TRENDRAPPORT høst & vinter 2022 -2023

Tenk deg et varmt, koselig hjem. En trygg oase blant fargerike trær som beroliger og styrker deg etter en travel sommer. Med høstens mest trendy farger, teksturer og uttrykk håper vi å inspirere deg til å skape ditt eget sted for sjelefred. For å hjelpe deg på veien, har vårt designteam oppsummert de største interiørdesigntrendene for den kommende sesongen og valgt ut sine favoritter. Med disse inspirasjonene som grunnlag har de laget tre tapetkolleksjoner som vil hjelpe deg å oppdage nye stiler, ideer og inspirasjon til hjemmet ditt.

Honeycomb Yellow - Summer House

Farge, farge, farge

I høst er dype og intense farger i fokus. De pulserende nyansene av okseblod og oransje gir en spennende lekenhet til et rom når de blandes med moderne toner. En kombinasjon av dype røde fargetoner og turkise detaljer gir en uventet og nesten dramatisk følelse - den er dristig og energisk, og tar oss tilbake til det glade 70-tallet. En annen spennende blanding med lignende vibber er mørk petroleumsblått sammen med aprikos, eller hvorfor ikke bryte opp den intense oransjen med en lys, pastellrosa nyanse.

Symbolikkens betydning

Denne høstens viktigste farger har sterke symbolske betydninger. Dette er den årstiden hvor vi ønsker å tilbringe mer tid hjemme og se det skiftende landskapet utenfor vinduene. I fargeverdenen er rødt et symbol på makt, styrke og energi. Oransje er en positiv og entusiastisk farge, ofte brukt når du ønsker å spre positivitet og kreativitet. Nyansene av grønt lindrer og helbreder, og aprikosfargen dekker våre åndelige behov. 

Majestic Leaves - Pure White and Pink - PWP

Våg å kombinere

høst- og vintertrender i år, det oppmuntrer til å utforske ulike stiler og spennende mønsterkombinasjoner. Vi elsker den iøynefallende stemningen og den rike variasjonen av teksturer som grov, glatt og blank. Geometriske mønstre og grafiske linjer kombineres også på helt nye måter. Samlet sett vil de kommende månedene være en tid da alt er tillatt.

 

Trend 1 – Alcove Poem

Denne trenden lar deg være nær naturen selv når du er innendørs. Tekstur i tapeter, jordnære fargepaletter og levende bilder skaper et beskyttet tilfluktssted hvor du kan være deg selv og leve i nåtiden. Den tidligere blå trenden denne våren med fokus på havet, svinner nå sakte bort etter hvert som vi gjør plass til mer skog og vegetasjon i hjemmene våre. Grafiske former og mosedekte farger er perfekt her, gjerne sammen med petroleumsblått og safran. Hvis du er dristig, kan du legge til noen detaljer i turkis eller oransje for å bryte det opp.

 

Trend 2 – Inner Light

Gi pastelldrømmerne liv med denne myke, inderlige trenden. Nå i en litt stiligere utgave enn tidligere, med farger som Pantones 'Strawberry cream' og 'Autumn blonde' i fokus. En hyggelig og harmonisk atmosfære er stikkordet. Også her er turkis en nøkkelspiller som, avhengig av nyansen, skaper en levende følelse av spenning. Mønstret eller ikke, uansett tapetvalg, vil denne trenden gi deg en følelse av fred og rom.

 

Trend 3 – Cardinal Essence

Rødt er nå mer riktig enn noen gang. Denne fargen fanger raskt oppmerksomheten, og rødt representerer energi, styrke og kraft. Leter du etter noe ekstra? Kombiner oransje og turkis, og rommet vil få ny styrke. I denne trenden finner du også toner som er mer diskrete og jordnære, og som skaper et koselig og intimt miljø. I tillegg inneholder paletten også løvegult, rust, brun og petroleumsblått, noe som gjør kombinasjonsmulighetene uendelige.