Soverom

Trenger du tapettips til soverommet? Dette er rommet hvor vi lader batteriene og kobler helt av. Her finner du våre beste tips til alt fra soveromstapeter til møblering og harmonisk bLes merelysning. Soverommet er det stedet i huset hvor dagen starter og slutter. Mange ser på soverommet som hjemmets fristed. Her kan du roe ned og slappe av etter en hektisk dag. Derfor er det viktig at rommet er harmonisk og innbyr til avkobling. Kanskje du vil legge deg ned med en god bok eller nyte det å ikke gjøre noen verdens ting. Vårt beste råd når du skal innrede soverommet, er at du velger en stil du trives med, og som gir deg fred og ro. Tenk også på at rommets innredning påvirker deg når du sover. Derfor er det lurt å velge soveromstapeter i duse farger og innredning med myke linjer.

Hvilke følelser skal innredningen og tapetene vekke?

Det første du må gjøre når du skal innrede soverommet, er å tenke gjennom hvilken stemning og stil du vil ha i rommet. Du kan hente inspirasjon fra flere kilder. Følg instagramkontoer du liker, og bla gjennom interiørmagasiner. Lag deretter et moodboard hvor du samler dine favorittapeter, sovreromsmøbler, farger og former. Det hjelper deg med å få et tydeligere blide av hva du liker, og er et godt hjelpemiddel om du ønsker å teste ut nye farger og sovromstapetersom du ikke er helt sikker på. Husk at dette er et rom du må trives i – det er soverommets viktigste egenskap.

Møblering av soverommet – hva må du tenke på?

Ta utgangspunkt i at rommet skal være koselig og harmonisk. Kan du unngå å ha arbeidsplassen på soverommet, så gjør det. Flytt ut skrivebord, teknisk utstyr, papirer og permer. Her er det sengen som er det viktigste møbelet og som fortjener ekstra oppmerksomhet. Prøv madrasser til du finner en som passer deg, og velg en sengegavl du liker. Om du ønsker en personlig sengegavl, er vårt beste tips å lage den selv. Du kan bygge den av treplanker eller hvorfor ikke tapetsere veggen bak sengen med ditt favorittapet? I så fall anbefaler vi et harmonisk tapetmotiv som hjelper deg med å slappe av. Det er lurt å plassere sengen mot veggen, så du har utsyn over rommet. Ikke heng bilder eller pynt over hodeenden – det kan oppfattes som truende av underbevisstheten. Og helt til sist: Ikke glem oppbevaringsplass. Et rotete soverom med klær som ligger strødd hulter til bulter er ikke bra for energien i rommet.

Våre beste belysningstips til soverommet

Lyssettingen er av avgjørende betydning når du skal skape en stemningsfull atmosfære på soverommet. Her trengs det både praktisk, koselig og dekorativ belysning. Tenk gjennom behovene dine når du planlegger belysningen, og vær bevisst på hvilke armaturer du velger og hva slags lys de gir. Unngå lamper med sterkt, kaldt og hvitt lys og sats heller på varmere lyskilder. Vridbare leselamper og fjernstyrt belysning er våre heteste tips. På den måten kan du fortsette å lese selv om partneren din vil sove, og enkelt slå av lyset når det er på tide, uten å forlate sengen. God allmennbelysning er nyttig når du kler på deg om morgenen eller skal gjøre rent. Har du mørke tapeter, trenger du flere lyskilder, for eksempel lysslynger og bordlamper.

Interiørdetaljer og soveromstapeter

Nå begynner soverommet å ta form. Du har bestemt deg for en stil du liker, testet forskjellige madrasser og funnet riktig belysning. Endelig er det på tide å sette siste finish på rommet, og hvorfor ikke tapetsere? Finn et deilig og mykt gulvteppe du kan legge under sengen, og la en del stikke ut slik at du har noe lunt å sette kalde føtter på om morgenen. Invester i sengetøy i rolige farger og av høy kvalitet, gjerne også noen ekstra puter, og pynt rommet med grønne planter. Det er også en god idé å ha en ekstra sitteplass utenom sengen. Den kan brukes både når du vil lese og når du vil ta en siste titt på telefonen eller pc-en før du legger deg. Soveplassen bør alltid være teknologifri sone, så unngår du stress. Når det gjelder tapet i soverommet, er det viktig å velge et mønster du liker ekstra godt. Varme toner som beige og rosa fungerer godt, noe tapetmotivene Marble 2.0 og Marble 2.0 Nude fra Lilesadi er et godt eksempel på. Tapeter i beroligende nyanser som lyseblått og lysegrønt, som for eksempel Leaves, Flow Blue og Weaving Wood Cool Green fra Scandinavian Surface, passer også godt på soverommet. Soveromsveggen kler fint duse grønne og grå tapetmønstre, og velger du en litt mørkere og dusere fargeskala, oppleves rommet lunt og fredelig.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider