Flerfargede tapeter

Det er ikke så lett å innrede et rom med mange ulike farger. Det er mye å tenke på. Men med de riktige nyansene vil rommet få den atmosfæren man er ute etter. Noe av det første manLes mer gjøre, er å vurdere hvilke farger de ulike rommene skal ha. Når man maler, blir det kanskje lett å møblere, men ofte vanskelig å gi rommet dybde og et personlig preg. Da kan et tapet med et unikt trykk være et bedre valg, enten man nå velger et ensfarget tapet eller et med flere farger. Ved første øyekast kan det synes vanskeligere å innrede med et flerfarget tapet som skal matche møbler og alt annet man har på veggen, som hyller og bilder.

Flerfargede tapeter krever god planlegging

Det er faktisk ikke så vanskelig å planlegge hvordan man skal innrede med et tapet i flere farger. Men avhengig av hvilket rom man skal bruke det flerfargede tapetet i, arter planleggingen seg noe forskjellig. I stuen vil for eksempel duse farger fungere best, da de fleste har TV-en her, og det som regel finnes ulike lyskilder. Direkte lysinnfall er også et moment som vil påvirke hvordan det flerfargede tapetet kommer til å reflektere lyset i rommet. Stuen er ofte det rommet med størst romfølelse, og tapeter med flere farger kan enten forsterke eller svekke dette inntrykket. Et annet rom hvor man gjerne bruker tapet i flere farger, er kjøkkenet. Ofte er tapetet inspirert av naturen for å fremheve de øvrige materialene på kjøkkenet.

Flerfarget tapet som fondvegg

Et av de mest populære bruksområdene for fargerike tapeter er som fondvegg. En fondvegg med flerfarget tapet kan gi mange ulike resultater. Som regel vil fondveggen forsterke inntrykket av de øvrige veggene i rommet. Fargen som skal dominere på en flerfarget fondvegg, må derfor velges med omhu, og den bør harmonisere med fargen eller tapetet på rommets øvrige vegger. Resultatet er at man enten får en forgrunnsvegg eller en bakgrunnsvegg.

Bruken av rommet er viktig ved valg av flerfargede tapeter

En faktor mange ikke tenker på når de planlegger innredningen, er hvor lenge de oppholder seg i rommet. Det er viktig å ta hensyn til dette, da inntrykket fra rommet blir sittende igjen. Som vi har nevnt tidligere, er for eksempel stuen et rom vi oppholder oss lenge i, og som dermed etterlater flere inntrykk. Et rom vi bruker svært mye tid i, er soverommet. Men dere har sikkert allerede regnet ut at inntrykkene herfra er begrenset, og det er helt riktig ettersom vi for det meste sover når vi er der. Derimot er det viktig å skape en behagelig og lun stemning på soverommet, og den må oppleves mer eller mindre umiddelbart. Flerfargede tapeter gjør seg svært godt på soverommet fordi ulike farger kan bidra til følelsen av velvære. Spesielt matte og varme farger og nyanser egner seg godt da de raskt gir en behagelig atmosfære.

Photowall har et stort utvalg av tapeter med mange ulike farger

Hos Photowall finner du ikke bare et bredt sortiment av mangefargede tapeter. Vi har også masse ekspertise og kunnskap som vi gjerne deler med deg slik at du får et best mulig resultat når du skal innrede. Vi vet at det kan være en utfordring å innrede med flerfargede tapeter, men ved å planlegge godt, vil du få et rom fullt av karakter og funksjonalitet. Det er nemlig det som er styrken til tapeter med flere ulike farger.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider