Velkommen, Anna María Larsson – Photowalls nye DIY-blogger!

Vi ønsker Anna María Larsson, vår nye blogger, velkommen! Hun byr på alt fra inspirerende og morsomme DIY-prosjekter til årets trendobservasjoner. Her forteller hun mer om seg selv og hva som inspirerer henne. I tillegg, får du tre konkrete tips for hvordan du kan komme i gang med dineegne kreative prosjekter.

Hei, Anna María! Vi er utrolig heldige som har fått degsom blogger på Photowall. Hvordan føles det? 
Det er kjempemorsomt! Jeg har vært interessert i arbeidet deres en stund,og synes dere har massevis av spennende produkter som jeg liker. Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med produktene–og i tillegg få lage ting også! Jeg tror det kommer til å bli helt topp!

For dem som ikke kjenner deg fra før, kan du fortelle litt om hvem du er? 
Jeg heter Anna María Larsson og jobber som kreatør. Jeg har vært fingernem så lenge jeg kan huske, og har alltid laget mine egne ting og skapt ting med hendene. Jeg liker å finne nye bruksområder for ting som allerede eksister.I blant, later jeg også som om jeg er MacGyver! Jeg er utdannet Digital Art Director, og har jobbet på reklame- og designbyrå som grafisk designer, designer og art director.

I 2017 kom jeg på andreplass i «Superskaparna», hvor deltakerne konkurrerer i «gjør-det-selv» og hjemmesnekring. Jeg holder workshops for både voksne og barn, og jeg har vært DIY-redaktør i flere forskjellige magasiner.Fra tid til annen, kan du også se meg på TV – nå sist i «Dessertmästarnas Jul». Ellers, så blogger jeg, Instagrammer og lager YouTube-videoer.

Hva skal du gjøre og hva kommer du til å by på?
Jeg kommer til å skrive saker og lage DIYs som forhåpentligvis inspirerer flere til å lage noe selv. Jeg kommer til å kikke nærmere på kommende trender i løpet av året og ta noen produkttester. Det blir selvsagt flere forskjellige slags DIY-prosjekter som du lett kan se på og lage selv. Det er artig å kunne endre ting med enkle midler, og se noe nytt vokse frem fra det gamle. I tillegg til det, liker jeg å skape med hendene. Det har en avslappende effekt på kroppen og reduserer stress.

Hvordan har det seg at du begynte å blogge? Og hva liker du best med bloggingen?
Jeg har blogget i veldig mange år. Det begynte med at jeg skrev i en dagboksform da jeg flyttet opp til Piteå for å studere. Siden 2014 har jeg hatt mer eller mindre regelmessige innlegg hvor jeg deler DIY-prosjektene mine og ting jeg lager. Delvis for at jeg selv kan samle alt jeg har laget på ett sted, men også fordi jeg oppdaget at folk ble interesserte i hvordan jeg hadde laget prosjektene mine.
Bloggen har på en måte blitt min kanal hvor jeg kan dele litt av alt fra livet mitt –men som oftest handler det om å skape noe. I og med at bloggen delvis er en dagbokblogg, har jeg en stor og fin samling av minner om ting jeg har gjort, sett og opplevd. Det eren fin følelse å ha så mange, flotte minner samlet på ett sted.

Hvilket DIY-prosjekt husker du best?
Alle DIY-prosjektene jeg lagde i «Superskaparna». Å lage ting under tidspress, med 5 kameraer rundt meg,og samtidig være kreativ og lage fine ting –det var en skikkelig utfordring! Jeg er likevel utrolig fornøyd med at jeg klarte å lage alt.Fra en mektig lysekrone til en lampe av gamle lekebiler, et halskjede av PET-flasker, en hundekurv, en sengegavl, en skillevegg, forvandlet enloppekommode tilen fargesprakende scene med teppe og farge, et halskjede av tau, komplett bordtilbehør, og en masse andre ting. Det kommer jeg aldri til å glemme. Det var artig og sykt krevende!

Press image TV4/TT

Hvor finner du inspirasjonen din? Hva inspirerer deg?
Jeg får inspirasjon fra alle mulige steder. Ting jeg ser, et nytt materiale eller en teknikk jeg vil prøve ut. Andre mennesker. Det finnes så mange kreative folk på nettet. For meg er blogger, Instagram og Pinterest fantastiske inspirasjonskilder.

Kan du gi oss de 3 beste tipsene for hvordan man skal komme i gang med det kreative arbeidet?

1. Du må tørre! Det er lett å si, men noen ganger vanskelig å gjøre. Men bare å tørre å prøve noe er den beste måten. Aksepter at det kanskje ikke blir akkurat slik du hadde sett det for deg, men lær av feilene dine.

2. I stedet for å begynne med et blankt ark, synes jeg det kan være lettereå starte med noe som grunnlag. Forvandle noe du allerede har hjemme. Mal om, endre form, legg til eller fjern noe. Gamle møblerer ofte perfekte utgangspunkter.

3. Har du en teknikk du er nysgjerrig på å teste ut, eller et materiale som virker artig å jobbe med? Begynn der. La deg inspirere av hva andre har gjort, test ut hvordan materialet er å jobbe med og ikke vær redd for å leke. Kreativitet skaper mer kreativitet, så våg å prøve!