Surrealisme

Surrealisme er en kunstverksjanger som har sin opprinnelse i og fikk sin inspirasjon fra billedkunsten og litteraturen fra 1920-tallet. Kunstnernes bilder inkluderer hverdagsscener meLes merd gjenstander som er satt inn på uvante steder. En av de mest kjente surrealistiske kunstnerne er Salvador Dalí og hans berømte ørkenscene med klokker som er bøyd i to og smelter over planter og steiner. Målet til surrealistene var å motivere folk til å frigjøre sine underbevisste tanker og uttrykk og la dem dukke opp i skrift og gjennom lerretsbilder.

Temaer med det underbevisste sinnet

Det fins mange lerretsbilder tilgjengelig som viser temaer med det underbevisste sinnet. Eternal Love viser en kvinne med englevinger som stirrer på en enorm vekkerklokke mens en katt sitter i nærheten. Det brukes et bredt spekter av farger i bildene, og ingen to farger er noensinne veldig like. Det kryr av scener fra landsbygda, slik som et gårdshus som vokser ut av et tre, eller fugler avbildet som bladene til et tre som blåses av gårde fra treet der de flyr høyere opp mot himmelen. Disse tankevekkende kunstverkene på lerretsbilder vil holde dagdriveren interessert i timevis, og garantert skape interessante samtaler på det neste middagsselskapet ditt.

Overraskelsesmoment

En viktig del av surrealismen er overraskelsesmomentet Ved første øyekast virker kunsten ordinær, til du innser at noe veldig viktig er på galt sted. Det kan være et godshus som flyter ned en foss, en mann nærmest i Renoir-stil på en sykkel med en paraply - inntil du oppdager at mannen er usynlig. Det var Sigmund Freud, den berømte psykiateren, som det sies var en viktig inspirasjonskilde for kunstnere som Paul Éluard, Benjamin Péret, René Crevel, Robert Desnos, og mange andre Freud jobbet med drømmeanalyse og fri assosiasjon, noe som hjalp de surrealistiske kunstnerne med å uttrykke sine verker på lerretsbilder ved å se etter særegenheter og studere sine egne drømmer. André Breton, som sies å være bevegelsens grunnlegger, mente at ved å vise to svært ulike objekter i kunsten kunne man generere ideer om ulikhetene og kanskje finne likhetene. Når du henger et lerret med et surrealistisk verk på veggen, vil det alltid finnes måter å tyde slike bilder. Bare la sinnet ditt drive av gårde, og bildet vil tale til deg personlig.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider