Claude Monet

Den banebrytende franske impresjonistiske bevegelsen på 1800-tallet er en av de mest berømte epokene i maleriets historie. En kunstner som nesten er synonymt med dette, er den sentralLes mere figuren i en av våre mest stilige og lekre kategorier, Claude Monet-plakatene. Som en av verdens mest produktive malere, har Monets ry blitt stående i generasjoner, og hans innflytelse kan fremdeles føles i dag. Med Claude Monet-plakater har du verkene fra en fascinerende kunstner, vakre motiver og en rest av historien pakket inn i en sublim kolleksjon. Enten du ønsker å pigge opp hjemmet, kontoret eller andre steder, vil disse bildene heve interiøret ditt til en annen stratosfære. Gjør veggene dine til et praktfullt galleri med disse plakatene. Et fantastisk utvalg av farger og emner som formidler den imponerende skalaen og intensjonen i Monets bilder, slik at du kan se detaljene i kunstnerens signaturstil.

Biografiske detaljer med Monet-plakater

Født i Paris 14. november 1840 tilbrakte Monet barndommen i byen Le Havre. Han utviklet sin lidenskap for kunst over tid, og begynte med karikaturer og deretter maleri, som han studerte i Paris i 1859 ved Swiss Academy. Da Monet utviklet sin egen stil, sto han overfor noen økonomiske vanskeligheter, til tross for suksessen med "The Woman in a Green Dress", ville ingen kunstgallerier stille ut arbeidet hans. Da den fransk-prøyssiske krigen brøt ut, dro Monet til London hvor han møtte kunsthandleren Paul Durand-Ruel som ville kjøpe verkene hans og hjelpe til med å gjøre Monets impresjonistiske malerier kjent. Mange av dem kan du se i vår storslåtte visning av Monet-plakater. En liten gruppe av den fremtidige impresjonistgruppen møttes i 1872 i Argenteuil hvor bevegelsens aller første verk, Impression, Rising Sun, ble malt, det som senere ga navnet til bevegelsen. Dette maleriet ble stilt ut for publikum under den første impresjonistiske utstillingen i 1874 og skulle virkelig markere høyden av impresjonistbevegelsen, samt definere Monet som en av dens skapere. Mange av hans fineste verk er vist her i form av plakater.

Mentorer og påvirkninger

Det var i Le Havre Monet møtte Eugene Boudin, en av de første landskapskunstnerne som malte utendørs, det ga ham tittelen "The King of the Skies". Boudin merket seg den unge Monets talent, og inviterte ham til å male sammen med ham i Normandie. Denne oppmuntringen viste seg å være avgjørende for Monets utvikling som landskapskunstner, han lærte av Boudins ønske om å fange lyset i maleriene. Du kan se dette i plakater som Fontainebleau - Claude Monet. Kunstneren var også svært fascinert av japansk kunst og trykk. Monets interesse for japansk stil fikk gjenklang i det franske samfunnet for øvrig, det opplevde en mini-besettelse av det orientalske på 1800-tallet. Monets mest kjente emne, vannliljer, tilskrives også hans interesse for japansk kunst. Du kan se dette fantastiske maleriet i Vannliljer - Claude Monet i seksjonen plakater av Claude Monet.

Claude Monet-plakater med forskjellige emner

Selv om alle temaene hans ser ut til å være landskap og planter, ville Monet av og til vie et maleri til mennesker. Disse maleriene har et lignende uttrykk som et intimt fotografi, de gir ikke uttrykk for noen dype følelser. Claude Monet-plakater som Dame med parasoll, Claude Monet, formidler følelsen av vinden som blåser, og det er som om kunstneren har klart å fange et øyeblikksbilde med maling. Slik er kraften i disse motivene, som presenterer en av de mest fremtredende talsmenn for en av kunstens viktigste og mest ikoniske bevegelser, i form av disse utrolige Monet-plakatene.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider