Staycation - innred hjemmet ditt som et luksuriøst hotellrom

Sommeren er like rundt hjørnet og ferien nærmer seg. Siden reiser fortsatt er begrenset, vil vi gi deg noen tips om hvordan du kan lage din egen drømmeoase hjemme hos deg. Vi har samlet seks populære reisemål med enkle tips om interiørdesign, hvordan du kan skape den fantastiske feriefølelsen direkte i hjemmet, uten å måtte reise halvveis rundt jorden.

Bali - Botanic djungle

Mange har besøkt den tropiske øya Bali i Sørøst-Asia og falt hodestups for frodig jungel og surfevennlige strender. Det balinesiske interiøret er sterkt knyttet til naturen og dens under. Se for deg tropisk løvverk, vill og frodig jungel og rik flora, balansert med beroligende og elegante elementer fra naturen, som skog og bambus, men også håndverk av keramikk og tre. Du kan også se en form for åndelighet i balinesisk innredning Buddha statuer, spirituelle skikkelser og silhuetter fra materialer som gull, messing, keramikk og tre.

Modern Rattan I -  WAG Collection

For å skape den optimale Bali-følelsen er stikkordet: helhetlig . Dette betyr at det er god plass til spontanitet. Mosaikk er en av hjørnesteinene i balinesisk interiørdesign, og det er et perfekt element å jobbe ut fra. Dekorer hjemmet ditt med jordfarger som svart, brunt, beige, hvit og grønt. Disse nyansene er perfekte for interiørdetaljer som kunst, puter, vakre tepper og pledd i myk bomull. Ikke glem å legge til naturlige elementer som grønne planter og tropiske blomster, enten de er levende eller tørket. 

Balansen i det åndelige er også et veldig viktig fokus her - dekorer med en skulptur i gull eller messing som symboliserer hjertet i hjemmet ditt. Legg til lyse detaljer ved å plassere vaser og skulpturer rundt i hjemmet for å skape den magiske Bali-følelsen vi alle lengter etter.

Medelhavet - Turquoise treasures

Middelhavet er et av de mest populære reisemålene for skandinaver. Middelhavet regnes stort sett som Hellas, Italia og Spania. Disse områdene er kjent for sin vennlige og avslappede livsstil, og stilene her ligner hverandre med hint av lyse toner, turkis vann og levende flora fra regionen. Dette gjenspeiler seg i innredningen med rustikke møbler, vegger og solfylte paletter som passer perfekt i det varmere klimaet. 

White Archway -  Photowall

Hellas

Den greske middelhavsstilen handler veldig mye om hvitkalkede vegger med koboltblå detaljer. Det kan ikke bli mer gresk enn det, mener noen. Disse detaljene brukes også i hyller og lysekroner, og hvis du vil pusse opp terrassen din i gresk stil, er helt hvite utemøbler alt du trenger. 

Italia

Den italienske middelhavsstilen er bekymringsløs og avslappet. Farger og teksturer er inspirert av landskapet, utsmykkede møbler og ting som støpejern og rustikke steingulv ses mye i denne stilen. Jordfarger som oransje, dyp rød og gul gir den optimale italienske middelhavsfølelsen.

Crystal Clear Water - Photowall

Spania

Spanjolenes middelhavsstil erinfluert av marokkanske møbler, friske toner og mosaikkunst. Mosaikken er en stor del av interiørdesignen og sees på speilrammer, bordplater eller interiørdetaljer som vaser og lamper. Håndverk som leirekrukker terrakottagulv og vegger oppsummerer den spanske middelhavsstilen i et nøtteskall.

Berlin og New York - Urban minimalistic

Berlin og New York er velkjente storbyer som har mye å tilby både når det gjelder interiørdesign og kultur. Fellesnevneren for disse byene er: minimalistisk. Det er viktig å nevne at stilen er mer original enn den minimalistiske varianten du ser i Skandinavia. Interiøret er påvirket av industrielle detaljer, veggene er dekorert med gips eller tapet som rives av for å vise hva som er under, og for å skape en mer rå følelse. 

In America, black and white - 1 X

Technomusikk og underjordiske klubber er symboler for disse byene, og sterke neonfarger og retro detaljer er synlige i innredningen. I denne stilen smelter epoker sammen og resulterer i noe friskt og moderne som samtidig kombineres med mer hjemmekoselige og mindre påfallende innslag.

Begge byene har mange teglsteinsvegger, og det kan noen ganger være for krevende å omplante det til hjemmet, så en praktisk løsning kan være å tapetsere en teglsteinsvegg. Minst like hyggelig og mye enklere. For å skape den perfekte Berlin- og NY-stilen i hjemmet ditt, kan du blande moderne og tradisjonelle stiler og finne en balanse mellom form og funksjon.

Australia og California -  Sunkissed paradise

Australia

Mange har på ønskelisten å se kenguruer hoppe i den fantastiske australske naturen, og sole seg på de uendelig lange strendene. Australia har mye natur å by på, og dette vises også tydelig i innredningen. Tenk deg vidstrakt terreng, en lys fargepalett, en salig blanding av innfødte teksturer og dufter, og vakre økologiske tekstiler som bringer naturen inn i hjemmet. 

Big Sur California -  Folio Collection

For å få den perfekte Aussie-følelsen hjemme, er det bra å starte med en grå eller hvit basispalett som gir en frisk følelse. Legg deretter til detaljer i mørkere toner som trebord eller keramiske krukker, og få med et hint av solfylte nyanser med skinnputer og kurver. Hav og vann er typisk inspirasjon for  det australske interiøret, og derfor kan du også legge til blå nyanser og grønne planter for å integrere de forskjellige naturelementene.

California

Meterhøye palmer og kystlinjer fulle av luksusvillaer rett ved havet er kanskje det du tenker på når California blir nevnt? California-stilen utstråler avkobling og harmoni. Fordi det milde klimaet byr på utallige solskinnstimer, og California-folket har en aktiv livsstil, er utendørslivet en del av hjemmet. Lyset i hjemmet er en av de viktigste faktorene i denne interiørdesignstilen, og her støter du ofte på mantraet: "Hvis du er usikker, få inn flere vinduer". Naturlig lys strømmer gjennom vinduer og dørsprekker, fyller hele huset og gjør det lyst og vennlig.

Pastel Palms - WA Collection

Fargeskjemaet for denne interiørstilen er naturlig dempede toner som minner om hav og sand. Tekstiler i jordnær paletter som luftig bomull og lin, og vegger og tak dekorert i en sandbeige eller skarp hvit farge. Disse fargene bidrar til å reflektere naturlig lys, som er nøkkelen til alt. Når det gjelder interiørdetaljer, kan du dekorere hjemmet med håndlaget keramikk og porselen, bøker og tropiske planter toppet med havelementer som skjell, koraller, steiner og krystaller.

Afrika - Nature wonders  

Afrika er et stort kontinent og et veldig populært reisemål for mange. Alt fra den drømmelignende savannen til tropiske strender og store byer. Afrika byr på en kombinasjon av forskjellige kulturer og mennesker, alt i en eksotisk blanding. 

Highveld Garden Ochre - Summer House x Aureum

Det første som dukker opp i tankene er selvfølgelig de klassiske, jordiske og livlige fargene i afrikansk dekor. Ulike typer geometriske former forekommer også ofte  i denne interiørstilen, samt teksturer som naturlig fiber, tre og lin. Generelt handler det om å skape en balanse mellom luksus og harmoni med naturen. Paletter som terrakotta, jordbrunt og dypt gull gir en varm og koselig følelse, og selv om den afrikanske stilen handler mye om jordfarger, kan du også legge til mer livlige farger som blå, grønn, lilla og rosa, disse gjenspeiler Afrikas levende landskap og vestafrikanske tekstiler. Du kan enkelt bruke disse tonene ved å piffe opp med puter, tepper eller andre myke interiørdetaljer.  

Ved å dekorere med afrikansk-inspirerte elementer skaper vi noe hyggelig i våre ellers minimalistiske hjem. Dette gir en varm og vennlig stemning , og skaper samtidig en forbindelse til naturverdier i kombinasjon med Afrikas unike kultur og historie. 

Marrakech - Colour oasis

Marokko er kjent for sitt varme klima, kulinariske smaker og fremfor alt enestående design. Den marokkanske stilen handler om levende farger, forskjellige stoffer, mønstre og flyt mellom disse elementene. Den marokkanske Innredningen er ikke bare dristig og fargerik, men kan også være elegant og sofistikert. 

Mi Casa - Lisa Audit Art

Marrakechs mest gjenkjennelige element er definitivt den mønstrede og fargerike flisen. Hvis du ikke har lyst til å legge til en flisevegg i hjemmet, kan du enkelt skape det samme utseendet med fliseinspirerte tapeter. Du kan også lage vakre buer og buede døråpninger ved hjelp av mindre permanent og rimelig maling. Sterke fargepaletter som lilla og blått, inspirert av havet, gjør seg utmerket med noe mer nøytralt som hvitt, for å skape en perfekt balanse.

Hvis disse sterke fargene er utenkelige for deg, kan du også lage et marokkansk-inspirert utseende med mindre farger, du kan i stedet fokusere mer på tredetaljer, mosaikkbiter og stoffer som gjenskaper stilen. Jordfarger som sandbeige, terrakottarød og oransje er perfekte for interiørdetaljer som puter, tepper og pledd. ikke glem å legge til elegante farger som gull og sølv, og en orientalsk puff for å få den ultimate Marrakech-følelsen i hjemmet ditt. 

Utforsk alle våre staycation-motiver her.

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager, og frakt er alltid inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.