Møt den argentinske kunstneren CEVO, mannen bak prikkene

INTERRUPTED UNIVERSE er en ekspressiv og iøynefallende tapetkolleksjon, skapt av den argentinske kunstneren Sebastian Scaglione, bdre kjent som CEVO. Vi satte oss ned sammen med den Stockholm-baserte kunstneren for å finne ut mer om hans arbeid og prosesser.

- Det kunstneriske arbeidet bak CEVOs tapetkolleksjon Interrupted Universe er utenom det vanlige, og noe vi ikke har gjort før. Hans imponerende, unike og tidkrevende prikk-teknikk gir denne kolleksjonen en egen utstråling, sier Anneli Öquist Sterner, produkt- og designsjef hos Photowall.

Hvert tapetmotiv består av nøyaktig detaljerte håndtegninger, laget med stipplingsteknikk. Kunstverket nedenfor består av mer enn 298.000 prikker og tok 19 timer å fullføre.

Interrupted Universe VI, illustrasjon laget av 298.500 prikker.

Kan du fortelle litt om deg selv?  

Jeg er en grafisk designer fra Buenos Aires. Jeg flyttet til Stockholm for flere år siden, og jobber nå som Art Director hos Karma, en app som hjelper til med å redde usolgt mat. Jeg jobber mest med stipplingsteknikk, og håndtegner ultra-realistiske bilder med tusenvis av små prikker.

Hvordan valgte du å bli kunstner?

Jeg har tegnet så lenge jeg kan huske, hele livet. I oppveksten elsket jeg å tegne, male og utforske verden rundt meg. Da jeg var ung, prøvde jeg meg på litt av alt, jeg studerte karikaturtegning, akrylmaleri, snekring og musikk. Da jeg var ferdig med å studere grafisk design i Argentina, begynte jeg å male veggfresker. Da jeg flyttet til Stockholm, forsto jeg at denne byen ikke var ideell for gatekunstnere. Så jeg kjøpte papir og tegneblyant og begynte å tegne mye, og nå kan jeg ikke stoppe.

Hva blir du inspirert av?

Alt jeg ser. Universet inspirerer meg mest, hvor alt du kan forestille deg kan være reelt. Jeg elsker å høre på musikk, den følger meg bestandig. Jeg hører på all slags musikk, fra jazz til psykedelisk rock, til elektronisk musikk, du kan si at jeg er allsidig når det gjelder musikk også.

Hva fikk deg til å flytte til Stockholm? Hva er den største forskjellen mellom Stockholm og Argentina?

En kvinne, nysgjerrighet, Norden, snø, nordlys og en bedre livskvalitet. Jeg liker at Stockholm er en liten og vakker by, omgitt av natur og vann. De største forskjellene er menneskene og lyset. Til tross for hva alle sier, liker jeg vinteren og de lange, mørke nettene. Jeg synes det er ekstremt fredelig, for meg er det den mest produktive tiden på året.

Sebastian Scaglione, artisten bak CEVO. Bilde av: Danijela Froki

Hva inspirerte deg opprinnelig til å lage prikktegninger?

Jeg ønsket å lage hyperrealistiske bilder, og for å gjøre det ble små prikker min måte å gjenskape et hvilket som helst bilde jeg ser. Jeg tenkte at hvis et segment var en uendelig linje med prikker, ville et bilde være en uendelig linje med segmenter.

Interrupted Universe IV - 15 timer og 241.600 prikker.

Arbeidet ditt består av tusenvis av små, små prikker. Kan du beskrive arbeidsprosessen din?  

Jeg har en idé i hodet og begynner å tegne på papir. Når jeg har den endelige skissen, begynner jeg å lage prikker, fra utsiden til innsiden. Når jeg tegner dyr eller spesifikke gjenstander, må jeg se på bilder som gir meg referanser for å se alle detaljene. Universet er ganske tilfeldig. Jeg begynner å lage lag av prikker til jeg ser noen former og begynner å bestemme hvor planetene skal være, eller hvor galaksene skal plasseres.

Interrupted Universe V

Teller du virkelig prikkene?

Ja, men ikke en etter en! Jeg tegner små firkanter på 1x1cm og fyller dem med prikker som jeg teller en etter en, det tar meg noen minutter. Så reproduserer jeg overflaten på disse firkantene og plasserer dem på originalen, deretter er det litt regning, og så har jeg et ganske omtrentlig antall prikker.

Hvor lang tid tar det å fullføre en tegning?

Det er selvfølgelig avhengig av størrelselsen på tegningen og hvor komplisert den er. De fleste tegninger, som Interrupted Universe VI (Blekkspruten) og Interrupted Universe V (Skilpadden) er tegnet som A3-originaler, de tar opptil 19 timer å fullføre, og består av mer enn 280.000 prikker. Mindre, "enklere" tegninger, som Interrupted Universe III (Øyet), en A3-original, tok rundt 11 timer å lage og består av 52.600 prikker. Når dette er sagt, de fleste tegninger strekker seg over flere uker fra start til slutt, på grunn av dagliglivets hendelser. 

Fortell oss mer om din tapetkolleksjon, Interrupted Universe.

Denne kolleksjonen består av surrealistiske, hyperrealistiske prikkverk med nygotisk og cyberpunk påvirkning. Den kalles Interrupted Universe, fordi den viser hvordan universet kan avbrytes av geometrier, lag, masker og levende ting, og dermed oppstår det en forskyvning i rommet. Det er et rop til systemet - til alt som blir pålagt det. Det betyr at du kan lage hva du vil, og plassere det der du vil.

Hva slags kunst inspirerer deg mest?

Dali, Malevich, Kaws, Vivaldi, Vangelis, Hernan Cattaneo, Dulk og Eduardo Kobra.

Hva er ditt personlige motto eller ord du lever etter?

Tenk som ingen andre, gjør som ingen andre.
Nyt øyeblikket, fordi det er en gave.

Interrupted Universe IV
Interrupted Universe V
Interrupted Universe Fusion I