Barnerom

Nye interesser, nye leker og en ny stil. Barnerommet er i konstant endring og må fornyes etter hvert som barna utvikler seg. Det gjelder også innredningen. Men det er ikke alltid nødvLes merendig med så store forandringer for å oppfylle barnas behov. Iblant kan det være nok å bytte ut bøkene i bokhyllen eller bildene på veggen og kjøpe et par nye puter til sengen.

Tips! Forandre barnerommet med lerretsbilder

En god idé er å lage en bildevegg allerede når barnet er lite. En slik vegg trenger aldri å bli helt ferdig, men kan endres etter hvert som barnet vokser opp. Lag en bakgrunn du er fornøyd med, og bytt ut motivene eller lerretsbildene når det er på tide med noe nytt. Da slipper du også å lage nye hull i veggen, men får likevel en forandring i rommet. I starten kan du henge opp barnebilder, barnetegninger og familiefoto. Når barnet blir eldre, kan det selv være med å bestemme. Her kan du slå deg løs og blande farger av hjertens lyst, både på motivene og på rammene. Husk at det er barnet som oppholder seg mest i rommet, så det viktigste er at barnet synes veggen er fin.

Endre detaljer for en helt ny atmosfære

Har interessene endret seg, eller har dere gått lei av en interiørdetalj? Før den byttes ut, kan det være verdt å tenke på om det er mulig å forandre den. En seng (som fortsatt passer i lengden) kan males, en plakat kan rammes inn og bli et flott bilde, og skuffer kan tapetseres i favorittfargen. Gå gjerne gjennom resten av hjemmet også. Kanskje kan en kommode fra foreldresoverommet få nytt liv på barnerommet, eller hva med å la et gulvteppe bytte plass. Å finne ting som kan oppgraderes eller bytte plass, kan bli et morsomt gjør-det-selv-prosjekt for hele familien.

Møbler som kan leve lenge

Når du leter etter barnemøbler og andre gjenstander til barnerommet, bør du tenke på at barna blir større. Har barnet vokst ut av sprinkelsengen og det er på tide med en ordentlig seng, kan en vokseseng som kan følge barnet i mange år, være et smart valg. For at den skal vare lenge, kan det også være lurt å kjøpe en nøytral variant uten «barnedekor», og som kan males hvis barnet ønsker en ny farge. Et skrivebord er også et møbel som kan følge barnet gjennom årene. Et hyllesystem kan fungere som skrivebord ved at skrivebordsplaten kan flyttes opp etter hvert som barnet vokser. Eller behold platen og bytt understellet eller skuffene den hviler på, ved behov.
Produktinformasjon