Roser

Som barn lærte vi at roser er definisjonen på kjærlighet, romantikk og skjønnhet. Den røde rosen er kjærlighetens blomst og gjør seg bemerket på Valentinsdagen hvert år. Diana, prinseLes merssen av Wales ble kalt Englands rose, noe som uttrykte hennes tekkelighet. Hvis vi lykkes med noe, sier vi at det går som en dans på roser. Shakespeare spurte «Hva er et navn? Den blomst vi kaller rose vil dufte deilig, navnet uansett.» Arthur Miller skrev «Kan noen huske kjærlighet? Det er som å forsøke å fremkalle duften av roser i en kjeller. Kanskje du ser en rose, men aldri parfymen.» I århundrer har de duftende kronbladene til disse blomstene blitt brukt i produksjonen av de dyreste og mest eksklusive parfymene. Avbildet i mange nyanser, skildrer våre lerretsbilder de forlokkende blomstene i all sin prakt.

Arter

Det fins over 100 rosearter, der alle bortsett fra Rosa sericea har fire kronblader og alle har torner. Blomsten produserer en frukt, som kalles nype, som er bæraktig og stort sett rød i farge. Den hvite rosen, tradisjonelt kjent som bruderosen, representerer renheten i ny kjærlighet, er er derfor, et bilde som er å finne i dette utvalget, som bringer fred, ynde, eleganse og ro inn i hjemmet ditt.

Emblemer

Rosen er Englands nasjonalblomst og trådte i forgrunnen mellom 1455 og 1485 da den ble brukt for politiske grunner under Rosekrigene. Huset Yorks segl var en hvit rose, men Huset Lancasters var en rød rose. Rosene ble så krysspollinert og ble emblemet til det seirende huset, og ble døpt Tudor-rosen. Rosen er statsblomsten til New York, Georgia North Dakota, Oklahoma og Iowa, og er også nasjonalblomsten til USA. Med alt det den symboliserer, er det ingen overraskelse at rosen er den mest populære blomsten i verden, med sine ulike farger som symboliserer ulike ting: gult for vennskap og glede, rødt for kjærlighet, lavendel tradisjonelt forbeholdt kongelige, mørkerosa antyder takknemlighet, mens lyserosa, mildhet og beundring, hvitt forkynner uskyld og oransje knyttes til begjær. Den er stilfullt avbildet i denne serien med lerretsbilder, fra tradisjonelle malerier til moderne, med roser i all sin prakt.
Produktinformasjon