Blå tapeter

Blått er flott heter det. Og det er kanskje ikke så rart? Blått er nemlig den fargen flest personer har som sin favoritt – uansett hvor i verden de kommer fra. Hvem setter vel ikke prLes meris på en lyseblå himmel og det blå havet? Ute i naturen er det knyttet mange positive assosiasjoner til blått, så hvorfor ikke la fargen få en naturlig plass i hjemmet også? De sies at blå rom har en beroligende effekt. Har du problemer med å få sove, kan derfor et blått tapet være et godt valg til soverommet. Sett gjerne inn noen grønne planter også, så blir inntrykket enda roligere. De vil harmonisere godt med det blå tapetet.

Blått lar seg enkelt kombinere med andre farger

Blått som primærfarge er ikke bare vakkert, fargen tar seg også utmerket godt ut sammen med en rekke sekundærfarger. Tenk på denne måten – et tapet bytter du ikke så ofte. Det er enklere å bytte ut andre innredningsdetaljer. Er du en person som liker variasjon og forandring, men likevel ønsker farge på veggen, er blå tapeter et smart trekk. Det trenger ikke være så komplisert å gi rommet et løft. Tenk bare på hvordan soverommet får et helt nytt uttrykk ved noe så enkelt som å bytte sengeteppe. Ta den helt ut med oransje detaljer mot det blå tapetet for et skikkelig statement, eller gå for en mer harmonisk stil med mye hvitt og grønne planter. Du kan sikkert se for deg flere ulike måter du kan matche et blått tapet med noe du synes er vakkert.

Blå akvarell eller blekkflekker

Har du fått med deg trenden med vannfarger eller blekk på tapetet? Det er kanskje en av de sterkeste og mest effektfulle tapettrendene de siste årene, og den ser ikke ut til å forsvinne. Mønsteret er både utfordrende og elegant. Dette er ikke noen gammel trend som har kommet tilbake, men noe nytt og moderne som vil sette spor. Vi tipper at dette mønsteret blir en klassiker fra vår tidsalder, som man vender tilbake til om tretti år. Skal du lage et moderne interiør, bør du se nærmere på disse blå tapetene.

Blå tapeter + tregulv = sant

Finnes det noe vakrere enn blå vegger mot et lyst eller mellomlyst tregulv? Denne kombinasjonen er en svært vakker, og ikke minst tidløs. Har du et flott tregulv og vil løfte stemningen i rommet, bør du definitivt vurdere et blått tapet. Er du redd for at veggene skal bli for dominerende, velger du et mønstret tapet med innslag av hvitt eller en annen lys farge.

Kule fakta om blått

Du har sikkert hørt om Bluetooth i de elektroniske dingsene dine. Er det ikke et merkelig navn på trådløs overføring mellom teknisk utstyr? Egentlig er det en arbeidsbetegnelse fra den gangen Bluetooth ble utviklet, og så endte man opp med å beholde det. Inspirasjonen kommer fra den danske kongen Harald Blåtann, som mellom 950 og 986 samlet en stor del av Norden. Men hvorfor navnet Blåtann? På kong Blåtanns tid ble blått også brukt for å beskrive noe som var svart. Så kanskje Harald Svarttann hadde vært mer korrekt med dagens betydning av ordet. Ordet blå i sin nåværende betydning sies å ha kommet fra Frankrike, via England, til Norden på 1200-tallet.

Blått var dyrt og eksklusivt

Blått var virkelig ingen vanlig farge før i tiden. Til å begynne med ble den blå fargen laget ved å knuse lasurstein (lapis lazuli). Dette mineralet var såpass sjeldent at det kostet like mye som gull. Det var først på slutten av 1800-tallet at man begynte å produsere syntetiske blåfarger til en overkommelig pris. Nå vet du litt mer om fargen blå.

Bredt sortiment

Vi har selvsagt et bredt sortiment av blå tapeter. Bruk litt tid på å se gjennom motivene våre. Vi er sikre på at du vil finne noe du kan trives med i mange år fremover.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider