DIY – lag dine egne knotter til barnerommet

Kroker, knaggerekker og knotter er interiørdetaljer som har en praktisk funksjon, men som også er fine på barnerommet. Med enkle midler kan du faktisk lage dine egne.

Med en grovere rundstav og noen litt kryssfinerrester kan du lage dine personlige knotter til hjemmet. Her skal jeg lage et sett med fruktknotter til å henge opp klær, halskjeder med andre ting på.

Lag fine fruktknotter i tre til barnerommet

Vanskelighetsgrad

Midler

Tid som kreves

2–3 timer

Du trenger:

  • Kryssfiner
  • Rundstav ⌀ 25 mm
  • Skruer lange nok til å gjennombore hele knotten + inn i veggen
  • Stikksag
  • Sandpapir
  • Bor
  • Hobbylakk

Begynn med å tegne formen du ønsker på knottene/krokene. Du kan enten skissere på et stykke papir eller direkte på kryssfineret. Jeg lager dem i form av sitrusfrukter som matcher plakaten Orange Tree, som henger på veggen. 

Sag ut fruktene og puss dem rene med sandpapir. Det kan fint gjøres for hånd, men da er det best å lage former som ikke har for mange små detaljer. 

Når du er fornøyd med formen på trefruktene, kan du male dem med hobbylakk. 

Sag til 4 cm lange stykker av rundstaven, som skal være avstandsstykket mellom veggen og frukten. Det går også an å henge kleshengere på rundstaven. 

Forbor et hull rett gjennom rundstaven ved hjelp av et bor med samme diameter som skruen. Det kan være lurt å gjøre det slik at rundstaven ikke sprekker når man setter inn skruen.

 

Forbor også gjennom frukten. Dersom du ønsker du å lage et penere hull og skjule skruehodet, kan du bore noen millimeter ved hjelp av et bor med samme diameter som skruehodet, og dermed forsenke det. 

 

 

Skru skruen gjennom frukten og rundstaven. Hvis du vil, kan du også male baksiden og rundstaven. Skru dem deretter opp der du ønsker på veggen. Husk å bruke riktig skrue til nettopp din vegg når du gjør dette. 

 

Til slutt skjuler vi skruehodet ved å male over det med litt hobbymaling. Jeg valgte å bare male inn med maling. Hvis du derimot ønsker å gjøre en enda penere jobb, kan du fylle i skruehullet, pusse og male over. Husk da på å gjøre det når knotten sitter på veggen.

 

Ferdig!

 

Anna María Larsson er skaper, inspirator og DIY-profesjonell. Hun tror fullt og fast at alle er kreative og kan skape, det krever bare litt øvelse. Sees jevnlig på TV, holder workshops og forelesninger. Deler det hun skaper og er inspirert av på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva