Lilla tapeter

Et lilla tapet gir inntrykk av luksus og kreativitet. Om man ber folk se for seg lilla tapeter, får ansiktsuttrykket gjerne et tydelig forvirret preg. Lilla er en farge som mange anseLes merr å være for vågal, selv om det historisk sett faktisk er en klassisk farge. Lilla er en blanding av rødt og blått, og en ganske uvanlig farge i naturen. Kanskje er det derfor den har fått en så eksklusiv status. Lilla er en farge man ganske enkelt enten liker eller misliker. Man kan oppnå mange spennende effekter ved å bruke lilla i innredningen. En morsom faktaopplysning er at lilla også er en av de fargene vi mennesker har vanskeligst for å skille fra andre farger. Det gjelder spesielt de lysere lillatonene. Påvirkning fra andre lyskilder får fargen til å virke blå.

Effekten av lilla tapeter

Vil du skape luksusfølelse i rommet, er lilla den perfekte tapetfargen. Avhengig av nyansen og om du velger en dus eller mettet variant, kan du skape et uttrykk som spenner fra det dramatiske til det harmoniske. Når du kombinerer fargen med øvrig interiør, kan du få et rom som får deg til å slappe av, stresse ned og være kreativ. Et lilla tapet kan være et godt valg til stuen. Med lette nyanser av lilla gir du stuen en sofistikert atmosfære. Går du for en lilla fondvegg mot ellers hvite vegger, får de lyse veggene et lett hint av blått, noe som gir rommet en harmonisk stemning. Det er også en kombinasjon det er forholdsvis lett å jobbe med, ettersom både svart og grått passer godt til lilla.

Slik innreder du med lilla tapet

For å få mest mulig ut av det lilla tapetet, gjelder det å planlegge innredningen i resten av rommet. Har man valgt en fyldig lillafarge, må man velge innredning som ikke skjærer seg mot det lilla tapetet. Oransje og lilla er for eksempel en vanskelig kombinasjon ettersom begge farger vil dominere. Du må derfor på forhånd avgjøre om du ønsker at det lilla tapetet skal være det dominante blikkfanget i rommet, eller om den skal spille en mer passiv rolle i bakgrunnen.

Lilla som fondtapet

Vil du øke romfølelsen, kan du gå for en fondvegg med et tapet i en lettere nyanse av lilla. Velger du lilla fondtapet, er det viktig at du tenker på hvordan lyset vil falle på tapetet og reflekteres tilbake til rommet. Svart, lysegrått og hvitt er farger som er fine sammen med lilla.

Photowall har et godt utvalg av lilla tapeter

Skal du tapetsere, synes vi absolutt du bør overveie lilla, siden fargen kan gi rommet det lille ekstra i form av en luksuriøs og harmonisk stemning. Å tapetsere en walk-in-garderobe i lilla med sorte og grå detaljer er en ekte hit.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider