3 enkle og kreative måter for å kvikke opp barneværelset med tapet

Her er 3 fine og enkle ting som du kan gjøre selv for å kvikke opp barneværelset med minst mulig innsats. Anna María viser deg tre enkle måter å forandre barneværelset på, uten å tapetsere om. Vår trinnvise veiledning lærer deg å lage en vegghengt dekor av tapet, samt en månedskalender og hvordan du enkelt kan tapetsere et dukkehus.

Stilig vegghengt dekorasjon til barneværelset

Vanskelighetsgrad:
Lettvint

Tidsforbruk:
ca 1 time

Mobiler og vegghengte dekorasjoner kan lages på mange forskjellige måter. Arbeide med tapetet er både enkelt og pent. I filmen nedenfor viser jeg hvordan du kan gjøre om et stykke tapet til en fin vegghengt mobil som passer godt inn på barneværelset. Photowall har flere forskjellige tapeter som er perfekte til dette formålet. Husk å velge et tapet der du kan klippe ut hele motivet. Til barneværelset er det mange fine varianter med dyr, perfekte for denne typen gjør-det-selv. Galapagos Blue, Galapagos Green, Fiskemønster, Zoo, Retro Zoo, Fugl fra Peppercookies, Sea Monsters fra Petit Griffin er noen eksempler på mønstre som kan passe.

Du trenger:

● Tapet med bilder/figurer som kan klippes ut, jeg har brukt Galapagos Blue
● Rund stang
● Hyssing
● Fiskesnøre
● Trekuler
● Saks
● Limstift
● Hulltang

DIY - Wall Hanging for Kids

Kreativ månedskalender for hele året

Vanskelighetsgrad:
Lettvint

Tidsforbruk:
ca 15 min

Da jeg var liten og gikk i barnehagen, hadde vi en månedskalender hengende i det store lekerommet. Det var en fin illustrasjon med bilde av inneværende måned og med månedens navn skrevet på bildet. Ved slutten av hver måned samlet alle barna seg i en ring og hadde en liten seremoni (hvor vi barn måtte lukke øynene) mens lærerne "tryllet frem" den nye måneden. Jeg husker at jeg var utrolig imponert over denne magien hvor et bilde kunne endre form avhengig av hvilken måned det var. Nå i voksen alder vet jeg at kalenderen hadde 12 bilder, og at de bare bladde frem den riktige måneden. Men det er fortsatt noe magisk ved dette. Passer fint i barneværelset.

Siden Photowall har så utrolig mange tapeter som kan knyttes til forskjellige måneder, ville jeg selvfølgelig gå videre med tradisjonen med månedskalenderen. Her kan du faktisk velge nøyaktig hvilket motiv du vil ha. Du trenger 12, et for hver måned. Et tips er å bruke søkefunksjonen, der du kan skrive inn sesongen, farger eller hvilken type motiv du vil ha. Velg bare ut 12 bilder. Jeg ble ekstra begeistret for de svarte og hvite Mumi-motivene.

Du trenger:

● 12 motiver
● Bilderamme (min er 30x40 cm)
● Utskrift av månedens navn (last ned vår mal her)
● Limstift
● Saks
● Linjal, skalpell eller saks for å klippe eller skjære ut motivet.

Begynn med å klippe eller skjære ut motivene dine. Med skalpell og linjal får du helt rette kanter.

Når du har klippet ut alle motivene, last ned vår mal, skriv ut og skjær ut hver måned. Selvfølgelig kan du også lage dine egne månedskalendere og skrive ut, eller hvis du er stø på hånden, kan du tegne direkte på tapetet. Slipp kreativiteten løs !

Lim månedene fast på de 12 motivene dine. La det tørke, og så rammer du inn i bilderammen. Ordne månedene i riktig rekkefølge, slik at det blir enkelt å "trylle frem" neste måned når tiden er inne. Hvis du har et mørkt motiv som dette, og tapetet har litt hvitt i seg, kan det skinne gjennom, så du kan enten legge et tykt, hvitt papir imellom som beskyttelse, eller bare legge baksidene mot hverandre.

Så er din månedskalender klar, og det er bare å henge den opp på veggen i barneværelset.

Lag et vakkert, unikt og personlig dukkehus med tapet

Vanskelighetsgrad:
Ganske enkelt

Tidsforbruk:
ca 30 min

Hva ville du svare hvis jeg sa at det var mulig å tapetsere 10 rom på en formiddag? Du ville kanskje le av meg, men det er helt sant! 10 rom i et dukkehus, altså! Det er noe helt spesielt med en slik miniatyrverden. Og så klart må en miniatyrverden ha flotte tapeter på veggene. Noe alle barneværelser burde ha! Et perfekt prosjekt for tapetprøver og rester som blir til overs etter en oppussing. Du vet vel at du kan bestille prøver av alle Photowall tapeter? Da får du tilsendt en prøve i størrelse A4, for å se hvordan mønsteret ser ut, og hvordan kvaliteten føles. Dessuten er det også perfekt for å tapetsere et dukkehus!

Du trenger:

● Tapet til alle rommene.
● Dukkehus, titteskap eller lignende (en gammel skoeske kan også brukes!)
● Tapetklister (kjøper du et måltilpasset tapet, følger det med lim)
● Pensel
● Saks
● Eventuelt noen blanke A4-ark for å lage en mal

Begynn med å lage en mal av veggene som skal tapetseres, slik at du kan teste om bitene er store nok før du klipper i tapetet. 

Tegn maler på tapetet og klipp ut alle delene. Stryk et lag med tapetlim direkte på veggen i dukkehuset, og pass på at limlaget er jevnt over hele veggen. Fest tapetet til veggen og stryk med fingeren slik at eventuelle luftbobler forsvinner, og tapetet er jevnt.

Tapetsere alle rommene i dukkehuset. Så er det bare å flytte inn!

Håper du har fått litt inspirasjon og ideer til ting du kan gjøre i barneværelset!

Anna María Larsson er skaper, inspirator og DIY-profesjonell. Hun tror fullt og fast at alle er kreative og kan skape, det krever bare litt øvelse. Sees jevnlig på TV, holder workshops og forelesninger. Deler det hun skaper og er inspirert av påbloggen og Instagram-kontoen @dnilva