Barnerom

Barnets første rom skal være et sted som innbyr til like mengder kos, lek, fred og ro. Dekorer babyrommet med vakre tapeter, herlige farger og inspirerende interiørdetaljer – det er nLes meroen av tipsene våre til deg som venter et nytt familiemedlem. Tiden går fort, og babyen kommer før du vet ordet av det. Så sørg for at babyrommet er ferdig innredet. Velg og vrak blant farger, tapetmønster, interiør og andre ting til babyen. Begynn med å tenke gjennom hva rommet skal brukes til. Skal det ha en seng, en lenestol og et stellebord for praktiske gjøremål? Eller er utgangspunktet simpelthen at det skal være fint og koselig? Fordelen med å innrede rom til de aller minste, er at du kan lage det akkurat slik du vil. Når barnet blir større, vil det være med å bestemme. Vil du slippe å gjøre større endringer i fremtiden, men heller ta det litt etterhvert som barnet vokser, kan det være smart å velge møbler, tapeter og interiør som varer en stund, og som enkelt kan oppdateres i stedet for å byttes ut.

Tapettips til babyrommet

Utvalget er stort. Det finnes tapeter i pastellfarger, med lekne mønster og med motiver som inspirerer til kunnskap – som tapetet A Bugs World – Pink av Sne design eller Team Hawaiis motiv ABCedarian. Til babyrommet kan du velge fritt, men husk at du og babyen antageligvis vil bruke en del tid her, selv om sprinkelsengen står i et annet rom. Derfor er det viktig at tapetene skaper trivsel og harmoni. Ta utgangspunkt i farger du liker. Tenk på om du vil ha et detaljrikt motiv der det skjer mye, og hvor du stadig finner noe nytt, eller om du vil ha et stilrent tapet i dempede farger som eksempelvis Acne JRs Chester – Grey eller Andreas Engesvik Rain Sky. På babyrommet trenger ikke tapetet være forbeholdt veggene. Det kan også være flott å tapetsere døren, deler av veggen eller taket. Tapetmotivene Solar System og Reflection Nebula er eksempler på tapeter som er som skapt for taket. Du kan også kombinere maling og tapet eller velge to favorittmotiver som matcher. Bruk for eksempel et tapet med mange detaljer, og ta opp en av fargene i et annet motiv som er roligere. Det er ikke bare barnemotiver som passer for de aller minste. Tapeter til babyrommet kan ha alt fra gjentakende mønster og klassiske motiver til beroligende skoger og detaljerte figurer. Ta for eksempel en titt på Cecilia Carlstedts motiv Cosmic Abstraction, By Mays tapet Confetti eller Lilesadis tapetmotiv Marble 2.0 Nude.

Innredningsdetaljer og innredningstips

Når du handler møbler og interiør til babyrommet, bør du ta hensyn til at både barn og voksne skal trives i rommet. Ikke fyll rommet med for mye. Gulvplass er viktig, både når barnet ligger og spreller i babygymmen og ikke minst når det begynner å krype rundt og utforske omgivelsene. Et fint gulvteppe til å leke på og en uro over stellebordet er andre smarte tips. Husk også gode oppbevaringsløsninger så du kan rydde bort biteleker og klosser om kvelden. Skal barnet sove i rommet, kan det være lurt med en nattlampe, en spilledåse kombinert med en uro over sengen og en behagelig sitteplass ved siden av.

Slik møblerer du for de minste

Som vi allerede har vært inne på, er det viktig å beholde så mye gulvplass som mulig. De fleste babyrom har noen få, utvalgte møbler, og her har vi samlet våre beste tips til møblering av dette rommet: Ikke plasser tunge gjenstander, som for eksempel hyller eller en lampe, over sengen. Det kan virke truende. Så langt det er mulig, bør du unngå å plassere sengen med hodeenden under vinduet. Det kan forstyrre barnet når det skal sove. Å plassere sengen inntil veggen skaper mer trygghet. Sats på gode oppbevaringsløsninger, men husk at på babyrommet må kommoder og hyller skrus fast i veggen så de ikke velter når barnet begynner å reise seg. Plasser gjerne oppbevaringen slik at barnet kommer til. Når barnet er i krypealder, er kurver og fine kasser et godt alternativ. Da kan det å få tak i en fargerik leke bli en underholdende aktivitet.

God belysning til babyrommet

I dette rommet er belysningen viktigere enn du kanskje tror. Det er naturligvis avhengig av hva rommet brukes til. Står stellebordet der, er det nødvendig med god allmennbelysning. Brukes rommet mest til lek, er stemningsbelysningen ekstra viktig. Heng en lampe i taket, gjerne med dimming, og pynt med lyslenker for en koselig atmosfære. En sengelampe eller nattbordslampe som kan være tent om natten, er en god løsning hvis barnet ikke trives i mørket. Det gjør det også lettere for de voksne når de lister seg inn for å se til barnet.

DIY med og uten tapet

På babyrommet kan du gjøre mye selv. Er du hendig, kan du snekre dine egne bildelister, oppbevaringskasser og til og med møbler. Tapetrester eller tapetprøver egner seg godt til mindre prosjekter. Lag for eksempel vimpler, en uro som kan henge over sengen, girlander med utklipte stjerner, sirkler eller fjær, eller hvorfor ikke lage en luftballong? Det blir garantert et morsomt prosjekt og et fint resultat. Besøk bloggen vår for flere tips til ting du kan lage med tapet.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider