Vannfarger

Dette utvalget av lerretsbilder tilbyr deg muligheten til å bringe skjønnheten og skjørheten til vannfarger inn i hjemmet ditt. Kunstnere er blitt fascinert og utfordret av akvarellmaLes merling i århundrer. Den har en klarhet som er umulig å oppnå med noe annet medium. Vannfarger er perfekt egnet for både abstrakte og figurative motiver, og er et middel ideelt egnet til å male ute i det fri. Som følge av dette, bruker mange kunstnere vannfarger til utendørsskisser som de lager før de begynner på maleriene sine i full størrelse i atelieret.

Hva er vannfarge?

Akvarellmaling fremstilles ved å male opp pigmenter svært fint og deretter blande dem med et bindemiddel slik som gummi arabicum. Kunstnere kjøper de i tuber eller blokker og bruker vann som middel når de stryker malingen på et spesielt akvarellpapir. Når kunstneren påfører malingen med en teknikk som kalles vått-i-vått, der to eller flere farger kan gå inn i hverandre, kan resultatet bli vakkert og føre til uventede fargeblandinger. Noen pigmenter danner interessante mønstre når de setter seg på papiret. Ultramarinblått og og brent umbra gjør begge dette. Lerretsbildene vi tilbyr her viser disse trekkene ganske godt.

Akvarellmalere før og nå

En av de tidligste og vakreste akvarellene vi kjenner til er Albrecht Dürer’s «Ung hare», malt i 1502. Den britiske kunstneren J.M.W. Turner er berømt for sine akvareller. Han produserte tusenvis i løpet av sitt liv, og du kan se mange av skissene og tegningene i Tate Gallery i London. En annen som virket tidlig på 1800-tallet, var John Constable, muligens mest kjent for sitt oljemaleri, «The Haywain», brukte vannfarger daglig i sine skisser. Hans samtidige sa at han lagde minst ett skybilde hver eneste dag. Mange moderne kunstnere verdsetter vannfargenes uttrykksfulle egenskaper, spesielt i mer abstrakte verker, og bruker dem fritt for å skape en følelse av tema i verket sitt heller enn en bokstavelig representasjon. Hvert år holdes konkurranser nasjonalt og internasjonalt som viser frem de beste verkene som nå for tiden blir laget rundt om i verden. Amatørmalere begynner ofte med vannfarger, men finner ofte ut det ikke er like enkelt som det ser ut til for å få flotte resultater. Hvis du elsker akvareller, er det å velge et lerretsbilde den ideelle måten å få en på veggen din. Med sin livlighet og renhet, er vannfarger enkle å leve med i alle slags miljøer og disse lerretsbildene tilbyr deg en ekstra bonus i at det ikke er noe behov for glass og ramme slik det er for originalverket.
Produktinformasjon