Kvikk opp hjemmekontoret med to enkle gjør-det-selv

Akkurat nå jobber mange av oss hjemmefra. Uansett om du har din egen arbeidsplass eller bare har innredet en liten krok hjemme, fortjener hjemmekontoret å få litt stil! Med disse to enkle løsningene blir hjemmekontoret garantert mer trivelig.

Skrivebordsunderlag av tapet

Visste du at tapetene våre fungerer veldig bra som skrivebordsunderlag? Joda! Det er en rask og effektiv DIY. Hvis du vil gå videre til neste nivå, kan du matche veggen og skrivebordet  i samme mønster. 

DIY skrivebordsunderlag

Enkelt skrivebordsunderlag av tapet

Vanskelighetsgrad 

Lettvint

Tidsforbruk

Under 20 min

Skrivebordsunderlag av tapet

Du trenger:

  • Et stykke tapet, jeg brukte et på 75 x 45 cm
  • Saks
  • Penn
  • Linjal
  • Dobbeltsidig tape

Slik gjør du:

Start med å måle hvor mye tapet du trenger. Tips! Hvert tapet er 45 cm bredt, så hvis du velger et tapet som uten opp og ned i motivet, kan du tilpasse det til hvor bredt (det vil si langt) du vil ha det. Jeg bruker tapetet Affinity Green

Tegn opp formen du ønsker. Hvs du vil gjøre det enkelt uten å klippe, lager du en rektangulær form. Jeg avrundet kantene mine litt ved først å tegne en bue og deretter klippe ut. Her kan du lage den formen som passer best til skrivebordet ditt. 

For å feste tapetet, brukte jeg dobbeltsidig tape. Så kan jeg ganske enkelt bytte ut tapetet når det er slitt. (Men hvis du vil ha et mer varig resultat, kan du selvfølgelig feste det med tapetklister.) Jeg startet med å tape fast tapetet under bordet og deretter trekke det over kanten. På denne måten får du et pent feste og unngår hjørner som kan løsne over tid. Fortsett å tape, og fest resten av tapetet med dobbeltsidig tape. Akkurat som når du tapetserer, må du huske å stryke ut eventuelle luftbobler for å få et så jevnt resultat som mulig. 

DIY skrivebordsunderlag

På 1-2-3 får du et friskt, nytt skrivebordsunderlag som også fungerer som musematte!

Flettede kurver til skrivebordet

Du får aldri nok av små kurver for å oppbevare småtterier. Kurvene hjelper deg også med å holde orden på skrivebordet, slik at det ikke ligger mange løse ting og flyter. Tapet er et perfekt materiale å lage dem i, delvis fordi du kan velge mellom mange forskjellige mønstre, men også fordi tapetet er litt tykkere enn papir og gir mer stabilitet. 

Flettede kurver til skrivebordet

Vanskelighetsgrad 

Middels

Tidsforbruk

30 min

Flettede kurver til skrivebordet

Du trenger:

  • Tapet
  • Linjal
  • Skalpell eller foldekniv
  • Klips eller klesklyper (for å holde fast det du jobber med)
  • Evt. dobbeltsidig tape eller limpistol

Flettede kurver til skrivebordet

Slik gjør du:

Klipp ut tapetremser på 10 3x45 cm. (Et tapet er 45 cm bredt, så skjær langs kortsiden av tapetet.) Men du står selvfølgelig fritt til å lage så stor eller liten kurv som du vil. Juster dimensjonene på remsene etter din egen smak. 

Legg ut 3x3 remser i et kryss med forsiden ned og flett dem sammen, annenhver over og annenhver under hver remse som på bildet over.

Flettede kurver til skrivebordet

Brett opp remsene slik at det dannes en bunn. Ta en ny remse og flett den rundt kanten av kurven ved å legge den annenhver foran og annenhver bak remsene som kommer fra bunnen av kurven. Lag små bretter i hvert hjørne for å få en skarpere kant på kurven. For å holde alt på plass, kan du enten feste med litt lim, eller bruke binders eller klesklyper. Husk å skjule sømmene på tapetet ved å feste dem på baksiden av en remse. Fortsett å flette med nye remser, så mange omganger som du ønsker høyden på kurven.

Flettede kurver til skrivebordet

Når du har fått kurven din så høy som du vil. Brett remsene over kanten og flett dem inn på innsiden, hvis du ikke har brukt lim eller tape. Hvis du har brukt lim eller tape, er det bare å feste remsene på innsiden av kurven med lim eller dobbeltsidig tape.

Flettede kurver til skrivebordet

Lag flere kurver med forskjellige bredde på remsene for å få en fin effekt. Tapetene jeg har brukt er Watercolour Pastel Pink og Watercolour Grey. Så er det bare å fylle kurvene med blyanter, pensler, sakser eller forskjellige småtterier, og plassere dem på skrivebordet. 

DIY hemmakontor

---

Anna María Larsson er skaper, inspirator og DIY-profesjonell. Hun tror fullt og fast at alle er kreative og kan skape, det krever bare litt øvelse. Sees jevnlig på TV, holder workshops og forelesninger. Deler det hun skaper og er inspirert av på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva.

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager, og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.