Kontor

En inspirerende og avslappende krok for deg som jobber hjemme, men også et sted hvor familien kan være kreativ eller gjøre lekser. Uansett hva arbeidsplassen brukes til, trenger du noLes merk plass til oppbevaring og arbeidsverktøy, og ikke minst rom for skaperlyst. Her finner du våre beste tapettips, oppbevaringsløsninger og andre ideer til hvordan du innreder en god arbeidsplass hjemme hos deg selv. Deler du kontor med andre, er det kanskje ikke så lett å få det akkurat slik du vil ha det, men arbeider du hjemmefra, er det viktig å skape en kreativ arbeidsplass hvor du trives. Begynn med å tenke gjennom hvilke behov du har, hvilke funksjoner som må være på plass, hvor mye oppbevaringsplass du trenger, hvilke kontortapeter du liker, og hva slags stil du vil ha. Deretter er det bare å samle inspirasjon. Besøk ulike butikker for å prøvesitte komfortable og fine kontorstoler, se smarte oppbevaringsløsninger, finne nyttige kontorsaker og lekre tapeter. Søk gjennom Pinterest, der finnes et hav av herlige kontorbilder du kan la seg inspirere av. Et tips er å prøve å skape balanse mellom struktur og kreativitet. Bruk moodboards til å henge opp inspirerende utklipp og bilder, og sørg for godt med oppbevaring for papir og diverse utstyr.

Møbler og tapeter til kontoret – noen tips

Skrivebordet og kontorstolen er det aller viktigste, men kan også være det vanskeligste. Det kan ta litt tid å finne en stol og et bord som både er fine og funksjonelle. Jobber du lenge om gangen, kan et heve/senke-bord være et smart valg. Kontorstolen må kunne justeres i ulike posisjoner og rulle lett, også på tepper. Har du mulighet til det, bør du plassere skrivebordet ved vinduet. Det gir deg både din daglige dose dagslys og noe å hvile blikket på innimellom. Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: på arbeidsrommet er oppbevaring alfa og omega. Bruk en kommode, skuffeseksjoner, et skrivebord med innebygde skuffer eller hyller i høyden. Men ikke glem å piffe opp all funksjonell oppbevaring med et flott kontortapet. Unngå stormønstrede tapeter og mørke tapetmotiver hvis plassen er begrenset.

Arbeidsbelysning

Når stolen, arbeidsbordet og tapetet er i boks, bør du spandere litt ekstra omtanke på belysningen. Invester i en arbeidslampe med dimmefunksjon til skrivebordet. Legg til godt med allmennbelysning, også den med dimmer. Har du mørke kontortapeter er det smart å montere regulerbare spotter, og er arbeidsrommet uten ordentlige vinduer, anbefaler vi at du bruker tapetet til å ta naturen inn i rommet. Kanskje i form av en beroligende skog, en åpen eng som gir følelse av plass, eller romantiske blomster.

Smarte løsninger

Et avisstativ til tapetruller, en vaier eller en enkel bildelist til inspirasjonsbilder eller en lang papirrull til alle notatene og skissene dine. Skoesker dekorert med tapet kan brukes til oppbevaring, og en MDF-plate kan romme alt fra små notater og bilder til kroker for hobbymaterialer. Arbeidsplassen er et område som gir uendelige muligheter til kreativitet, og alle gjør det selv-løsninger som forenkler oppbevaringen, bidrar til arbeidsro og skaper et rom du trives i.

Innredning, dekor og tapettips

Det at det er et kontor som skal innredes, trenger ikke bety at du må holde det traust og upersonlig. La gjerne fargene, tapetet og dekoren gå i samme stil som resten av hjemmet . Trekk inn personlige detaljer som fotografier, og skap en herlig blanding av gammelt og nytt, ulike materialer og former. Bruk tekstiler i form av pledd og gardiner, og ikke glem plantene. Blomster og blader gir inspirasjon, og de renser luften, så la dem gjerne få plass ved skrivebordet. Hold skrivebordet fritt for ledninger som går på kryss og tvers. Når det gjelder tapetvalg på arbeidsrommet, oppfordrer vi deg til å tenke kreativt. Tapetser den nedre delen av veggen i et mønster du liker, og mal den øvre delen så det ikke ser rotete ut når du henger opp moodboards og inspiratsjonsbilder. Kle inn oppbevaringsboksene i samme motiv som på veggen, eller få en leken stil ved å ramme inn rester av tapet. Uansett hva slags stil du vil ha, eller hvilket tapetmotiv du velger, er det et par ting du bør tenke på før du tapetserer:
  • Et perfekt tapet om du ønsker at rommet skal føles større, går i farger som rosa pastell, lys grå, eller hvit. Dekor og pynt må gjerne ha mørkere toner.
  • Et blått tapet gir ro og harmoni og bidrar til mindre stress.
  • Et gult motiv er kanskje ikke det første du tenker på til et kontor. Men gule tapeter bidrar til energi og økt tankevirksomhet.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider