Kjøkken

Et nytt kjøkken trenger ikke bety nye møbler, kjøkkenfronter, gulv og vegger. Iblant er det nok å henge opp et nytt lerretsbilde, male stolene og supplere med noen fine detaljer for åLes mer gi rommet et helt nytt utseende. Her finner du tips til hvordan du forvandler kjøkkenet til en trivelig oase ved hjelp av enkle endringer.

Mal kjøkkenfrontene

Å oppdatere det du har i stedet for å erstatte det med noe nytt, er fint for lommeboken, bedre for miljøet og kan dessuten bli et morsomt prosjekt for hele familien. En enkel og rask måte å forandre kjøkkenet på, er å male kjøkkenfrontene. Velg farge med omhu, da det er denne som sammen med den øvrige innredningen slår an tonen og stilen i rommet. Ikke nok med det, farger kan også påvirke vår oppfatning av rommets størrelse. En lysere tone på frontene får rommet til å virke litt større, mens en mørkere nyanse skaper dybde. Legg til elementer som står i kontrast til rommets grunnfarge, i form av bilder, kjøkkenhåndklær eller lyskilder for å forsterke følelsen ytterligere. Det beste med en slik enkel forandring er at du kan ta sjansen på å tenke utenfor boksen. Blir du ikke fornøyd, er det bare å prøve igjen.

Pynt med lerretsbilder på kjøkkenet

Det er et par ting du bør tenke på når du velger ut og henger opp bilder på kjøkkenet. Motivet du velger, bør det for det første være noe hele familien liker, og for det andre noe som passer på et kjøkken. Ta utgangspunkt i din personlige stil, men husk at et kjøkken ikke bare er et kjøkken. Velg derfor lerretsbilder som både kan skape ro og inspirere til matlaging og lekselesing. Det kan være alt fra grønne planter, rosa og gule mønster til rustikke strukturbilder eller matmotiver. Har du en stor vegg, ligger alt til rette for at du kan henge opp mer enn bare ett bilde. Enten du velger to bilder eller ønsker en hel bildevegg, er det et par ting som er viktige. De virker kanskje innlysende, men kan utgjøre hele forskjellen på om veggen oppleves rotete og kaotisk, eller om bildende gir et rolig inntrykk. La bildene følge en rett linje, enten i overkant, underkant eller på midten. På en bildevegg i kjøkkenet kan du slå deg løs, men følg gjerne tommelfingerregelen om at avstanden mellom bildene bør være lik. Før du begynner å spikre i veggen, kan du teste oppsettet ved å legge bildene ut på gulvet, eller du kan starte med å henge opp et bilde midt på veggen og bruke dette som utgangspunkt for resten. Har du plass, passer en bildelist fint på kjøkkenet. Da slipper du å lage masse hull i veggen og kan bytte ut motivene når du får lyst.

Små detaljer gjør en stor forskjell

Mal to stoler i ulike farger eller kjøp en bukett blomster. Iblant er det alt som skal til for å gi rommet et nytt uttrykk. På kjøkkenet kan du dessuten bytte ut kjøkkenhåndklærne og duken eller sette inn noen nye pyntegjenstander. Vårt beste tips til kjøkkenfornyelse er å våge å prøve nye ting! Kanskje finner du noe du liker, og om du holder deg til små endringer, kan du alltids forsøke igjen om det ikke ble bra.
Produktinformasjon
  • Viser side 1 av 1 sider