Skreddersydde tapeter og bilder. Sendes fraktfritt innen 1–2 dager.

  Interiørtrender i 2020 - seks store trender i år

  Nytt tiår og nye trender! Hvordan blir interiørtrendene for 2020? Hva skiller seg ut på de store interiørmessene? Anna María Larsson hjelper deg med å navigere i jungelen av trender.

  Foto: Anna María Larsson

  Tid for sosialt samvær

  2020 skal være et morsomt år. Det blir de glade 20-årene igjen, men med en bevissthet. Vi vil ha tid til å være sammen og gjøre morsomme ting med de vi liker. Vi innreder hjemmene våre mer personlig, og vi vil heller ha møbler med egenart og historie enn noe masseprodusert som alle har. Tid har blitt et statussymbol, og det å ha tid til sosialt samvær, middager og personlige møter har stor verdi. Og siden alle vil ha et personlig hjem og har sin egen stil, er alt tillatt. Derfor er det så mange forskjellige farger som er spådd å bli trendfargene i år.

  Farger

  I år er det ikke EN farge som peker seg ut som årets farge. I stedet ser vi flere farger som kan bli nettopp årets farge. Det er alt fra nyanser av gult til klassiskt blått, mer brune, brente jordfarger og rosa. Og det er nok nettopp det. Farge er det viktigste. Alt er tillatt! Vi ønsker å skape en hjemmekoselig stemning og skape et hjem vi trives i. Hvitt har gått fra å være den nøytrale standarden, mens nå går nøytralt og "umalt" mot beige og gråtoner. På de få stedene vi har hvitt, er det et bevisst valg og ikke en standard.

  Selv om alt er tillatt i farger, er noen farger fremdeles mer trendy enn andre:

  Gul

  Foto: Anna María Larsson og Beckers

  Gulfargen har vært med tidligere sesonger og da gjerne sennepsgult, og ofte som en detaljfarge, og ofte også i kombinasjon med rosa. Vi fortsetter i det nye tiåret med gult, men nå i flere nyanser, og også på større flater. Vi kan se alt fra de mer sofistikerte litt dempede grå-gule nyansene til de mer klare solgule.

  Blått

  Foto: Jotun

  Blått er også et sikkert kort i 2020. Vi ser mye klassisk blått som gir stabilitet og ro. Men også den sterkere blåfargen for deg som vil trykke til litt ekstra. Blått i alle nyanser er riktig og fungerer på alt fra detaljer til hele rom.

  Grønt

  Foto: Jotun

  Vi ser fortsatt mange nyanser i grønt. Det er alt fra grågrønt og nyanser mot mynte til det mer fargerike og sterke grønne. Her kan du velge om du vil at grønn skal være hovedfargen og så for eksempel kombinere med hvitt. Eller kanskje la den være et spennende supplement til en annen farge, for eksempel rosa?

  Rosa

  Foto: Beckers

  Rosa fortsetter å være en trendfarge, og har nesten blitt et naturlig element uten å føle seg for rosa. Kanskje har vi blitt vant til den? De varme tonene fra rosa gir en trivelig og beroliggende følelse. Vi ser også toner i brent rosa på både detaljer og vegger.

  Brente og varme nyanser

  Foto: Jotun

  Vi ser mange jord- og brente nyanser. Det spenner fra brunt til varmere oransjerøde toner.

  Bærekraft - trenden som ikke er en trend

  Det er tydelig at tempoet har blitt roligere. Trendene endrer seg ikke like raskt, og trenden som nå heller er en   selvfølgelighet   – bærekraft, er fortsatt i fokus hos selskaper som tilpasser seg og jobber i langsommere sykluser og med mer holdbare materialer. Forbrukerne har begynt å stille krav, og for å følge med og ikke føle seg bakpå, må produksjon og materialvalg vurderes på nytt.

  Bærekraftige og nye materialer

  FotoAnna María Larsson

  Vi ønsker at møblene vi ønsker skal være laget av bærekraftige, ekte og klimasmarte materialer. Vi ser at nye materialer blir produsert av gamle materialer og selskaper blir smartere og tenker gjenvinning. Vi ønsker å skape hjem med materialer som er resirkulert eller som kan resirkuleres. Gamle plastflasker blir blant annet til tepper og kurver til oppbevaring. Brukte materialer blir møbler, og gammelt papir blir til fine krukker. Hvis den ikke er resirkulert, vil vi ha ekte materialer som tre, kork, rotting, ull, lin og glass. Tre er et populært materiale, og valget av tretype og opprinnelse er viktigere enn noengang. Flere nordiske treslag har igjen fått plass i rampelyset.

  Håndverk og ekthet

  FotoAnna María Larsson

  Det ekte håndverket verdsettes enda mer, og vi ser mye keramikk og skulpturer i alt fra rå, røffe former til det runde og lekne. Her er det viktig at det føles som ekte håndverk, eller kan være det.

  Runde former

  FotoAnna María Larsson

  En annen tydelig trend er de mer runde formene på større møbler, som sofaer og lenestoler. Det er runde, nesten litt klumpete møbler med myke kurver og hjørner. Det er lekent, klumpete og mykt i herlig kombinasjon.

  Photowall tolker Formex - 3 trender for våren og sommeren 2020

  Til hver Formexmesse, presenterer Formex (den største messen for nordisk interiørdesign) tre hovedtrender for sesongen. Årets trender er Negative Space, Concrete Brutalism og Sensational Flow. Her er noen favoritter fra vårt sortiment som matcher trendene:

  Negative Space

  Space - Erica Jacobson, Fractal Pale Green and Ochra - Lemon

  Forest - Winter Ash - Tove Berggren

  Concrete Brutalism

  Flaking Plaster Wall - Grey - M. Stenströmer

  Peaks - 1x / Daniel Fleischhacker, Archform - Shades of Brown

  Sensational Flow

  Pink Earth, Gradient - Bluish

  Syre - Pink - Frida Clerhage

  ---

  Anna María Larsson er skaper, inspirator og DIY-profesjonell. Hun tror fullt og fast at alle er kreative og kan skape, det krever bare litt øvelse. Sees jevnlig på TV, holder workshops og forelesninger. Deler det hun skaper og er inspirert av påbloggen og Instagram-kontoen @dnilva.

  Du kan kanskje like følgende historier


  Rask levering

  Bestillingen sendes innen 1–2 dager, og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

  100% garanti

  Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.