1960-tallet design for hjemmet - rene konturer fra Storbritannia

1960-tallet er kjent for sin ekstravaganse. Det er i denne perioden at baby boomers har blitt voksen og at inhibering ikke er i deres ordforråd, spesielt interiørdesign. Her har vi skrevet informasjonen du trenger om 1960-tallet interiørdesign.

1960-tallet design for hjemmet - rene konturer fra Storbritannia

1960s design for hjemmet - rene konturer fra Storbritannia

Psykedelisk, idealistisk, euforisk, transformerende, hippier. Dette er nok de ordene som best beskriver 1960-tallet. Fargerikt, livlig og litt overdrevet, dette er hva du kan si om design og mote i løpet av det tiåret. Baby boomers i løpet av 40-tallet er nå voksne og synes sannsynlig at mangelen på hemming er uttrykt gjennom deres valg av livsstil.

1960-tallet er forbundet med romalder og opprør. Man vil også observere at innredningen på dette tidspunktet er helt forskjellig fra 50-tallet og fra det vi kjenner i dag. Tiåret er kjent for å være ublu, da stilen da var en blanding av forskjellige påvirkninger. Fokus var mer på den visuelle virkningen og ikke spesifikk om reglene i estetikk og interiørdesign. Hvem bryr seg om regler, så lenge designen av interiøret blir fokuspunktet.

Historisk perspektiv av 1960-tallet interiørdesign

1960 kan betraktes som et svært begivenhetsrikt årti. Det er mange historiske hendelser som har skjedd i løpet av tiåret, som påvirket kulturen og tradisjonen til mange nasjoner og dets folk. Det er i løpet av tiåret at fred og krig ligger i randen av å lage eller bryte en nasjon. Denne perioden domineres av de ulike sivile rettighetsprotokollene, Vietnamkriget, drap på to store menn, John F. Kennedy og Martin Luther King, den kubanske missilkrisen, den første mannen på månen. Tiåret er også når den såkalte frie kjærligheten ses i de fleste tilfeller. Dette tiåret er mer på blomsterkraft og popmusikk. Hvis de forrige tiårene er mer patriotiske, har det vært over drevet som Storbritannia ble midtpunktet av alle groovy ting.

I de dyrebare årtier var fokuset mer på modernisme, på en måte har avvist ab historiske påvirkninger. 1960-tallet har på den annen side plyndret fortiden for inspirasjon for opprørets ånd. Som et resultat er en blanding av ulike ideer og design. Noen kan beskrive designet som ragbag med stiler fra overalt, inkludert Edwardian og viktoriansk design.

Popkunst og op kunst er på suksess i løpet av tiåret. Popkonstruksjonene til kunstnere som Andy Warhol og David Hockney har dominert interiøret samt veggmalerier og plakater. Deres design er referert til massekultur som tegneserier og bilder av ikoner som Marilyn Monroe. Op kunst på den annen side har gjort seg i de fleste aspekter av interiørdesignen som møbler, veggpapir og andre.

1960s interiørdesign ideer

Her er noen ideer som vil bringe tilbake 1960-årene til ditt hjem:

1. Vind sirkulasjon - gjør huset så åpent som mulig for å la vinden sirkulere samt tillate innføring av naturlig lys. Skyvedører og bevegelige skjermer er gode å skille romene.

2. Møbler - siden materialet som er vanlig i løpet av tiåret, er plast, bruk plast eller gjennomsiktig oppblåsingsmøbler. Foretrukket design for møbler er futuristisk og romalder.

3. Bean bag - skape et rom hvor du kan slappe av og snakke med vennene dine og familiemedlemmer ved å legge en madrass på gulvet, bønneposer og mange puter.

4. Stoffer - bruk stoff med store gjentatte mønstre eller med de grafiske bildene av popkunst.

5. Belysning - lava lamper, neon fiberoptiske lamper som bytter farge eller marokkanske inspirerte lamper er populære i løpet av 60-tallet

6. Tre - ikke så populært i løpet av 60-tallet unntatt furuskog som brukes som veggpanel takbjelker.

7. Symboler - det som er best er å skape ditt eget design. Ved bruk av en pensel, og lys i mørk maling, lage din egen psykedeliske veggmaleri.

8. Farger - levende farger som lyse rød og lilla vil gjøre det bra å lage en atmosfære på 60-tallet i ditt interiør. Svart og hvit kan også brukes.

9. Tilbehør - vise militære uniformer, kroningsplater og kongelige memorabilia.

Gledelig dekorere!

Source: plastolux.com, The Allum House by Payne & Hunt.