Musikk

Begrepet popmusikk, som av definisjon betyr populærmusikk, overskrider alder, rase og kjønn. Vanligvis springer den ut av 50- og 60-tallets rock ‘n’ roll, og siden 70-tallets glamrockLes mer, men stort sett betyr det all slags musikk eller musikkstil som er populær. Den har tatt til seg mange inflytelser fra alle slags musikksjangre, ballader, gospel og soul, rock, jazz og country og har utviklet seg til disco, funk, punk, dance, hip-hop, rap og mye annet. Musikk har vært i sentrum for hverdagslivet i århundrer, fra de bardene i gælisk og britisk kultur til pianokonsertene tidlig på 1800-tallet. I de romantiske tidene da gentlemen samlet seg i elegante salonger i London for å høre på dagens damer vise frem sine talenter ved å spille piano, synge og flørte. Våre elegante lerretsbilder avbilder periodens glamour og tidløshet.

Jazz

Louis Armstrong, kjent som Satchmo (Satchel Mouth) forandret jazzmusikkens ansikt fra Dixieland til hans egen improviserte jazz og utviklet det synet at hvert bandmedlem spilte sine individuelle soloer. Han sang i tillegg til å spille trompet, med den mest minneverdige sangen «Wonderful World», som var med i filmen «Good Morning, Vietnam». Messinginstrumenter var en viktig jazzinnflytelse på popmusikken, og jazzsangeren er avbildet i denne lerretsbildesamlingen, sammen med et utvalg av bilder av instrumenter som tuba, trombone, gitar og keyboard. Photowall Music-serien har lerretsbilder til å vise frem i musikkrom, spillrom eller matter for tenåringer til å inspirere eller påvirke. Abstrakte lerretsbilder med musikknoter, en platespiller, den originale boomboxen og en forsterker tilfører dybde i samlingen av bilder.

Beatlemania

Selvfølgelig ble moderne musikk i stor grad påvirket av Den britiske bølgen, som ble dominert av the Beatles. John, Paul, George og Ringo hadde muligens en beskjeden start i The Cavern i Liverpool, men deres vei til berømmelse var meteorisk på begge sider av dammen. Enestående scener utspant seg da de ankom USA, med unge jenter som skrek, hylte og besvimte av de intense følelsene. Det må ha vært overveldende for gruppen, og for fansen deres. Etter en serie med hitter og filmer, oppga bandet popimaget som var så populært og forgrenet seg i en mer variert musikkstil. Sanger som «While My Guitar Gently Weeps» fra «White Album», en av de største sangene som er skrevet av George Harrison med resten av bandet, hadde Eric Clapton som leadgitarist. Dette utrolige settet av lerretsbilder dokumenterer alt fra «Hard Day's Night»-perioden i 1964, «Help» i 1965, til det mer progressive «Abbey Road», «Rubber Soul» og «Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band». Disse bildene fortjener sin plass på enhver sann musikkelskers vegg. Den kjente rockegitaristen, låtskriveren og vokalisten, den enestående Jimi Hendrix entret scenen med et brak i 1966, og viste et utrolig, men kortlivet talent. Etter manges menings var høydepunktet i karrieren hans da han som siste artist spilte på Woodstock i 1969. Han åpnet med en rockeversjon av «The Star-Sprangled Banner» som forbløffet publikum, og viste frem hans massive talent. Dessverre døde han i London av stoffrelaterte komplikasjoner et år senere, mens han jobbet med et nytt album. Karrieren hans varte i kun fire år, men han er husket som den mest inflytelsesrike elgitaristen noensinne. Med afroen som var hans varemerke, viser dette klassiske bildet en vemod, en følelse av viten, ja nærmest fortvilelse.

Kongen av pop

Og så kom de visuelle 70-årene. The Jackson Five var å finne på scenen verden over. Lillebroren, Michael Jackson gikk sin egen vei og ble en hjerteknuser blant tenåringsjenter med en stemme av gull. Tenåringsjenter gråt seg gjennom «Ben», «She’s Out of My Life» og «One Day in Your Life» og de forgudet ham. Fans som skrek, hylte og var ute av kontroll tilhørte dagsordnen. På midten av 80-tallet lanserte han sitt massive album «Thriller» og hele verden danset til «Billie Jean», «Thriller» og «Beat It». Det er et av historiens bestselgende album, der alle sporene unntatt tre nådde toppen av hitlistene. Gjennom sine mange plastikkirurgiske inngrep, sine forhold og ekteskap, sitt familieliv og sine svært offentlige rettsaker, unngikk han aldri å begeistre fansen, som viste sin urokkelige støtte. Ved hans uventede død i 2009, utspant det seg scener av bunnløs sorg som kunne sammenlignes med Elvis Presleys død i 1977. Det klassiske lerretsbildet av Michael Jackson er et av de mest minneverdige bildene av en popsuperstjerne, levende som død.
Produktinformasjon