Klare og sterke farger i Erica Jacobsons første tapetkolleksjon

I kolleksjonen In My Mind kommer vi inn i Erica Jacobsons utrolige sanseverden med fargerike mønstre som utstråler glede og energi. En intuitiv fornemmelse for farge og form har blitt hennes åpenbare signatur, og hennes karakteristiske uttrykk finnes i hvert tapetmønster.

Photo: Sofia Runarsdotter

Hennes selvfølgelig signatur er klare, sterke farger og grafiske elementer. Inspirasjon finner hun overalt i verden, fra kunst, bøker og mennesker til stoffmønstre og typografi. Kolleksjonen In My Mind beskriver hun som leken, varm og full av energi. Vi møtte Erica Jacobson for å stille flere spørsmål om tapetkolleksjonen og den kreative prosessen bak verket.

Hvordan ser din kreative arbeidsprosess ut?
Jeg går ofte på kunstutstillinger og ser mye på bøker og en del på nettet når jeg starter en jobb. Jeg må kanskje lese om temaet jeg skal jobbe med. Etter det samler jeg sammen til et humørbrett for å fange inn en følelse i form og stil. Så lager jeg mange tegninger for hånd, jeg bruker bare svart penn og svart gouache. Tegningene skannes inn, og jeg fargesetter dem digitalt.

Hvorfor begynner du med å tegne i svart og hvitt?
Jeg vil at det skal oppleves som håndlaget, hvert penselstrøk og hver pennestrek skal ha et levende uttrykk. Jeg lager flere svart-hvite tegninger for å få mange å velge mellom. Ofte er det de mer skisseaktige tegningene som blir bra, de som er litt ubevisste. Hvis man prøver å rette og gjøre det "riktig", er det lett å miste nerven i uttrykket. Hvis jeg vil bruke farge direkte, er skjermutskrift min favoritt-teknikk, der jeg kan ta opp store overflater og former med farge.

Hvor får du inspirasjonen din?
Jeg er først og fremst inspirert av kunst, reiser, farger og mønster. Spennende mennesker, vegetasjon, skjermutskrift og typografi. Akkurat nå ser jeg mye på Vogue-omslag fra 30-årene, og moteskaperen Yves Saint Laurents kolleksjoner fra 80-tallet. Kunstnere som Matisse, Sonia Delauany, Niki de Saint Phalle og Marina Abramovic inspirerer også.

Photo: Sofia Runarsdotter

Din signatur er blitt et fargerikt uttrykk. Hvordan velger du forskjellige fargekombinasjoner?
Jeg tenker ikke så mye på å bruke sterke farger, det er bare noe jeg er tiltrukket av.
Før hvert oppdrag setter jeg opp en fargepalett med flere kombinasjoner for ikke å låse meg selv i noe jeg vanligvis bruker. Jeg er ofte inspirert av et utsnitt av et kunstverk, eller et stoffmønster der to eller tre farger møtes. Farge gjør meg glad og inspirert. Jeg bruker vanligvis et begrenset antall farger i samme bilde for å få en effektiv, sammenhengende og grafisk følelse.

Hvorfor er farge så viktig for deg?
Hvis jeg skal svare kort, er det fordi jeg elsker farger. Det er vanskelig å forklare, men blikket mitt trekkes mot sterke farger, i valg av klær og innredning. Livet blir mye mer moro når man er omgitt av klare farger. Jeg vil at arbeidene mine skal utstråle en bestemt energi.

Hva betyr illustrasjon for deg?
Jeg synes illustrasjonen er mye viktigere enn den verdien den ofte får. Kunst og kultur som musikk, teater og dans skaper god energi i vårt samfunn. I disse politisk urolige tidene er det mer enn noen gang nødvendig med gode krefter.

Fortell oss mer om inspirasjonen bak tapetmønstrene i kolleksjonen.
Hvilken følelse vil du formidle?
Jeg arbeidet ut fra et tema med drømmer og symbolikk da jeg skapte denne tapetkolleksjonen. Det er så mange symboler som påvirker oss mennesker. Jeg vil at inntrykket skal være hyggelig og innbydende, med varme farger fylt med lyst og energi. Det er så mange usannsynlig vakre former og mønstre i naturen . For eksempel er tanken med fondtapetet In Bloom at du kan plante et frø eller en ide, som med litt tid og tålmodighet kan blomstre ut.

Er det noen spesiell epoke i interiørdesign som du har blitt inspirert av bare for denne kolleksjonen?
Jeg ble inspirert av retro, vintage, 60-talls estetikk og 80-tallets New York

Har du et personlig motto eller ord som du lever etter?
Her og nå. Jeg prøver å fjerne uviktige ting i tilværelsen og kvitte meg med konvensjoner som kan begrense meg, men det er ikke alltid så lett.

Playing Cards I
In Bloom Blue
Palm Trees

Her kan du se alle tapetmotivene fra samlingen.

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–3 dager, og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.