Oransje tapet

Oransje tapet skaper liv og røre. Oransje er en farge få våger å bruke når de tapetserer. Kanskje skyldes det at den er så full av energi. Men de som har tatt sjansen på et oransje taLes merpet, blir ofte veldig fornøyd med resultatet, og det er det mange grunner til. Går vi til fargelæren, er oransje en blanding av rødt og gult. Eller som noen vil si: en kombinasjon av energien fra den røde fargen og gleden i den gule.

Hvilke effekter kan man oppnå med oransje?

Et oransje tapet kan sette i gang en rekke reaksjoner hos dem som befinner seg i rommet. Studier viser at den oransje fargen kan skape fysiske reaksjoner som økt sultfølelse, høyere aktivitetsnivå, sterkere sosialisering, raskere åndedrett, stimulert mental aktivitet, økt oksygentilførsel til hjernen, samt forsterke følelsen av tilfredshet og sikkerhet. Oransje styrker beslutningsevnen og fremmer følelsen av lykke, tillit og forståelse. Det er derfor ikke tilfeldig at oransje tapeter ofte benyttes i kreative miljøer. Både i mediebedrifter, på arkitektkontorer og på restauranter vil du finne dominante innslag i form av oransje eller oransje detaljer som står i fokus.

Oransje som fondtapet

En av de vanligste måtene å bruke oransje tapeter på, er å tapetsere en fondvegg. En oransje vegg vil ofte dominere rommet og tiltrekke seg oppmerksomhet. Det kan være en god idé å bruke et oransje fondtapet hvis man ønsker å gjøre de besøkende oppmerksomme på bestemte objekter eller gjenstander på veggen. Oransje er så intens og dominerende i fargesirkelen at fondveggen med oransje tapet er nok for å fylle hele rommet. En av de heftigste effektene med oransje tapet oppnår du ved å tapetsere en vegg hvor lyset faller ved soloppgang eller solnedgang. Det blir en intens og varm opplevelse for dem som er i rommet, da den røde fargen fra solen forsterker oransjefargen i tapetet når den reflekterer sollyset tilbake til rommet.

Oransje tapet i kombinasjon med øvrig interiør

Siden oransje er en så intens farge, er det viktig å planlegge hvilke andre farger man vil ha i rommet. Det oransje tapetet vil reflektere oransje lys til resten av interiøret, så det er om å gjøre å velge farger som ikke kommer i konflikt med oransje. En vanlig kombinasjon er hvite vegger og en oransje fondvegg. Det er et smart valg ettersom refleksjonen fra det oransje tapetet i de hvite veggene gjør at rommet virker varmere. Lyssettingen er også viktig om man vil unngå at det oransje dominerer for mye eller reflekteres til farger som kan skjære seg med oransje.

Hos Photowall finner du et godt utvalg av oransje tapeter

Vi i Photowall elsker oransje tapeter fordi de tilfører rommet liv og energi. Vi vet at oransje kan være en utfordrende farge for mange, men med litt planlegging får du et fantastisk herlig rom som gir masse energi og vekker kreativiteten.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider