjenkjennelige av dem alle, vises i både klassiske og moderne sjangre. Du kan nærmest kjenne at bevegelsen av sebraer som løper stråler ut av bildet, og lyden av hovene blir nærmest hørbare. Lerretsbildet med moren og føllet er typisk for familiebåndet. Moren holder føllet tett inntil seg i de første dagene etter fødselen slik at det kan lære seg å kjenne lukten og lyden av henne og vil alltid kunne finne henne.

Karakteristikker

Sebraer lager en rekke lyder Hvis de ser etter en make, skryter de som et esel, men når de prøver å finne en annen sebra, blir lyden skarp og kort, nesten som et skjærende hundebjeff. De lager også typiske hestelyder som prusting og knegging. De kommuniserer sinnstemningen sin ved hjelp av halen og ørene. På samme måte som en hest vil ørene stå rett opp når de er rolige, forover når de er skremt, men flatt bakover når de er sinte. De er ekstremt raske, og kan nå hastigheter på opptil 65 kilometer i timer, og de har en usedvanlig utholdenhet, de løper i sikk-sakk for å unngå rovdyr. Farten deres vises under den årlige vandringen, der rundt 1,5 millioner gnuer og 200 000 sebraer krysser slettene i Serengeti i Tanzania, mye som lerretsbildene i serien.

Arter

Av de tre artene er steppesebraen den vanligste, og finnes i det sørlige og østlige Afrika. Fjellsebraen har hvite buker og kommer opprinnelig fra det sørvestlige Afrika. Den sjeldneste arten, grevysebraen, er den største og holder til på gresslettene i det nordlige Kenya, og er klassifisert som utrydningstruet.
Produktinformasjon

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager, og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.