Entretapeter og innredning av entreen

Entreen er rommet som slår an tonen for resten av hjemmet. Det er også et rom som normalt har en begrenset størrelse, men som likevel skal romme en hel del ting, alt fra klær og sko tLes meril paraplyer, luer og votter. Her finner du våre beste tips til smart oppbevaring, tapeter som får entreen til å virke større, og hvordan du setter et personlig preg på rommet. Når du kommer hjem etter en lang arbeidsdag, er entreen det første du ser. Det er også det første rommet vennene dine møter når de kommer på besøk. Ved valg av entretapet bør du tenke på at entreen skal oppleves imøtekommende og personlig. Du kan også benytte anledningen til å la rommet gi et hint om hvilken stil du har i resten av hjemmet. Det første du må gjøre når du ønsker å forandre entreen, er å tenke gjennom hvilken følelse du får, når du kommer hjem. Blir du glad av å komme inn? Opplever du entreen som mørk eller lys? Føles det rotete og trangt? Svarene dine gjør det lettere å danne et inntrykk av hva du ønsker å forandre. Oppleves rommet rotete, er det viktig å fokusere på oppbevaring. Virker det trangt, bør du kanskje satse på et nytt entretapet i lyse farger.

Tilpass entreens innredning etter plass og behov

Hvordan du møblerer entreen, avhenger av hvor stor den er, og om den er smal og lang eller kvadratisk. Hvilke behov du og familien din har, er også av betydning når du ominnreder. Start derfor med å lage en skisse for å se hvordan du kan utnytte plassen best mulig. Har du en romslig entre, kan du benytte oppbevaringløsninger som står på gulvet, for eksempel en lav kommode du kan sitte på når du tar skoene av og på. Eller kurver på gulvet til oppbevaring av stort og smått. Hvis du derimot ikke er velsignet med altfor mange kvadrat, er det beste tipset vårt å tenke i høyden. Bruk veggen til oppbevaring og monter kroker og hyller. Er entreen trang, er runde tepper, et entretapet med horisontalt mønster og store speil en god løsning. Et speil er også nyttig for å ta en siste titt på frisyren eller klærne før du går ut. Har du barn hjemme, er det lurt å henge noen kroker i barnevennlig høyde. Da kan de enkelt henge opp ytterklærne sine selv når de kommer hjem, så vet de hvor de finner dem om morgenen når de skal på skolen. Du kan også bruke skuffer og kurver i barnas høyde til luer, votter og busskort. Er du uredd når det gjelder tapetsering, kan du gjerne la de yngste i familien være med å plukke ut tapetmotiv.

Entrebelysning – våre beste tips

Riktig belysning er alfa og omega for at entreen skal oppleves lys og innbydende. En vakker taklampe gir god allmennbelysning og er en fin detalj. Selv om rommet ikke skal benyttes til avslapping eller lesing, er stemningsbelysningen viktig og med på å gjøre entreen hyggeligere. Sats på vegglamper og lysslynger om du har liten plass. Ellers fungerer det også godt med en lampe eller levende lys på kommoden. Har du et mørkt entretapet eller en liten gang, er belysningen ekstra viktig.

Tapetmønster og innredning

Entreen er perfekt om du vil teste ut nye ting. Den har ofte et mindre areal, og siden du sjelden oppholder deg særlig lenge her, går du ikke så fort lei som i andre rom. Her kan du altså slå deg løs med spreke, stormønstrede entretapeter som liver opp rommet, eller en dørmatte i vakre farger for et mer hjemmekoselig inntrykk. Velger du et tapet i en mørk farge, er det fint å matche med dempede farger på hyller og andre møbler. Dette er også et sted hvor du kan være kreativ og pønske ut smarte løsninger. Du kan for eksempel plassbygge en sittebenk som også skjuler familiens utallige sko, eller du kan tapetsere skyvedørene til garderobeskapet, som inneholder alt fra skøyter til skolesekker, i et herlig mønster. Og ikke glem oppbevaringsplass til alle småtingene som nøkler, lommebok og mobiltelefoner.

Tapetser entreen på best mulig måte

Selv om entreen er stedet hvor du kan slå til med spreke farger og store mønstre, er det et par ting det kan være lurt å tenke på når du skal velge entretapet. Her er noen tapettips:
  • Har du en liten entre, kan et tapet i lyse, kalde farger være et godt valg. Da oppleves rommet litt større.
  • Et annet råd for å få entreen til å virke større, er å la linjer og striper gå på tvers i stedet for i høyden.
  • Ønsker du en luftigere romfølelse, skal du derimot velge et tapet med loddrette striper. Og for maksimal effekt maler du gulv- og taklistene i samme tone som entretapetet.
  • Har du en stor entre, kan du slå deg løs med mørke farger og store mønstre. Det skaper en koselig og innbydende atmosfære.
Produktinformasjon
  • Viser 1-71 av 71 motiver

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager, og frakt er alltid inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.