Trendspotting til sommeren – trender og tapeter å holde øye med

Med våren i anmarsj og sommeren rundt hjørnet i en tid hvor mange av oss er hjemme, ønsker vi at hjemmet skal føles imøtekommende og koselig ut. En enkel måte å oppnå dette på er å bruke tapeter! La oss ta en titt på hvilke trender vi kommer til å se på veggene denne sommeren.

Myke og runde former

I den store trendrapporten for 2020 kunne vi se en trend hvor møbler, lenestoler, sofaer og bord tydelig har runde, lekende og myke former. Nå ser vi også at denne trenden har nådd veggene og tapetene våre!

Arch Adornment - Violet har både runde former og er tilgjengelig i det lilla fargeskjemaet, som er en farge du kan stole på i 2020. Dette gjelder for hele lillaserien, fra sterkere purpurlilla til mørkere og litt mer grumsete lillatoner. Som prikken over i-en kommer de mykt avrundede formene i en gyllen farge.

Concorde Landscape - Sand er et tapet som definitivt har disse myke og bølgeformede formene. Hvis du vil slenge deg på den rosa trenden, er dette et soleklart valg.

Hvis du vil ha et mykt og bølgeformet tapet som utstråler ro og harmoni, fins Wave - Bright fra designeren Tove Berggren.

Varme toner

Vi vil fremdeles se farger i interiøret. Varme toner med gule, røde og rosa toner varmer opp veggene i hjemmene våre. Hvis du ikke vil ta den helt ut med tapetet, kan du begynne med en liten del av rommet som en aksent. Bland gjerne favorittfargene dine med andre detaljer i hjemmet for en helhetlig og hjemmekoselig følelse.

Wonder - Sand fra designstudioet Lemon er et varmt og beroligende tapet som, på tross av det store mønsteret, harmonerer flott med rommet.

Beauty Everywhere - Red er et naturlig, rolig og dempet tapet som oser av nostalgi og svunne tider.

Tapetet Dusk and Dawn er tilgjengelig i en rekke farger, og denne matte og lett grumsete rosatonen sørger for en varm følelse.

Gå for farge!

Farger i alle slags toner og nyanser har vært og forblir et trendelement for 2020. Vågale farger er sannsynligvis det mest trendy du kan gjøre i år. La oss ta en titt på vakre tapeter med masse farge. Hvilken farge velger du?

Grønn og rosa er to farger som går godt overens. Tapetet Window View - Pink and Green fra Lemon sørger umiddelbart for et blikkfang i rommet. Match med tekstiler i forskjellige farger og strukturer.

Tender Clouds with Yellow Swallows - Dark Blue sørger for en håndmalt og nesten litt krittaktig følelse på veggen.

Det Stockholm-baserte designstudioet Straight Design Studio har produsert den 1920-tallsinspirere og romantiske og art-deco-inspirerte tapetkolleksjonen Find Me In The Corner. Her kan du virkelig våge å skille deg ut, og også velge mellom en rekke fargekombinasjoner.

Nærhet til naturen

Naturen fortsetter å være et trendy innslag i hjemmene våre. Det fins alt fra motiver på malerier, mønstre på tekstiler og tapeter, til fysiske detaljer fra naturen som vi tar med oss inn i hjemmet. Blomster, kvister, strå og grener sørger for en naturlig følelse. Hvis du ønsker et varig inntrykk av natur, fins det mange fine tapeter med botaniske motiver å velge blant.

Hvis du vil omgi deg med store blader, palmer og dyreliv, fins Botanical Beauty. Et tapet i en vakker grågrønn farge som også føles helt i tråd med den grønne trenden.

Bare Tropical er et tapet hvor vi ser både farge og natur. To trender i samme tapet. Kan med hell benyttes sammen med andre fargerike interiørelementer.

Med Blue Wild Meadow får du både et naturlig tapet så vel som et tapet i den trendy fargen blå.

---

Anna María Larsson er skaper, inspirator og DIY-profesjonell. Hun tror fullt og fast at alle er kreative og kan skape, det krever bare litt øvelse. Sees jevnlig på TV, holder workshops og forelesninger. Deler det hun skaper og er inspirert av på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva.