Skreddersydde tapeter og bilder. Sendes fraktfritt innen 1–2 dager.

  Her er interiørtrendene som gjelder for 2019

  Hvordan ser innredningstrendene ut i 2019? Hva har blitt fremhevet på de store interiørmessene? Bloggeren, designeren og DIY-proffen Anna María Larsson har oppsummert årets trender som hjelper deg med å navigere riktig. Bli med på et dypdykk!

  Bilde: 101 copenhagenJotunNew Works Studio.

  Bærekraft i fokus

  Det som gjennomsyrer trendbildet i 2019 aller grundigst, er noe som forhåpentligvis kommer til å bli værende lenge, nemlig bærekraft. Dette er en rød tråd i alt og ligger til grunn for mange innredningstrender. Tenk alltid først og fremst second hand, så er du på helt riktig spor. I hjemmet forenes auksjonsskatter og loppemarkedfunn med møbler og gjenstander som har gått i arv. Å male om, forandre og ta vare på det du allerede har, er både bra for miljøet og fullstendig i tråd med trenden. Med litt farge eller tapet kan møblene føles helt nye uten større anstrengelser.

  Skulpturelle former og håndlagd håndverk

  Det håndlagde og uperfekte har fått sitt inntog. Det er tydelig i dag i alt fra gjenstander skapt av frittstående kunsthåndverkere til produkter i masseproduksjon hos store kjeder som skal se unike og håndlagde ut. Vi ser skulpturer i alle mulige former – som dekorasjoner samtidig som det skulpturelle også overføres til bruksgjenstander som for eksempel lamper og vaser. Spennende former og strukturer gir et taktilt formspråk.

  Bilde: BeckersDnilvaPhotowall

  Tørkede planter

  Når det kommer til blomster i hjemmet, går vi fra den kortlivede fredagsbuketten med blomster som er fløyet inn fra alle verdens hjørner, til det mer bærekraftige alternativet med tørkede planter, strå og kvister. Alt fra gresstrå til hveteaks og kvister fra trær og busker i hagen. Vi tenker mer bærekraftig og drømmer oss bort og lengter etter å kunne ta inn sesongblomster og lokaldyrkede blomster når tiden endelig er inne.

  Nordiske tresorter og høyblanke overflater

  De nordiske treslagene er riktig valg, både fra et trend- og et bærekraftsperspektiv. Vi ser dem i både lys- og mørkbeiset utgave. Rotting er fortsatt et materiale som er tydelig på alt fra større møbler til mindre bruksgjenstander. Den populære messingen som har vært med i spillet en god stund, må nå vike for å gi plass til høyblankt, rustfritt stål.

  Bilde: Tine K, Beckers

  Sterke farger og beige som den nye basefargen

  Hvis vi ser litt på hvilke kulører som gjelder i 2019, er det nettopp FARGE som er stikkordet.

  Vi har suksessivt beveget oss fra det lyse og freshe til der vi er i dag. Det er mye farger som blandes, og som får ta sin plass. Varme, beige toner er det nye hvite. Det beige utgjør den lyse basen som tidligere har vært hvit og grå. Synes du beige er fint, kan du være både litt forsiktig med en lys variant, eller ta litt mer i med mer tyngde i kuløren som nesten heller mot brunt – hvis du er blant de dristige.

  Rosa og rødt fortsetter å være trendy. Rosa i form av varmere koralltoner og også den rustrosa eller den skittenrosa. Rødt vises mer på detaljer, som en aksentfarge, for eksempel som den tomatrøde stolen som har dukket opp titt og ofte i sosiale medier og på interiørmesser.

  Bilde: Jotun, PhotowallBeckers

  Grønt, blått og gult er alle farger som har vært med en stund, og som blir med videre i 2019. De grønne tonene har innslag av grått, og den grønne fargen tar mer plass og kan dekke store overflater som vegger. De blå fargene kan være alt fra petroleum til koboltblå, spesielt som aksentfarge. Selv den gule fargen henger igjen fra tidligere sesong og piffer opp enkeltstående møbler og detaljer som tekstiler.

  En nykomling som lenge har vært litt besværlig og utskjelt, er den lilla fargen, som nå tar revansj! Syrinlilla nyanser er i anmarsj, og de føles veldig harmoniske.

  Har du hatt lyst på farger, er det nå du skal våge – både i hjemmet og på klærne dine!
  Våg å blande uventede kombinasjoner og prøv deg frem. Jeg tiltrekkes sterkt av det jeg har sett og ser. Spesielt at vi alle skal tenke oss om en ekstra gang – ta vare på det vi har ved å forandre det med enkle midler. La oss håpe at bærekrafttenkningen ikke bare er en trend, men at den forandrer oss som forbrukere på lang sikt.

  Nøkkelord for 2019

  Bærekraft. Bærekraft blir et stadig viktigere innslag når vi innreder hjemmene våre og velger materialer.

  Tørkede planter. Vi bytter ut snittblomster med tørket pampasgress eller vakre tørkede buketter.

  -  Mye farge! Nå får fargene ta sin plass, og de kan gjerne kombineres med hverandre. Noen av årets trendfarger er: beige (beige er det nye hvite), varme og jordnære farger, varm rosa, korall eller rosa som går mot oransje, gult i ulike nyanser, både som aksentfarge eller som hovedkulør i et helt rom, syrinlilla, grønne nyanser som gjerne kan gå i retning av grått, samt røde detaljer og aksenter.

  -  Tre er på vei tilbake. Tre og naturmaterialer som rotting, bambus og nordiske treslag som furu, gran, ask med mer er i fremvekst.

  Høyblanke overflater kommer tilbake og erstatter de matte. Høyblankt stål, rustfritt stål og sølv tar mer plass, messingen blir værende, men har fått mer konkurranse.

  -  Skulpturelle former. Vi kommer til å se mer runde, myke former blant møbler og interiørdetaljer. Skulpturer ses både som pyntegjenstander og som skulpturelle bruksgjenstander som lamper, vaser, bord, keramikk med mer.

  - Gjenbruk står i sentrum. Nytt skapes av gammelt. Gjenbruksmøbler får nytt liv, for eksempel med farge, nytt stofftrekk eller ved å bytte ut detaljer som håndtak og knotter.

  Mine favoritter fra Photowall 

  Studio Metaflorica - Wildflowers Lining The Trail Purple & Wildflowers Lining The Trail - Kaki
  Flaking Plaster Wall, Shingled Roof & Wooden Plank Wall
  Lemon - Brume - Old Blush & Watercolour Pastel Pink

  Anna María Larsson, designer, inspirator og DIY-proff. Tror bestemt at alle er kreative og kan skape – alt som kreves, er litt trening. Er å se på TV med jevne mellomrom, holder workshops og foreleser. Deler det hun skaper og blir inspirert av, på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva.

  Du kan kanskje like følgende historier


  Rask levering

  Bestillingen sendes innen 1–2 dager, og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

  100% garanti

  Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.