Soverom

Det kan være nok å skifte sengeteppe, pusse opp sengegavlen eller male nattbordene i en ny farge. Eller hvorfor ikke kjøpe nye leselamper og henge opp et par lerretsbilder? Når du skaLes merl gi soverommet en makeover, trenger du bare endre noen få detaljer for å skape en helt ny stil.

Lerretsbilder – endrer rommet umiddelbart

Vil du forvandle veggen på soverommet til en kunstvegg, kommer du langt med et par yndlingsmotiver og en dose kreativitet. Start gjerne med å velge ut noen bilder du liker. Du kan fint blande lerretsbilder med grafiske trykk, malerier og barnetegninger. Du trenger ikke fylle hele veggen med en gang, men kan la den vokse frem over tid. Du kan velge alle slags bilder og trykk, men resultatet blir best om de henger sammen på en eller annen måte, for eksempel ved at de har samme fargeskala eller stil. Start midt på veggen når du henger opp bildene, så har du plass til å fylle på etter hvert som du finner flere motiver du liker. Noen ganger kan det være vanskelig å velge. Magefølelsen må være rett, og kanskje er det også flere som skal si sin mening. Derfor kan det være lurt å ikke ha det for travelt, men bruke litt tid på å tenke gjennom hva dere liker. Det gjelder spesielt på soverommet. Her tilbringer vi mye tid, og mange ønsker fred og ro. For å gjøre det litt enklere for deg har vi laget en liste over farger du kan ta utgangspunkt i når du velger motiv til soverommet. Rosa virker rolig og er for mange kjærlighetens farge. Både mørke og lyse nyanser passer godt på veggene i soverommet. Grønt er en farge som utstråler fred og ro, og dermed er også den godt egnet til bilder som skal henge i dette rommet. Rødt i en mindre dose er fint som aksentfarge i malerier og grafiske trykk. Grått og svart passer overalt. OK, det er kanskje en liten overdrivelse, men på soverommet fungerer begge fargene godt, både på detaljer og som basisfarge.

Bytt ut de små detaljene

En ny pute, et nytt teppe eller nye gardiner – dette er eksempler på små interiørartikler du enkelt kan bytte ut, men som har stor effekt. Varier med liv og lyst, og lek gjerne med ulike farger og uttrykk, for disse detaljene kan gjerne skille seg litt ut. De gamle tingene kan du selge på loppemarked eller gi bort til venner og bekjente.

Gjør det selv

Sikler du på de lekre nattbordene i butikken, eller drømmer du om en ny kommode? Hvorfor ikke ta utgangspunkt i det du allerede har? Ofte holder det med litt fantasi og maling. Mal nattbordet i en flott farge, og la gjerne bena få en annen farge for å bringe inn litt lek. Bruk dekortape og pynt kommoden med mønster – enkelt og effektfullt. Gå ut og finn en flott grein som du gir en omgang spraymaling. Resultatet blir en unik og praktisk garderobestang og et flott blikkfang i rommet.
Produktinformasjon