Hvordan forskjellige farger påvirker hjernen

Farge er den visuelle oppfatningen som beskrives gjennom ulike fargekategorier. Farger er spesielt knyttet til kropp, sinn og følelser og den grunnleggende balansen mellom disse tre. Vi vil gi deg kunnskap om hvordan forskjellige farger påvirker menneskers hjerne.

Farger og deres betydning for den menneskelige hjerne

Farge kan beskrives som den visuelle oppfatningen som er beskrevet ivariøse fargekategorier som blå, rød, gul, grønn. Hvordan mennesker oppfatter farger? Det er visse nerveceller i våre øyne som spesifikt forteller hjernen våre de forskjellige fargene vi ser. Disse cellene kalles kjegleceller. Når de blir rammet av lys, stimuleres cellene og sender signaler til hjernen der de tolkes som farger

Farge påvirker hjernen på mange mulige måter. Kroppen vår reagerer på hvordan hjernen vår tolker ting. For eksempel er det noen produkter for menn der emballasjen er rød i fargen. Rød betyr mannlighet og at produkter i rød emballasje lokker menn til å kjøpe produktet fordi hjernen fortolker at hvis man bruker produktet, vil han føle seg litt mer maskulin. I dette tilfellet bruker firmaene fargenes psykologi til å selge sine produkter. Hvordan ville du føle deg hvis du er i et rom fylt med frodige grønne planter? I de fleste tilfeller har folk en tendens til å føle seg frisk, avslappet og fredelig.

Farger og deres psykologiske betydning

Nedenfor er noen av fargene, deres betydning og deres fysiske, mentale og følelsesmessige effekter.

Blå - intelligens. Forskning har vist at blå påvirker sinnet i stedet for det fysiske aspektet av kroppen. Det regnes som verdens favorittfarge, siden det stimulerer tydelig tanke og beroliger sinnet.

Rød - fysisk. Betraktes som en kraftig, sterk og veldig grunnleggende farge. Det relatesto også maskulinitet. Denne fargen brukes effektivt i trafikklysene, hvis folk ser fargen, stimulerer det oss og øker pulsfrekvensen som vi må slutte å gå eller stoppe bilen vi kjører.

Gul - emosjonell. Denne fargen betyr optimisme, selvtillit, vennlighet og kreativitet. Det har blitt observert at den riktige nyansen av gul kunne løfte selvtilliten til en person.

Grønn - balanse. Denne fargen trenger ingen øyejustering, og gir dermed en avslappet følelse, fredelig, forfrisket og miljøbevissthet.

Oransje - kombinasjon av fysisk og emosjonell. Denne fargen er en kombinasjon av rød og gul, og forklarer dermed effekten til sinnet og kroppen. Det fokuserer på mat, varme, sensualitet, moro, overflod.

Grå - psykologisk nøytralitet. Nesten ingen farge som undertrykker sinnet og kroppen. Det betyr mangel på selvtillit, depresjon, fuktighet.

Svart - i hovedsak fravær av lys. Fargen viser raffinement, glamour, effektivitet, sikkerhet. Svart skaper en oppfatning av vekt og alvor. Så tror du at svarte klær vil få deg til å se slankere er en myte ... beklager gutta. Vel, sannheten er at når du bruker sorte klær, unngår du oppmerksomhet mot deg selv, i stedet for å få deg til å se slankere ut.

Rosa - fysisk ro. Fargen beroliger oss fysisk i stedet for å stimulere kroppen vår. Det representerer feminint prinsipp og artens overlevelse.

Violett - åndelig bevissthet, royalty. Denne fargen ble observert å ta bevissthet til et høyere nivå av tanke ofte i de åndelige verdiene. Det oppmuntrer til kontemplasjon og meditasjon.

Hvit - renhet, enkelhet, raffinement. I motsetning til clack, som er total absorpsjon av lysbølger, er hvit total refleksjon. Det sier på en eller annen måte "Ikke rør meg!" Fordi det betyr renhet, renhet, sterilitet.

Brown - seriøs, jordisk, pålitelighet. Like svart, brun viser alvor, men varmere og mykere. Det er ofte forbundet med den naturlige verden som jorden. Det er ofte mer positivt som står i kontrast til svart.

Konklusjon

Farge kan betraktes som naturens signalsystem. Det handler om å registrere ting i vårt sinn og reagere på det. Tenk deg på et sted fylt med grønne planter og fullblomstrende blomster. Du begynner å føle deg livligere og avslappet i forhold til når skiene er grå og overskyet at du føler deg dystert. På en måte tolker farger vi oppfatter av hjernen, og at kroppen vår alltid vil reagere på hva hjernen dikterer.

Til slutt, ved å velge farger for interiøret, er det helt avhengig av din personlighet og preferanse. Prøv noe som vil lette opp ting slik at hver gang du er inne, vil du alltid være optimistisk og rolig. Dette kan også påvirke helsen din og den rette fargen og stemningen i huset vil være smittsom mot de andre familiemedlemmene.

Jubel!