Brune tapeter

Brune tapeter gir rommet en luksuriøs og stemningsfull atmosfære. Men detaljene og sekundærfargene man balanserer mot de brune veggene, har også mye å si. Mange ser for seg mørke kjelLes merlere som har stått uforandret siden de ble innredet en gang på 50-tallet, når de hører «brune tapeter». Dette bildet av brune tapeter er så feil som det kan bli! Brune tapeter gir flere muligheter enn mange tror, særlig om de kombineres på riktig måte.

Et brunt tapet som basisfarge fungerer til så mye

Brune tapeter og grønne interiørdetaljer eller møbler er en vellykket kombinasjon som minner om naturen. Grønne planter med store blader gjør seg utrolig godt mot et brunt tapet. En annen usedvanlig vakker sekundærfarge til brunt er rosa. Rosa gardiner og rosa sofaputer er et fantastisk komplement til brune tapeter om man har sansen for den fargekombinasjonen. En elegant klassiker er brunt og gull. Prøv brune, mønstrede tapeter med sengeteppe og puter i gylne nyanser. Det gir en herlig luksusfølelse på soverommet, og du får et voksent interiør som aldri går av moten. Et annet hett tips er brune tapeter kombinert med hvitt og turkis. Hvite og turkise gardiner mot et brunt tapet blir utrolig flott.

Derfor skal du våge å gå for brune tapeter på veggen

Som vi allerede har nevnt, passer brune tapeter sammen med mange ulike sekundærfarger og stiler. Det betyr at du enkelt kan endre stil uten å måtte kvitte deg med tapetet. Bytt gardiner og sofaputer og heng opp et lerretsbilde, så gir du rommet raskt et helt nytt preg med samme tapet. Med dette enkle knepet kan du variere innredningen i mange år fremover. Og om du en gang ønsker en mer radikal forandring av rommet, er det bare å tapetsere på nytt. Det er jo tross alt ganske enkelt og koster ikke så mye i forhold til effekten et nytt tapet kan gi. Så mye tid som vi bruker i hjemmet, er det virkelig verdt å legge litt ekstra kjærlighet i veggene.

Fargen brun og symbolikk

Innredningen gjenspeiler hvem du er som person. Det er ikke alle som tenker på hva fargene symboliserer, men synes du dette er interessant, kan det jo være kjekt å vite hva fargen brun står for. Symbolsk representerer brunt stabilitet, seriøsitet, varme, familie, ærlighet og styrke. Brune tapeter i innredningen passer for deg som betrakter deg som en mer jordnær type og som føler en sterk samhørighet med familie og venner. Kjenner du deg igjen i dette, bør du kanskje overveie å innrede med brune tapeter som primærfarge.

Den beroligende effekten av en tur i skogen

Trives du i naturen, er det ingen dum idé å hente inn naturnære farger i hjemmet ditt. Fremfor alt vil et tapet i brunt bidra til ekstra hygge i de kalde årstidene. Eller hvorfor ikke bruke fargen bevisst om du føler deg langt unna naturen eller ikke får kommet deg ut så ofte som du ønsker? Er du mye ute på tur i skogen, vil brune tapeter være en fin påminnelse om skogens ro. En rekke ulike studier har påvist at pulsen går ned når vi kommer ut i skogen.

Brune tapeter i mange nyanser

Brunt kommer i mange nyanser, og det gjør de brune tapetene våre også. De varierer fra dype rødbrune toner til lette brunlige nyanser som går mer mot beige. Tapetkolleksjonen vår inneholder dessuten et stort utvalg av brune naturmotiver. Vi er sikre på at du vil finne et brunt motiv du liker hos oss, så ta deg tid og se gjennom tapetsortimentet til du finner din favoritt. Ikke vær redd for å innrede med brunt!
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider