Skreddersydde tapeter og bilder. Sendes fraktfritt innen 1–2 dager.

  Intervju med illustratoren Saga-Mariah Sandberg

  Saga-Mariah Sandberg står bak designene i tapetkolleksjonen DAWN CHORUS. Kolleksjonen er inspirert av nordisk natur og består av åtte håndtegnede tapetmønstre og vakre vårblomster, praktfulle roser og svenske skogsbær. Her forteller Saga-Mariah om sin kjærlighet til naturen, og inspirasjonen bak tapetmotivene.
  Dawn Chorus Collection

  Kan du fortelle litt om inspirasjonen bak kolleksjonen DAWN CHORUS?
  Min inspirasjon til denne kolleksjonen var vår- og sommertegn som vi lengter etter å se; den første blåveisen eller de første gåsungene på trærne, den første nyperosen som springer ut, eller modne bjørnebær som vi forventningsfullt leter etter i skogen eller hagen. Fuglene som bygger reirene sine i hasseltrærne og gjøkesyre som venter på å bli spist.

  Dawn Chorus’ henviser spesielt til fuglesang på morgenkvisten, som er ett av våre kjæreste vårtegn! Å våkne opp til fuglesang etter en lang og kald vinter, er som en fryd for øret, og i Sverige feirer man fortsatt den gamle tradisjonen «Gökotta», der man om våren står grytidlig opp for å høre gjøkens sang.

  Hvordan ser din kreative arbeidsprosess ut?
  Jag starter alltid med et spesifikt sted i naturen. Deretter kartlegger jeg de elementene jeg synes representerer stedet, og til slutt setter jeg disse sammen til et mønster!

  Hvor henter du inspirasjonen din? Inspireres du av noe spesielt i naturen?
  Hvert hjørne av naturen fascinerer meg, til og med grevlingens ekskrementer er morsomme å studere for å se hvilke bær den har spist til middag. Å stoppe opp og se hva maurene bærer med seg til maurtua er like gøy som å se regnbuen over hestegården i morgendisen. Men, til akkurat denne kolleksjonen, så jeg etter de første vår- og sommertegnene. Jeg lyttet til svenske folkesanger som «Vårvindar friska», «Längtan till Landet», «Uti vår Hage» og Gustav Frödings «Strövtåg i Hembygden», og hentet inspirasjon fra disse. Man kan si at det var et møte mellom folkeromantikk og feltbiologi.

  Hvilke farger liker du akkurat nå?
  Lys, kald fiolett som myrfiol, frisk grønn som sisselrot, og himmelblå som egget til rødstrupen.

  Hva liker du best med å jobbe som illustratør?
  Foruten å male hver dag, som er det beste jeg vet, så er det å kunne legge opp arbeidsdagen min som jeg vil, og kunne tilpasse den etter mine ønsker og behov. Det å kunne gå til atelieret i behagelige koseklær den ene dagen, og en vakker kjole den neste! Noen ganger kreves det fokus, og da vil jeg arbeide i stillhet, mens det andre ganger kreves energi, og da arbeider jeg til musikk.

  Hvert tapetmønster tilsvarer et spesifikt sted i naturen. Kan du fortelle litt om noen av motivene?

  Skogsglenna – (The Forest Meadow)

  I glenna på dette tapetet, finnes det fioler, blåveiser, måltrostegg, blåvinger, liljekonvaller og linnea. Ei glenne har en annen vegetasjon enn skogen som ligger rundt, noe som betyr at den utgjør en helt annen biotop. En biotop er en biologisk betegnelse for et sted med spesielle egenskaper som gjør at visse organismer trives bedre enn andre, og biotopen påvirker derfor hvilke dyr og planter som lever i området. Det er dette som gjør små skogsglenner til spesielle steder som vi opplever som så magiske!

  Forest Meadow

  Tapetmønsteret – Kerstin

  Dette er et villrosemønster, satt sammen av malte illustrasjoner av nyperoser som vokser rundt Astrid Lindgrens barndomshjem i Näs, og de pudderrosa klatrerosene som vokste langs husveggen vår da jeg var barn. Jeg pleide å plukke kronbladene på sensommeren og legge dem i en boks sånn at jeg kunne lukte på dem. Jeg fantaserte om at kronbladene var silkelaken og silketepper til billene som pleide å sitte i rosene.

  Mønstret er oppkalt etter min farmor Kerstin som elsker roser. Hjemme hos henne har alt et vakkert rosemønster – stoler, gardiner, duker, servietter, kjoler, puter og serviser. Min farmor er kunstner og elsker også å male roser, så jeg vil dedisere dette tapetet til henne.

  Kerstin (bright)


  Mosehagen – (The Fern Garden)

  Er inspirert av de gamle skoleplakatene fra biologirommet, der jeg ville fange steder i vår nordiske natur og det spennende livet som vokser der. Løvskog og skyggefulle hager er natursteder hvor du kan se en overflod av bregner og mose, og som ønsker dyr og insekter som trives på slike steder velkommen.

  The Fern Garden

  Here you can see all the motifs from Saga-Mariah Sandberg's wallpaper collection, DAWN CHORUS.

  Du kan kanskje like følgende historier


  Rask levering

  Bestillingen sendes innen 1–2 dager, og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

  100% garanti

  Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.