Hvite tapeter

Hvitt tapet er et smart valg til rommet. Hvitt regnes som regel som en positiv farge, assosiert med renhet, lys, gavmildhet, sikkerhet, håp og mykhet. Hvitt er en av de vanligste tapeLes mertfargene ettersom den kan benyttes som kontrast til alle øvrige farger, eller som en basisfarge i rommet for å få mest mulig lys. Hvite tapeter sprer lyset på en god måte, som oftest kan 90 % av sollyset reflekteres. I enkelte tilfeller kan det faktisk bli for mye lys, og man kan få vondt i hodet av lyset som reflekteres på de hvite flatene.

Eksperimenter med hvite tapeter

Hvite tapeter er aldri kjedelige, og avhengig av hvordan de blir brukt, kan man fremkalle både harmoni og dramatikk. Med hvite tapeter får man en perfekt nøytral vegg som i større grad fremhever det øvrige interiøret enn tilfellet er med andre farger. Hvite tapeter har som regel ulike nyanser. Har tapetet lette nyanser av rødt i seg, oppnås en varm atmosfære. Inneholder den nyanser av blått, får man en kaldere atmosfære. Et hvitt tapet vil oppleves forskjellig avhengig av når på døgnet man betrakter det. En fin soloppgang eller solnedgang gjennom vinduet gir en varm og behagelig nyanse i det hvite tapetet.

Hvite tapeter i ulike rom

tapeter øker romfølelsen og kan med fordel anvendes i for eksempel stuen. En annen fordel med et hvitt tapet i stuen, er at man som regel slipper inn mye lys fra stuevinduene. Lyset vil reflekteres av de hvite veggene og gjøre rommet lysere, slik at behovet for annen sterk belysning reduseres. Hvite tapeter er populære i de fleste rom, da de er enkle å kombinere med øvrig interiør.

Hvitt fondtapet

Har man farge på alle vegger, f.eks. en lett nyanse av blå eller lilla, kan det være lurt å velge et hvitt fondtapet for å skape kontrast i rommet. På den hvite fondveggen kan man henge opp blå lerretsbilder for å fange oppmerksomheten til de som er i rommet. Hvite fondtapeter blir aldri helt kritthvite ettersom fargen fra de andre veggene og eventuelt sollys vil nyansere hvitfargen og gi en spennende effekt. Et hvitt fondtapet på en vegg hvor man har soloppgang eller solnedgang blir ekstra spennende i fargespillet fra sollyset. Som oftest vil et hvitt fondtapet oppleves som en frisone mot de øvrige fargene i rommet. På det hvite fondtapetet kan man gjøre ting litt annerledes enn i det øvrige interiøret.

Photowalls tilbud av hvite tapeter

Hvite tapeter er et populært valg i mange hjem. Vi i Photowall har et spennende tilbud av ulike motiver som gir en harmonisk atmosfære i rommet.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider