Hester

Hesten er en av de edleste skapningene på jorden, kjent for sitt mot, sin intelligens og sin store utholdenhet under alle omstendigheter. Mange sivilisasjoner skylder sin raske utbredLes merelse til hesten, siden dette dyret var det første som ble temmet. Omrisset preger de tidligste hulemaleriene til forhistoriske folk. Disse lerretstrykkene feirer de mange og varierte bidragene som hesten forsetter å gjøre i livet vårt. De er våre venner, våre følgesvenner i sport og arbeidskameratene våre, og hjelper oss å samhandle med miljøet på svært mange nyttige og fornøyelige måter.

Kongeriket mitt for en hest!

Hester har vært uvurderlige hjelpere opp gjennom istorien. Noen raser har hjulpet til med å pløye åkrene våre og frakte materialene som vi har bygget byene og skipene våre med. I nøden har mang en middelalderherre skyldt livet sitt til hesten sin. Andre har ridd over prærien på hesteryggen, før jernbanen kom, og brakt nyheter til fjerne steder på den kortest mulige tiden. Disse tålmodige dyrene sørget for trygg frakt over vanskelig terreng og lojalt selskap på lange reiser.. De har fraktet de sårede i sikkerhet og brakt hjelp til dem i nød. Pilegrimer, soldater og handelsreisende har vært avhengige av hesten for å frakte dem til store byer i verden hvor de kunne utføre forretningen sin. Kunsten fra middelalderen kryr av bilder av hester i krig, kledd i forseggjort utrustning, og også i fredstid, der de frakter milde jomfruer gjennom idylliske skoglandskaper. Det er synd a så mange i vår høyteknologiske verden har glemt hvor viktig hesten en gang var for vår egen overlevelse. I dag vil vi sannsynligvis huske hvordan konger og prinser ledet hæren sin på hesteryggen, og vi er fremdeles fascinert over å se hvordan cowboyer tar seg av kveget sitt ved hjelp av sine betrodde ridehester. Modige riddere på de hvite stridshestene sine for å redde jomfruer i nød, mens skurken på den svarte gangeren sin lusket i mørket og ventet på å hevne nederlaget for mesteren sin. Lerrettrykkene våre bringer disse gamle fortellingene tilbake til livet, og feirer kraften av det gode mot det onde, og eventyrlysten som reiser ut på hesteryggen inn i villmarken og aldri gir opp. Enten i realistiske positurer, tatt fra naturen, eller malt fantasifullt mot et fantastisk, drømmeaktig landskap tatt fra klassiske fortellinger, vil et lerretstrykk av en hest minne oss om akkurat hvor viktig disse skapningene har vært i historien og fantasien vår.

Hester i arbeid og i lek

Så mye som vi setter pris på arbeidskapasiteten som hestene har, burde vi ikke glemme at disse skapningene veldig ofte har vært på vår side i jakten på fornøyelse også. Jakt, reise, veddeløp og konkurranseridning er bare noen av sportsgrene der hesten spiller en ledende rolle. Hesteridning som fornøyelse tar mange former i dag, og hver nye generasjon av hesteelskere oppdager sine egne foretrukne alternativer. Et lerretstrykk av et nyfødt føll som hopper over den frodige, grønne sommerengen, for eksempel, minner oss om ungdommens energi og potensial. En staselig arbeidshest som trekker en kanalbåt, en kongevogn eller en brudevogn på den annen side, viser påliteligheten og styrken til disse beundringsverdige dyrene når de følger oss gjennom helligdager og seremonier. Hester kan være ville, men de kan også lære seg dispilin og plikt, noe som gjør dem til ideelle kandidater til å gjøre tjeneste i mange menneskelige anstrengelser. Sammen med sin oppdiktede fetter, enhjørningen, er hesten en skapning av mytisk betydning. Eventyr og legender minner oss om hvor mye vi beundrer lojaliteten og kraften deres. Et bilde av hvite heste som gallopperer langs stranden med manen og halen sin flyvende vil aldri mislykkes i å bringe et friskt pust inn i stuen din. Eller kanskje et lerretstrykk av et skulptert hestehode, fullstendig med krusende muskler og strålende øyne, ville være et enda mer inspirerende bilde p henge på veggen din? Det er alltid rom et grafisk mer nøyaktig bilde av den flytende bevegelsen til en hest. Lerretstrykk med hestemotiver vil aldri mislykkes i å fange oppmerksomheten din. I byene våre har vi kanskje ikke lenger muligheten til å ha vår egen hest, men et livaktig bilde er det nest beste! Bildene og trykkene våre gjenspeiler de mange formene og størrelsene som vi nå elsker, fra den lille shetlandsponnien til den fabelaktige arabiske veddeløpshesten. Fyldig kastanjefarge, svart, hvit, flekkete eller gyllen rødbrun - variasjonen i farge som vi ser i hestene bringer tilbake minner fra filmer og historier vi elsket som barn. Hester har alltid vært en svært viktig del av arbeid og lek, og med et varig kunstverk, er vi sikre på å fange opp den fantastiske kraften og la den inspirere oss mens vi gjør våre daglige gjøremål.
Produktinformasjon