Brett dekorative julestjerner av tapet

Julestjernen er en fin og morsom jule-syssel som skaper stemning umiddelbart. At den også kan variere i form og størrelse gjør den aktuell år etter år. I denne artikkelen viser vi hvordan du lager glitrende dekorative stjerner for å pynte pakkene, dekorere et dekket bord eller henge i juletreet for å nevne noen eksempler.

Små tapetstjerner

Vanskelighet

Enkel

Tid som kreves

20– 30 min 

Til 2 stjerner trenger du:

  • Tapet 10x45 cm
  • Linjal
  • Penn
  • Saks
  • Hyssing
  • Limpistol 
  • Glitter
  • Flytende lim
  • Pensel

Start med å skjære eller klippe ut en stripe av tapetet som måler 10 x 45 cm. (Photowalls tapetruller er 45 cm brede, så vi benytter anledningen til å lage to stjerner samtidig.) Brett stripen i to og del, nå har du to rektangler som er 22,5 x 10 cm, perfekte for to små julestjerner. Legg et rektangel til side og lag et om gangen. 

Brett rektangelet i midten med motivet innover. Lag markeringer på langsiden ytterst mot kanten på 2,5 cm, 7,5 cm, 12,5 cm og 17,5 cm. Flytt linjalen litt nedover papiret og merk av på 0 cm, 5 cm, 10 cm, 15 cm og 20  cm. Disse prikkene vil nå danne spisser. 

Klipp sikksakk langs merkene og klipp til slutt av de siste 2,5 cm nøyaktig som på bildet. 

Brett i trekkspillbretting over hele papiret. Sørg for at både den første og siste brettet går nedover. Det er viktig at det ser bra ut når du setter sammen stjernen.

Pensle lim langs ytterkanten av stjernen og dryss med glitter. Rist av resterende glitter og la det tørke. 

Når limet er tørt, bretter du opp, snurrer rundt og knytter tett i midten med hyssing.

Lim åpningene sammen med en limpistol eller annet hurtigtørkende lim. Klem til og la tørke. 

Gjør det samme med det andre rektangelet, og du har nå to fine julestjerner!

Du kan bruke disse stjernene til mange forskjellige ting. Fest en snor til en av spissene, og du har et vakkert anheng til å henge på juletreet.

Du kan også dekorere et dekket bord eller lage bordkort med stjernene. Legg en liten håndskrevet lapp på toppen av stjernen og legg den på tallerkenen eller ved servietten. 

Eller du kan pynte julegavene dine med en stjerne for det lille ekstra!

Varier stjernene dine med forskjellige tapeter. Tapeter vi har brukt her er Watercolour –  Dark Emerald, Abstrakt red, Marble Sands og Marble Breeze –   Ivory.