5 smarte Gjør-Det-Selv-ideer - av ting du allerede har hjemme

Det er en herlig følelse å kunne lage noe med enkle midler, eller til og med gjenbruke ting du har hjemme. I denne artikkelen får du tips om morsomme, kreative og enkle ting å gjøre – perfekt for dag du har fri.

Lag høststemning med rester av stearinlys

Vi starter med en G-D-S som skaper den perfekte stemningen. Jeg tenker lys! For er det noe som skaper bedre stemning enn det? Du kan enkelt lage lys selv hvis du har noen gamle stubber liggende. De er perfekte for gjenbruk til å lage nye lys!

Smelt de gamle stearinlysene dine i et vannbad. Fest deretter en veke til bunnen av et gammelt glass. Du finner sikkert et i glassreturen, eller bruk det tomme syltetøyglasset. Hell deretter smeltet stearin i det rene glasset, og la det stivne. Hvis du vil ha en ekstra fancy krukke, kan du kle den med litt tapetrester. Bind et snøre rundt som ekstra pynt. Se deg rundt hva du har hjemme og slipp fantasien løs. Hvis du har en duftolje hjemme, kan du ha i noen dråper i den smeltede stearinen så det blir et duftlys.

Du kan blande alle slags gamle stearinlys. Selv om det er litt stearin igjen i koppen når lyset er brent ut, kan du lagre og resirkulere det. Bruk en pose eller boks i et skap til å samle alle bitene, og lag nye lys når du har samlet nok.

Lykter dekorert med "Bramble Hill Vintage"

Tapetips for lys: illustrasjoner, geometrisk, botaniske illustrasjoner

Superrask papirkrukke av tapetrester

Hvis du har planter hjemme, anbefaler jeg at du av og til tar stiklinger. Det er den beste gå bort-gaven jeg vet om. Når du er invitert bort og vil ha noe symbolsk med deg, er det bare å sette en stikling i en liten krukke med jord. For å gjøre det til en skikkelig fin gave, kan du enkelt lage en trekk av en gammel papirpose eller tapetrester.

Plasser potten midt på papirposen eller tapetet. Løft opp og kle gryten litt røft, det kan være smart å lage noen bretter, så det blir enklere å holde alt på plass. Lim sammen så potten beholder formen. Bind om nødvendig en tråd eller brett ned en kant.

Tapet-inspirasjon til potter. Unearth - Onyx | Green Marble | Brume - Granite

Lag fine smykker av tapetrester

Ørepynt laget av tapet 'Kerstin Dark' og 'Botany Banana'

Har du tenkt at tapeter er et flott materiale å lage smykker av? Ikke? Det er det! Ved å klippe eller skjære ut forskjellige former i tapet, kan du lage vakre smykker. Som disse øreringene, for eksempel. Med en hulltang kan du lage små pene hull, og har du ikke en tang, kan bruke en synål. Sett sammen forskjellige former ved å feste en liten metallring. Lim ørehenget på baksiden av tapetet. Og hvis du ikke har hull i ørene, kan du selvfølgelig lime på klemmer. Det beste med øreringen er at den er så lett at den knapt føles. Aldri mer slitne øreflipper!

Pynt opp et kjedelig speil

Har du et større speil hjemme som ser litt kjedelig ut? Hvis du i tillegg har tapetrester eller noe fargerikt stoff hjemme, kan du raskt og enkelt få det oppdatert til et personlig speil! Og kanskje selve speilet er blant tingene du ikke visste at du kunne tapetsere hjemme?! Hvis speilet ditt har treramme, er det superenkelt å bare tapetsere det med favoritt-tapetet. Matcher veggen på en morsom måte. Og visste du at du også kan bruke tapetet til å dekorere på selve speilflaten? Klipp ut morsomme former eller klipp smale strimler for å lage et mønster. Hvorfor ikke blande hvis du har flere forskjellige tapetrester? Eller bestill prøver her fra Photowall. Når du henger speilet på barnerommet, kan du klippe ut morsomme figurer som kan få sitt hjem på speilet.

Visste du at med litt glassmaling kan du også male på speilet ditt. Bruker du en gjennomsiktig glassfarge, kan du lage fine effekter med forskjellige farger.

Tapetips for å pynte speilet: designtapet, overflater og strukturer, til barnerommet

Lag et ekstra rom med en foldevegg

Botany Bamboo - Green

Foldevegg, en trendy og praktisk interiørdetalj som virkelig har fått nytt liv i det siste. Ypperlig for å lage et rom i rommet, og med en foldevegg kan du endre følelsen i rommet uten å gjøre større endringer. Det er også relativt enkelt å lage din egen av gamle hyller for eksempel. Du kan tapetsere den og raskt få en fin forandring, og når du blir lei den, er det bare å sette opp ny tapet.

Tapetips: Lemon, Nadia Wedin, Garbo & Friends.

Anna María Larsson er skaper, inspirator og DIY-profesjonell. Hun tror fullt og fast at alle er kreative og kan skape, det krever bare litt øvelse. Sees jevnlig på TV, holder workshops og forelesninger. Deler det hun skaper og er inspirert av påbloggen og Instagram-kontoen @dnilva.

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager, og frakt er alltid inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.