Stuetapeter

For mange virker det å pusse opp stuen som et stort og kostbart prosjekt. Men noen ganger er det nok å bytte ut gulvteppet, henge opp noen nye bilder eller supplere med puter i sofaenLes mer for å gi rommet en ny atmosfære. Her har vi samlet våre beste tips til hvordan du raskt og enkelt endrer stilen i stuen.

Personlige bilder på veggen

Å bytte ut bildene på veggen er en rask og enkel måte å gi stuen en helt ny stil på. Velg kunst du liker! Stol på magefølelsen, men vil du ha et ekstra holdepunkt, kan du tenke på at det som henger på veggen, også skal fungere sammen med resten av hjemmet.

Slik henger du opp lerretsbilder på null komma niks

For at du skal slippe unødige hull i veggen, har vi samlet noen ting du bør tenke på før du henger opp lerretsbildene: Ha alltid vater og tommestokk for hånden, så får du ønsket avstand mellom bildene og unngår at resultatet blir skjevt og skakt. Skal du henge opp flere bilder? Ta utgangspunkt i veggens størrelse og form. På en bred vegg ser det finest ut om bildene følger en vannrett linje, og på en smal vegg kommer bildene til sin rett når de henger loddrett. Enda bedre blir det om det største henger øverst og det minste nederst. Det finnes noen tips til hvordan du bør tenke når du arrangerer en bildevegg. For eksempel kan du henge bildene etter det gylne snittet eller la dem følge en tenkt linje. Men om du tør, kan du tenke helt utenfor boksen og henge opp bildene akkurat slik du vil, og blande størrelser, rammer og motiver. Men visualiser gjerne veggen før du går i gang, enten ved å lage et moodboard eller legge bildene ut på gulvet og flytte rundt på dem til du er fornøyd.

Små detaljer gjør en stor forskjell

Noen ganger er små forandringer alt som skal til for å gi stuen en helt ny atmosfære. Det er smart for lommeboken, og betyr at du ikke trenger kjøpe alt på en gang. Men husk hva slags fargeskala og stil du ønsker i rommet, så oppnår du den rette stemningen når du bytter ut gulvteppe, gardiner, interiørdetaljer eller vinduslamper.
Produktinformasjon