Årets tapettrender 2022 – behagelige nyanser og fargesprakende innslag

Rolig og naturnært er stikkord vi gjerne tar med hjem i år. Høres dette kjent ut? Akkurat passe! Du kan si at interiøret er som et hjul – det blir ikke oppfunnet hvert år. I stedet kan du se interiørtrender som en videreutvikling av året som har gått, hvor du tar med deg favorittene, skrur litt på dem og legger til et par nye detaljer.

Blue Forest - Photowall

Trender kommer og går, de dukker opp igjen, og de påvirker oss forskjellig fra individ til individ. Noen forsvinner like raskt som de blusset opp. Dette er ikke noe nytt, det er slik trender fungerer. Vi finner sjelden opp hjulet på nytt, men når det er sagt, vil vi fortsatt utvikle det slik at det passer vår tid.

 

Vi vet at mote og klær lenge har vært statusmarkører, for å uttrykke sin identitet og føle seg knyttet til andre. Motetrender beveger seg raskt, mye raskere enn interiørtrender. Dette betyr at vi sjelden ser vesentlige endringer fra år til år, men trendene kryper nesten sømløst inn i hjemmene og hjertene våre. Og der kan de bli værende  –  lenge!

Watercolor Landscape IV Pink and Blue -  Nouveau Prints

En tiltalende palett

Den pågående pandemien har gjort at vi tilbringer mye mer tid hjemme. Kanskje har det bidratt til at inteiøret opptar mye mer av interessen vår,  det er blitt en enda tydeligere målestokk og statusmarkør, samt bidrar til å uttrykke hvem vi er og hva våre verdier består i. 

 

Pandemien har kanskje også påvirket vårt økende behov for å finne harmoni med naturen. Naturlige farger, former og elementer finner stadig mer plass i hjemmene. Vi søker ro og harmoni og blir ubevisst tiltrukket av farger som får oss til å føle oss vel, farger og materialkombinasjoner som vi synes er vakre og beroligende, og som ofte sammenfaller med toner i naturens palett. Med alt dette i bakhodet er det ikke vanskelig å forstå hvorfor de forskjellige fargene som kalles årets farge 2022 samlet utgjør en behagelig palett, en avslappende og naturnær skala som alle ligger svært nær hverandre i nyanser. Favoritter fra 2021 som dermed følger oss inn i det nye året. Med seg har de en herlig blanding av fargenyanser og kombinasjoner å eksperimentere med. Lilla, grønne og 80-talls pasteller er noen av våre personlige favoritter.

Autumn Dreams - 1 x

Finn din stil

Ved å stille oss selv viktige spørsmål og finne ut hvorfor vi vil noe, kan vi ta bedre beslutninger som vil påvirke oss i riktig retning. Ingenting er galt eller riktig, men det er nok av inspirasjon og verdifulle tips å ta som utgangspunkt for den som vil.

Vi i Photowall stortrives når personlighet og følelse får plass i hjemmet, og med det som utgangspunkt er vårt hovedråd når det kommer til tapeter og trender å faktisk å følge deg selv. Spør deg selv hva du liker og hva dine egne behov er akkurat nå. Leter du etter et avslappende sted for rekreasjon? Et rom som sprudler av energi, eller en trygg og omsorgsfull favn å varme seg i? Føler du deg vel med lett og minimalistisk, eller vil du heller ha et koselig miljø? Listen under viser våre favoritter innenfor årets tapettrender, og vi håper det kan gi deg inspirasjonen du trenger for å skape et personlig hjem for deg og dine behov.

Trend 1 – Silent Shores

Above the Storm - Summer House x Marti Marais

 

Denne trenden omfatter både det minimalistiske og det jordnære og spirituelle. Et møte mellom to livsstiler, som forenes i et ønske om en ny start og et liv hinsides stress og angst. Silent Shores skaper rom og energi for å bli kvitt overbelastning av informasjon til fordel for sosialt samvær, tilstedeværelse og stillhet. Livet er her og nå!

 

Fargene er avslappende, med en noe beskjeden, men utrolig vakker fargeskala. Fra off-white gjennom skjøre lag av grått til beige og brune nyanser. Inspirasjonen kommer fra kjølige novemberbølger som ruller inn mot de nordiske sandstrendene. Leire og avsetninger, kalkstein og rene skjell kan også sette farge på denne trenden. 

 

Silent Shores tilbyr en vakker og avskallet base som blir et perfekt grunnlag, lett å style og kombinere med klassiske ting og personlige favoritter. For deg som er mer tiltrukket av det minimalistiske  –  la basen være enkel og gruppér interiøret ditt etter fargeskala for å få et sobert uttrykk og skape kontraster med en blanding av taktile materialer som glass, ull og keramikk.

Trend 2 – Open window

Circles Mid Century II - Ana Rut Bre

 

Åpne vinduet og slipp inn følelsene! Nydelige fargenyanser setter hvem som helst i godt humør, og denne trenden sprudler av energi og fremtidsånd. Her finner vi alt for dem som allerede har feiret at pandemien er over og har gått videre i livet. Hvorfor vente på resten av verden når du kan gå din egen vei? Vi har bare ett liv, så la oss sørge for å gjøre det beste ut av det gjennom unike fargekombinasjoner som garantert vil skape en munter atmosfære hjemme. 

 

Takket være Open window er det vår i luften! Vær kreativ, finn stilen din og bland dristige former med mer stilrene for en perfekt kombinasjon. La hjemmet blomstre  –  plukk inspirasjon i bestemors peonbed Rosa, lilla, grønn og gul er alle nøkkelfarger i denne trenden, velg én eller kombiner flere!

Trend 3 – Woodland moments

Slate Palms - WAG Collection

Se for deg sterk vind fra havet. En dus blå  horisont. Disige toner. Kanskje denne trenden kan kalles den "intellektuelle trenden". Her diskuteres politikk, klimafotavtrykk og lukkede kretsløp. Du tenker nytt. Setter spørsmålstegn ved gamle sannheter. Men ingen vet hvordan det ender...

 

Blått er hjørnesteinen i Woodland Moments. Blått signaliserer trygghet og ro  –  som vi må føle for å våge å forlate våre vante mønstre. Nærhet til sjøen gir styrke og energi. Ulike nyanser av blått symboliserer rent vann og frisk luft, som vi mer enn noen gang forstår den sanne verdien av. 

 

Tåkeblått, himmelblått, dypblått i kombinasjon med mosegrønt og muligens en bærrød aksentfarge. Kombiner med stoffer og myke former, resykler kjære eiendeler og legg til vakker kunst og interessante bøker, og hjemmet er ikke bare en helhet, men også varmt, koselig og trygt.

Utforska alla trender här.