1970 ​tapeter​ - høyteknologiske trender

1970-tallet regnes som en del av det som er kjent for å være den psykedeliske tiden. Det var tiden for full leting og oppdagelse i form av samfunn, musikk og kunstneriske ideer. Event interiørdesign ideer er påvirket av idealer i denne perioden. Vi har skrevet de tingene du trengte om 1970-tallet ​tapeter​ og deres betydning under den psykedeliske tiden.

1970-tallet regnes som en del av det som er kjent for å være den psykedeliske tiden. Det var tiden for full leting og oppdagelse i form av samfunn, musikk og kunstneriske ideer. Event interiørdesign ideer er påvirket av idealer i denne perioden. Vi har skrevet de tingene du trengte om 1970-tallet ​tapeter​ og deres betydning under den psykedeliske tiden.
1970 ​tapeter​ - høyteknologiske trender

1970-tallet, et historisk perspektiv og betydning for design

1970-tallet kan betraktes som en flyktig epoke. Perioden er en berg-og dalbane tur på grunn av de spennende og farlige hendelsene som skjer i mange deler av verden. Historisk sett var grupper av mennesker som kvinner, afroamerikanere, homofile og lesbiske på høyden av deres kamp for likestilling og mot diskriminering. Folk er også i protest mot Vietnam-krigen.

1970-tallet regnes også som den psykedeliske epoken på grunn av den utbredt bruk av psykedeliske stoffer som har betydning for mange individer. De tror at bruken av disse stoffene kan fremme sosiopolitisk bevissthet, enhet blant seg selv, ubegrensede grenser, og vise empati mot andre. Bortsett fra det, gjelder æra forandringene ikke bare på samfunnet og kulturen, men også på språk, litteratur og filosofi, samt hvordan folk kle seg.

Selv villaeiere uttrykker seg i den måten de designer og pynter på huset deres. Et av de populære motivene var for eksempel krøllete former, intens optisk farge inspirert av pop artbevegelsen. Pop Art er fokusert på de tingene som ikke legges mye vekt på. Pop artbevegelsen er mot elitisten og overdådigheten til folks livsstil. Det er tilbake til å omfavne de uoppskrevne elementene, samt enkel virksomhet. Som et resultat var kunstverkene og ideene mer betydningsfulle for mange enkeltpersoner. Mange støttet popkulturen siden de finner det lettere å forstå, men mange så fortsatt popkunst som vulgært.

1970s interiørdesign og populær tapet design

1970-tallet interiørdesign lagt vekt på natur og miljøbevissthet. Designene gjenspeiler også den asiatiske kulturen, siden mange mennesker søker svar i deres åndelige læresetninger. De nyskapende designene som vi ser på 1970-tallet, er faktisk påvirket av den ikke-konformistiske kulturen som er uttrykt i stor grad under epoken. Faktisk er det såkalte "Mod" -utsnittet sterkt påvirket av disse faktorene. Selv om epoken er preget av økningen i Space Age-teknologiene og tilgjengeligheten av nye ressurser. Mange stilige og nyskapende designtrender resulterte og ble fremdeles brukt frem til denne dagen.

Farger som var populære på 1970-tallet ble ansett som trendy farger, for eksempel lyse grønn, solskinn gul, oransje. Brun og hvit. Mest vanlig fargekombinasjon var svart og hvit og interiøret ble ytterligere forbedret ved å legge til accenter som lyse farger, puter, stoler og andre møbler. Selv om svart og hvit fargekombinasjon var kjent, var andre kombinasjoner like vanlig som lyse grønn og blå, rosa og grønn, rosa og lilla, gul og oransje og gul og hvit. Stoffer med design av lyse blomster eller grafiske og geometriske mønstre var foretrukket i løpet av ren design.

Tapet design på 1970-tallet ligner også designene som er tilgjengelige for stoffene. De er i lyse farger, og blant de populære designene var det repetitive geometriske design, sopp og blomster. Disse repeterende bildene på tapet representerer den skarpe stilistiske motsvarigheten til det som kalles fri form. Uansett valg av design for tapet, så lenge de er i lyse farger, vil de gjenspeile stilen som var populær i løpet av 1970-tallet. I de fleste hus gjenspeiler tapet designet i viktige siden det også husets personlighet og idealer. Det ble antatt at de psykedeliske stoffene viste folk mot lyse og jordiske farger, og som sådan skulle designene være livligere og lykkeligere enn de moderne. Dette er årsakene til at 1970-tallets veggpapirdesign fremstår som sådan.

Valget av møbler på 1970-tallet skiller også på tiåret blant de andre tiårene. Eksempler på materialer for møbler som var foretrukket var glass, vinyl, lær, krom og plast. Designene var skandinaviske, Bauhaus og sterke.

Gulvene på husene i psykedelisk tid brukte tre til de fleste rom og keramiske riller på badet. Tepper, linoleum og tepper ble brukt for å beskytte gulvet og / eller som dekorativt element.

Belysning likeledes tjente som en stilig innredning og en funksjonell armatur. Lava lamper var så populære at du kan se dem i mange husholdninger. Veggdekoret som ble brukt var tapeter med geometriske motiver i lyse farger, naturdesign i naturlige farger. Disse designene skal gjøre det bra så lenge de kontraster fargene på møblene og andre armaturer.