John Bauer

Fantasi og eventyr kan være et fint verktøy å bruke når du dekorerer hjemmet ditt, avslapningsområdet eller til og med kontoret. Med Photowalls utvalg av John Bauer-plakater av høy kvLes meralitet, vil du ha verkene til en av Sveriges mest berømte og fantastiske fantasimalere og fabelillustratører å se på. Han var populær og kjent for sine tegninger av tidlige utgaver av "Bland tomtar och troll", eller også kalt Among Gnomes and Trolls, som er en antologi av svensk folklore og eventyr. Ikke bare vil skapningene som er avbildet i disse maleriene vekke beundring, men John Bauer-plakater vil også gi et inntrykk av varme og vennlighet, mens de opprettholder en aura av fantasi. Motiver som disse vil være en invitasjon til å drømme, diskutere tolkninger og ha meningsfulle diskusjoner.

Kunstnerens liv i John Bauer-plakater

John Bauer ble født i Jönköping, Sverige 4. juni 1882, og så verden i små bilder allerede som barn. Som 4-åring ba han moren om å lukke øynene, slik at hun kunne se all skjønnheten han så, og forstå at han ikke kunne være uten penn og papir. Denne barnslige gleden er tydelig i hans verk, som du vil se i denne fantastiske kolleksjonen av John Bauer-plakater. John studerte senere ved Kunglige Svenska Konstakademien fra 1900 til 1905, og giftet seg med klassekameraten Ester Ellqvist i 1906. Hans unike stil ble inspirert av nyrenessanse-bevegelsen, og skogene i Småland, tyske byer i middelalderen, samisk liv og kultur og italiensk maleri fra det 14. århundre hadde stor betydning for hans kunstneriske utvikling. Mange av disse forskjellige påvirkningene kan sees i bildene i Photowalls vakre utvalg av John Bauer-plakater. Et spesielt eksempel på at denne svenske kunstnerens verk er en sammenslåing av forskjellige emner er John Bauer - Agneta och Sjökungen. Denne John Bauer-plakaten kombinerer hans opprinnelige folklore med estetikken i neo-renessansen, og skaper et helt utrolig motiv som øyeblikkelig kan forvandle ethvert interiør med skjønnhet og sjarm.

En mann med mange fasetter

Sammen med vennene var Bauer en del av en generasjon svenske malere som startet karrieren like før modernismebevegelsen begynte å blomstre. Kunstnere som Carl Larsson, Anders Zorn, Bruno Lijefors, samt Fritz Erler, Max Klinger og andre tyske illustratører tjente som inspirasjon i Johns verk. De fleste av mesterverkene hans var akvareller eller trykk i svart/hvitt eller dempet farge, som du kan se på John Bauer-plakaten - Vil-Vallareman. Illustrasjonene og maleriene hans hjalp folk til å utvide forståelsen og verdsettelsen av svensk folklore, eventyr og landskap. Photowalls John Bauer-plakater har svensk natur, den tette skogen og eventyrskapningene som bor der. John Bauer - Prinsessan och Trollet er et annet viktig bilde som gir sjarmen til dette spesielle sortimentet.

Juveler i John Bauer-plakater

Hans mest kjente verk, illustrasjonene til det første av åtte bind "Bland tomtar och Troll", en samling eventyr skrevet av svenske forfattere, ble utgitt i 1907. De tidlige bindene var enormt vellykkede og hadde illustrasjoner som bare ble trykket i gråtoner, noen ganger med litt gul farge lagt til. Bildet med tittelen John Bauer - De fyra Stortrollen viser dette, en John Bauer-plakat med enorm stil og dybde. De senere bindene inneholdt de nå berømte eksemplene på hans mer modne verk, som senere også ble utgitt i farger. Prinsessan och trollen - John Bauer er et fantastisk eksempel på dette, da denne John Bauer-plakaten gir nydelig stil og visuell tyngde til ethvert rom du velger å piffe opp.
Produktinformasjon
  • Viser 1-10 av 10 motiver

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager (for øyeblikket 5-8 dager), og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.