Haller

Det kan være vrient å forvandle et område for påkledning og oppbevaring til et rom som fanger gjestenes interesse. Ofte er trikset gode oppbevaringsløsninger og god plass, men iblant Les merkan det være nok å endre på noen mindre ting. Her gir vi deg små tips med stor effekt – om alt fra lerretsbilder og knagger til gulvtepper og gjør-det-selv-ideer.

Heng opp lerretsbilder og skap en helt ny atmosfære

Plassen i gangen kan være begrenset, men som regel finnes det en vegg hvor du kan henge opp et par bilder. Bilder på veggen er en fin måte å skape forandring på i et rom som ikke har så mange variasjonsmuligheter. Har du en større vegg, kan du montere en eller flere bildelister og sette frem yndlingsbildene dine. Og har du en enda større vegg i gangen, kan du skape en hel bildevegg. Start med å måle opp flaten. Hva har du plass til? Vil du ha ett stort lerretsbilde, eller heller mange mindre motiver? Når du skal velge ut bilder, bør du tenke på at gangen er det første rommet som tar imot deg når du kommer hjem, og det første gjestene dine møter. Om du vil, kan du la bildene slå an tonen for resten av hjemmet. Men ikke glem å ta hensyn til hva du liker og hvilke motiver du ønsker å se når du kommer hjem etter en lang arbeidsdag.

Lerretsbilder – noen tips på veien

Her gir vi noen generelle råd om valg av bilder til gangen: Hvit er en vanlig farge i gangen, og gjelder det også din, kan du fint velge motiver som skiller seg ut og er iøynefallende. Det kan være en fargeklatt eller et lerretsbilde som forestiller en person eller utsikten over en by. Du kan også blande mønster og rammer, men la det gjerne gå en rød tråd gjennom fargeskalaen i bildene. Bygger du opp en hel bildevegg, må du tenke på at den ikke må oppleves for uryddig. Du har kanskje ryddet rett før du henger opp bildene, men til vanlig henger det jakker i ulike farger på knaggene, og skohyllen er full sko i ulike varianter.

Bytt ut små detaljer og få en stor forandring/h2> Å skifte ut knagger og legge ut et nytt gulvteppe er små, enkel grep som skaper stor forandring. Husk at gulvteppet må være slitesterkt og tåle at du tråkker inn og ut med utesko. Velger du knagger og kroker i sterke farger, blir forandringen enda større. Du kan også sette opp nye skohyller eller montere et rør som du henger kroker på slik at du kan henge opp skoene når du kommer hjem. Det å bytte ut lampen på kommoden eller i taket virker kanskje ikke som noen stor sak, men effekten er større enn du tror.

Produktinformasjon