Svarte tapeter

Svart tapet legger grunnlaget for et kreativt interiør. Når du innreder et rom, har du sjansen til å skape din helt unike stil. Svart er en perfekt basisfarge hvis du vil leke med intLes mereriøret. Du slipper å føle deg bundet til andre farger og har sjansen til å skape noe helt enestående. Svart passer til alt, og derfor er det et perfekt bakteppe for resten av interiøret.

En trend som holder seg

Mørke vegger er en sterk trend som har vokst jevnt og trutt siden 2016, og det er ingen ting som tyder på at det vil avta. Tapeter med svarte eller mørke motiver kan gi rommet en spesiell karakter. Enten som fondvegg, på deler av veggen, eller i form av et svart tapet med mønster som dominerer rommets vegger. Tenk helhet når du innreder med svarte tapeter, og bestem deg for en sekundærfarge som binder rommet sammen, slik at ikke det svarte blir for dominerende. Det trenger ikke være komplisert eller vanskelig. Se for deg en svart fondvegg med en oransje sofa og en oransje lampe. Oransje og svart er alltid en lekker kombinasjon. Men det er naturligvis du som vet hvordan du vil ha det, og du bør alltid stole på din egen magefølelse. Da kan du være sikker på at du vil trives.

Svart tapet med blomster

Blomster er et godt alternativ for å balansere svarte tapeter. Har du et tapet som domineres av svart, anbefaler vi at du tester effekten av å sette inn orkideer av alle slag. Resultatet er enestående. Blomster skaper liv og kontrast mot veggen og får blikket til å vandre. For den som liker blomstrete tapeter med svart bakgrunn, er «Wallflower – Black» fra Byracka et perfekt alternativ. Et riktig elegant og stilfullt tapet med blomster.

Ting å tenke på ved mørkt interiør

Når man innreder med mørke vegger, er det et grunnprinsipp som er spesielt viktig, nemlig lys. Det er et tema for seg, og det finnes også dem som jobber heltid som lysdesignere. Her vil vi nøye oss med litt enkel basiskunnskap slik at du forstår hvordan man bør tenke for å kombinere lys og farger.

Svarte tapeter absorberer lyset

Svart ser nettopp svart ut fordi ikke noe lys reflekteres fra en svart overflate. I stedet absorberes lyset. Ved hvitt er det motsatt. En hvit overflate reflekterer alt lys. Lys er energi, så hvorfor blir svart asfalt varm om sommeren, og hvorfor tørker sorte jeans raskere i solen? Jo, fordi fargen absorberer lyset.

Samspillet mellom lys og farge

Nå som det grunnleggende er på plass, kan vi gå videre. Fordi svart absorberer lyset, må du tenke på at rommet du innreder, får nok lys. Ellers kan rommet lett oppleves trangt og mørkt. Det kan være en god idé at rommet du velger, har mye naturlig dagslys på den tiden av dagen du er der mest. Det kan også være nødvendig med sterkere belysning enn vanlig, og temperaturen i lyset må gjerne gå mer i den varme retningen enn den kalde. Sjekk kelvinskalaen for å lære mer om lysets temperatur. Det viktigste er selvsagt hva du ønsker for rommet, men ikke glem samspillet mellom lys og farge.

Tapet for filmeentusiaster

Elsker du film og ønsker et rom med ekte kinofølelse, vil svarte eller mørke tapeter i stuen eller TV-stuen gi akkurat den stemningen du er på jakt etter. Særlig om du bruker projektor. Du får ganske enkelt en følelse av å bli sugd inn i filmens handling når øynene kan fokusere helt og holdent på bildet, uten sjenerende lys i rommet. For ekte filmentusiaster holder det ikke bare å slå av lyset, da må veggene også være mørke. Har du først prøvd det, vil du aldri mer ha lyse tapeter i filmrommet.
Produktinformasjon

Rask levering

Bestillingen sendes innen 1–4 dager (for øyeblikket 5-8 dager), og frakt er alltid inkludert. Tapetlim er inkludert.

100% garanti

Hos oss skal alle kunder være fornøyd. Derfor har du alltid 30 dagers åpent kjøp. Er du ikke helt tilfreds, får du pengene tilbake.