Grønn tapet

Pastellgrønn, mørkegrønn, rutete eller grønn- og hvitstripete tapet? Det er bare noe av alt du har å velge i. Hos oss finner du et stort utvalg grønne designtapeter med motiver og mønLes merster inspirert av natur, street art og kunst.

Naturlig harmoni

For mange er grønt naturens farge nummer én, og det sies at den har en beroligende effekt og at grønt skaper harmoni. Historisk sett er vi mennesker skapt for et liv i kontakt med naturen. Det at vi bor i leiligheter og hus i store byer, er relativt nytt. Det finnes flere forskningsstudier som peker på at puls og blodtrykk går ned når vi er ute i naturen. I Japan er det noe som heter «Shinrin-yoku». Direkte oversatt betyr det «å skogsbade», og det handler om å ta inn naturen. Kanskje er det ingen dum idé å ha et grønnmønstret tapet hjemme. I alle fall om du kjenner en dragning mot naturen.

Grønt er den fargen øynene våre har lettest for å prosessere

Har du tenkt på hvorfor nattbrillene som brukes i forsvaret, gir et grønt bilde? Det er slettes ikke tilfeldig, men skyldes ganske enkelt at lysets bølgelengde gjør at grønt er den fargen som vi enklest kan prosessere og gjenkjenne mønster i. Kanskje skyldes det at vi mennesker i hundre tusenvis av år har trent på å skille ut nyanser i naturen? Ikke vet vi, men det er kanskje ikke en så usannsynlig tanke.

Klorofyll setter farge på naturen

Kanskje husker du det du lærte i naturfagstimene på skolen om fotosyntesen i planter. Det er en forunderlig prosess der planten omdanner vann, karbondioksid og energi fra solen til oksygen og druesukker. Plantene praktisk talt renser luften vår. En god grunn til å vise respekt for naturen og til å ha planter hjemme. Stoffet som gir plantene den grønne fargen, heter klorofyll og er en viktig del av fotosyntesen.

Et mintgrønt tapet er elegant og stilrent

Naturen er ikke den eneste inspirasjonskilden til grønt interiør. Mintgrønt er ingen vanlig farge i naturen, men det er jo likevel grønt. Og nyansen tar seg fantastisk ut sammen med skinn og møbler i eik. Vi har mange mintgrønne tapeter med flotte mønster i tapetkolleksjonen vår. Disse vil du ikke gå glipp av!

Fargen av irret kobber på tapetet

Kobber har vært en stor innredningstrend over hele verden i lang tid allerede. Men det er kanskje ikke alle som vet at kobber blir grønt når det irrer. Frihetsgudinnen på Manhattan er ikke malt. Den karakteristiske fargen skyldes irret kobber. Kobbertakene i gamla stan i Stockholm er et annet eksempel. Det blir utrolig vakkert når vi leker med ulike nyanser av grønt i hjemmet, både på vegger, med planter og naturlig grønne materialer, som f.eks. irret kobber.

Tapet med vannfarger i grønne toner

Har du fått med deg trenden med tapetmotiver med vannfarger? Med disse kan du forvandle veggene til et akvarellbilde. Denne trenden har kommet for å bli en god stund. Duse grønntoner i et abstrakt akvarellmønster er virkelig lekkert! Sjekk tapetet Watercolour Green fra Lemon, så skjønner du hva vi mener. Det finnes like mange grunner til å innrede med grønne tapeter som det finnes personer med sans for interiør. Det viktigste er naturligvis at du finner et grønt tapet som passer til din stil. Vi er sikre på at du vil finne noe du liker hos oss, uavhengig av om du ønsker et stort, grønt blad på veggen, eller et mintgrønt mønster.
Produktinformasjon