Miljøvennlige og holdbare blomster

Den vanlige fredagsbuketten med en bunt friske blomster har det siste året ofte blitt erstattet av et mer miljøvennlig og bærekraftig alternativ, nemlig tørkede planter. Denne trenden ble sett allerede på 70- og 80-tallet og dukker nå ofte opp i sosiale medier og i mange hjem. Tørkede planter varer lenge, og du behøver ikke å investere i en ny bukett hver uke.

Med tørkede planter trenger du ikke å være redd for å glemme vanning eller ompotting, som ellers er nødvendig for vanlige potteplanter. Tørkede blomster gir også muligheten til å blande og matche forskjellige typer vaser, avhengig av hva som passer i ditt interiør.. I tillegg til at tørkede planter er veldig enkle å vedlikeholde, kan du bruke dem til å dekorere i mange rom og til forskjellige arrangementer. 

Poppy Meadow - 1 x

Tørkede blomster til bryllup

Disse typene tørkede planter og blomster er også perfekt egnet til bryllup. Tørkede blomsteroppsatser gir en omhegnet, moderne og rolig atmosfære. Tørkede blomsterblader fungerer også utmerket  som konfetti for å skape et naturlig og organisk konfettiregn. Dette skaper vakre farger som smelter fint sammen på bildene. 

Delicate Poppies - Photowall

Tørkede blomsterblader og forskjellige planter er også utmerket som borddekorasjon, og skaper en koselig, men samtidig naturlig atmosfære. De fungerer flott hele året og det passer for bruk til bryllup i alle årstider. 

Tørk dine egne planter

I dag er det mange blomsterbutikker både på nettet og i byen som tilbyr tørkede planter av alle slag. Men hva gjør du egentlig hvis du vil tørke dine egne planter. Det er forskjellige teknikker, avhengig av hvilke blomster du har tenkt å tørke. 

Bild från Jotun

Blomster med tyngre hoder blir fortrinnsvis hengt opp ned på et varmt, tørt sted. Mange blomster kan også tørkes direkte i en tørr vase. Et tips for de beste resultatene er å tørke blomstene med en gang, i stedet for å tørke blomster som allerede har stått i vasen i lang tid, risikoen er at disse vil se mer visne ut.

En annen måte å tørke blomster naturlig på, er å la dem henge opp ned i små bunter med 10-15 stilker. Dette bør foregå i et ganske varmt, men mørkt rom for å sikre en god tørkeprosess. Ikke utsett dem for sollys, da vil fargene falme. Ikke plasser dem et sted der de kan falle, stilkene vil lett knekke. Det er også viktig at blomstene ikke er for nær hverandre, det vil påvirke formen. De fleste blader kan legges flate.

Vakre blomster og planter å tørke

Å dekorere med tørkede planter er som å ta litt av naturen inn i hjemmet. Derfor er det bra å se hvilke typer blomster som passer for en bestemt sesong. Generelt er hortensiaer, protea, banksia, craspedia og crocosmia veldig vakre, det samme er gress, aks og frøkapsler som valmuer og lotus. Pampasgress er en bestselger og passer perfekt i alt fra stue og kjøkken til kontor og terrasse.

Bild från Jotun

Hvis du vil legge til noen vakre grønne elementer, er palmeblader og eukalyptus et veldig godt valg. På våren kan du også tørke forskjellige typer kvister, for eksempel pil.

Hvis du vil tørke planter som beholder sin naturlige duft etter tørkeprosessen, er roser, jordblomster og lavendel gode valg. Spesielt lavendel er kjent for sin langvarige duft som kan vare opp til hele to til tre år etter tørking. Roser eller rosenblader vil også beholde duften hvis det opprinnelig var en duftende rose.

Hett tips! Ikke-duftende tørkede blomster kan være gode ingredienser for å lage din egen potpurri. Tilsett krydder og essensielle oljer for best resultat.

Stell av tørkede planter

I motsetning til friske blomster krever ikke tørkede blomster mye stell. De trenger ikke vann, omskjæring av stilkene eller gjødning. Alt du trenger å gjøre er å holde dem fri for støv, slik at du kan nyte det romantiske utseendet fullt ut. Et triks som vil gjøre underverker for de tørkede plantene, er å bruke en hårtørrer på kald innstilling eller en trykkluftsprøyte, på avstand. Dette gir blomstene en ny glans. For å få lang levetid som mulig anbefales å unngå direkte sollys, det gjør blomstene sprø og bleker fargene.

Lanterns - 1 x

Tørkede blomster varer vanligvis i ett til tre år. En generell tommelfingerregel er at levetiden blir kortere etter hvor fuktige omgivelsene er. Unngå derfor å plassere dem på badet eller kjøkkenet. Tørkede blomster lagret i en forseglet hylse kan vare i mer enn 10 år.

Tapetsere med tørkede planter

Om du känner för att ta din inredning av torkade blommor till nästa nivå är ett bra sätt att inreda med en vacker tapet. En tapet med torkade växter är ett mycket universellt motiv och passar i vilket rum som helst. Ge ditt vardagsrum eller sovrum ett lyft med en bohemisk och avslappnande touch men samtidigt stilren känsla. 

Lunaria - 1 x

Mange ønsker slow living  velkommen i dag, og leggeer derfor mer vekt på de forskjellige funksjonene i hjemmet. Dekoren skal holdes nøktern – med håndverk og naturlige produkter. Et tapet med tørkede plantemotiver i duse beige og brune toner, eller et lysere motiv i en pastellpalett gir hjemmet et harmonisk og tidløst preg. Utforsk og la deg inspirere av våre håndplukkede tørkede plantemotiver her.

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager (for øyeblikket 5-8 dager), og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.