Turkis tapet

Turkise tapeter gir tallrike muligheter. Fargen turkis har fått navnet etter halvedelsteinen med samme navn. Fargen varierer fra blått til grønt. Den symboliserer helbredelse, tålmodiLes merghet, ro, harmoni og balanse. Ettersom turkis nettopp er en blanding av blått, som symboliserer sannhet, ærlighet, inspirasjon og kreativitet, men også ro, innadvendthet, ensomhet, kjølighet og alvor, og grønt som på sin side symboliserer vekst, bedring, overflod, velstand, fred, glede, samspill og harmoni, medfører det selvsagt at du får de positive egenskapene fra begge farger når du velger å tapetsere med turkis.

Turkis på trendkartet

Når du velger et turkist tapet eller et tapet med turkise detaljer, får rommet en frisk stil. Fargen har også en beroligende og dempende effekt. Turkis er dessuten en av årets trendfarger på tapetfronten. Turkise tapeter passer perfekt på barnerommet, men tar seg også godt ut på veggene i voksenrommet. Et godt tips er å tapetsere en fondvegg med turkist tapet, og så benytte turkise detaljer i det øvrige interiøret. Det gir rommet en flott og enhetlig stil. Et tapet i en frisk turkis farge kan gjerne brukes sammen med varme toner. Eller kalde toner om du har en minimalistisk stil. Kombiner for eksempel det turkise tapetet med detaljer i gull. Det er en av de siste trendene vi ser mye av i populære interiørmagasiner. Liker du kombinasjonen, kan du også gå for et turkist tapet med innslag av gull i seg. Hvitt er en annen farge som passer godt til turkise tapeter, men også friske toner av lime og sitron gjør seg bra. En annen flott variant er å kombinere turkis med trematerialer i varme toner.

Det er lett å innrede med turkise tapeter

Hvorfor ikke velge et turkist tapet på badet? Det gir en varm, frisk og stemningsfull atmosfære som minner om tropiske miljøer. Dekorer rommet med grønne planter for å fremheve den eksotiske følelsen fra den turkise fargen. Skjønnheten i turkise tapeter påvirkes også av måten lyset faller i rommet på, og hvilke øvrige farger som finnes i rommet, f.eks. fargene på møbler, bilder, lamper osv. Ønsker du å lage en turkis fondvegg, bør du velge vegg ut fra størrelsen på rommet, plasseringen av vinduer samt himmelretningen. Er vinduene vendt mot nord, kan det være en fordel å velge et turkist tapet i en varm nyanse for å redusere den kalde følelsen. Kommer lyset inn fra sør, vil både en varm og en kald nyanse av turkis fungere. For å få mest mulig ut av den friske, turkise fargen på fondtapetet, bør du helst tapetsere en annen vegg enn den med vindu. Et smart, enkelt og billig tips er å tapetsere møbler med et turkist tapet. Da får du en herlig fargeklatt i rommet.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider