Landskap og utsikter

Landskap er en utmerket måte å få et lite rom til å se større ut. De åpner opp verden, bringer farge og liv inn i et rom som kanskje mangler det, og et anstrøk av himmelen kan virkeliLes merg bringe utsiden inn. Eksperimenter med landskap fra vår samling av lerretsbilder med landskapsmotiver.

Det vide, blå havet

Det sies at menneskeheten opprinnelig kom fra havet. Det gir mening - hvorfor skulle mennesker verden over ellers trekkes mot kysten i feriene? Hvorfor ville ellers sjømenn tilbringe livet sitt flytende på fiendtlige omgivelser, og bli gamle i saltspruten og den brutale solen på havet? Lyden av havet er som en vuggesang - noen spekulerer i at vi synes lyden er så avslappende fordi den minner oss om livmoren, det myke suset av morens blod i årene og rytmen av hjerteslagene hennes. Bilder av havet, sier vitenskapsfolk, gjør oss øyeblikkelig mer avslappet, og bringer følelser av fred og velvære til den som ser på. Andre melder at havet får dem til å tenke på eventyr, om å reise til fjerne steder på andre strender, om frihet som landkrabber ikke kan forestille seg. Fremkall alle disse følelsene og mer når du dekorerer rommet ditt med et bilde.

Ørkenen

Algebra ble oppfunnet i ørkenen Det ble også alkohol, og astronomi. Ørkenen fremkaller tanker, og frigjør sinnet til å vandre dit kanskje ingen har vært før. Den vide himmelen åpner opp sinnet, og sender det langs nye stier, som leder til overraskende innsikter. Ørkenfolket sier at ørkenvinden ikke bryr seg om hva mennesket gjør, eller hva det tenker. Ørkenen gjør som ørkenen vil, og ingenting vi gjør vil noensinne forandre på det. Et gammelt dikt beskriver kanskje forholdet mellom mennesket og ørkenen på den beste måten. I diktet finner en reisende to føtter av stein i ørkenen med innskriften: «Mitt navn er Ozymandias, konge over konger: Se på mine verker, du Mektige, og fortvil!» Ingenting er igjen av statuen, eller byen den en gang stod i. Ørkener er en nyttig påminnelse om at tiden strekker seg bakover i tillegg til fremover, og at vår tid her er kortvarig. Det er så få miljøer som virkelig utfordrer oss nå om dagen. Vi drar fra luftkondisjonerte hjel til luftkondisjonert kontorer, og kjører i luftkondisjonerte biler imellom dem; det er ikke overraskende at naturens krefter kommer som en overraskelse på oss når de først kommer. Påminn deg selv om naturens kraft med et lerretsbilde med ørkenmotiv fra landsskapssamlingen.

Fjellene

Et fjell reiser seg fast over landskapet, kledd i grønt og snø, og er virkelig et praktfullt syn. Disse eldgamle kjempene har stått på samme sted siden menneskene først slo en stein mot en annen for å lage ild og kan overleve lenge etter at mennesket er borte. De vakre, strenge ansiktene deres har sett solen gå opp og ned en million ganger, har sett istider som varer i mange livsaldre komme og gå, og likevel holder de ut. Gjennom ild og storm, og tidens gang, holder fjellene stand, uforandrede og evige. Noen ganger trenger folk å bli påminnet om at det er noe som varer evig - eller i det minste, evig så langt menneskene evner å fatte begrepet. Når du trenger å vite at verden fortsetter, at det er ting som ikke forandrer seg, kan et lerretsbilde være nettopp tingen å dekorere et rom med.

Gressletta

Mange mennesker tilbringer livet sitt i byer, innestengt i korridorer av betong og stål, med kun en liten strimmel av himmel å se. De er innestengt i sitt eget liv, jobb - hjem - jobb, og ser aldri lenger enn den strimmelen av verden. Utenfor byene fins det derimot lavendelåkrer som strekker seg så langt øyet kan se, gressletter og savanner så åpne at du til og med kan se hvordan planeten buer seg. Motivene som avbildes på disse lerretsbildene og maleriene fremkaller en følelse av størrelse og endeløshet, som kan trekke sinnet ut av de opptråkkede stiene og inn i nyere, friere kanaler, fritt til å streife omkring utenfor byene og betongtårnene inn i en verden som du kanskje aldri hadde forestilt deg. Frigjør sinnet ditt til å kunne vandre i vidåpne rom i vår samling av lerretsbilder med landskap.
Produktinformasjon